ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η "Αγιά Σοφιά" και το μεγάλο κόλπο της ονοματοδοσίας

NEA ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEA ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Το έργο της "Αγιά Σοφιάς" θα αλλάξει τη ζωή, την καθημερινότητα αλλά και την ισχύ της ΑΕΚ. Όχι μόνο αγωνιστικά καθώς το χρήμα θα "χορέψει" γύρω της, με μεγάλο χαρτί την ονοματοδοσία. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Δεν είναι μακριά η ημέρα που η ΑΕΚ θα εισέλθει σε διαδικασία βαθιάς συζήτησης για την πιο προσοδοφόρα χορηγία του γηπέδου.

Το όνομα "Αγιά Σοφιά" θα είναι αυτό που θα ταξιδεύει για πάντα μαζί με την ποδοσφαιρική έδρα της Ένωσης, όσο αυτή θα υπάρχει στο βάθος των δεκαετιών. Ωστόσο δίπλα του θα προστεθεί ακόμα ένα, αυτό της εμπορικής ουσίας η οποία είναι υψίστης σημασίας για την ομάδα και την οικονομική εκτόξευσή της.

Όπως άλλα σπουδαία ευρωπαϊκά γήπεδα, έτσι και αυτό της ΑΕΚ αναμένεται να συμπορευτεί για κάμποσα έτη με την πλειοδότρια εταιρεία, αυτή που θα κερδίσει τη μάχη για να προσθέσει τη φίρμα της στο νέο γήπεδο.

Συνήθως αυτές οι συμφωνίες είναι πολυετείς, κάποιες ξεπερνούν τη δεκαετία, άλλες έχουν ορίζοντα περισσότερες από μία. Τα πάντα θα εξαρτηθούν πρωτίστως από το χρήμα και δευτερευόντως από την εμπιστοσύνη που η ΑΕΚ θα νιώσει ότι βρίσκει στις προτάσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr εταιρείες-κολοσσοί και αυθεντίες στους τομείς δραστηριοποίησής του, έχουν μπει σε διαδικασία έρευνας προκειμένου να συνδέσουν τη φήμη, την ισχύ και τη διαχρονικότητά τους με την αγωνιστική παρουσία των κιτρινόμαυρων σε βάθος δεκαετίας.

NEA ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
NEA ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Σε επίπεδο συζητήσεων δεν υπάρχει ακριβής πληροφόρηση για το εάν και κατά πόσο υφίσταται κάτι προχωρημένο. Θα ήταν λάθος και άστοχο αν υπαινισσόμασταν ότι υπάρχει κάτι που γνωρίζουμε ότι έχει μπει σε ράγες συμφωνίας.

ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ

Το ενδιαφέρον γι αυτό το σπουδαίο έργο αθλητισμού και πολιτισμού (ας μην ξεχνάμε την επιπλέον εμπορική δυναμική που θα προσδίδουν στο γήπεδο το μουσείο της ΑΕΚ αλλά ειδικότερα εκείνο του προσφυγικού ελληνισμού, ένας σπουδαίος και ξεχωριστός πόλος έλξης ανθρώπων, σπάνιας συλλογής και ανεπανάλληπτο μνημείο των αλησμόνητων πατρίδων, ο οποίος δεν σχετίζεται με την ομάδα και θα αποτελεί διεθνές σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος) είναι δεδομένο, διαπιστωμένο και εκπεφρασμένο από πανίσχυρες οικονομικά εταιρείες.

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή του γηπέδου της, η Ένωση θα ανοίξει και τον κύκλο των καθοριστικών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων. Άλλωστε σε εταιρικό επίπεδο, οι άνθρωποι που τρέχουν το "project Αγιά Σοφιά" και την ΠΑΕ, έχουν ήδη συνάψει συνεργασίες με τέτοιου μεγέθους οικονομικές δυνάμεις, ή έχουν ξεκινήσει επαφές με αντίστοιχες για θέματα που αφορούν στο γήπεδο.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο Λονδίνο είχε γίνει επαφή για το "πάντρεμα" με την κορυφαία εταιρία στην Ευρώπη ενεργειακής διαχείρισης και μηχανολογικού εξοπλισμού μεγάλων κατασκευών, η οποία ανέλαβε όλη τη λειτουργία του νέου εντυπωσιακού γηπέδου της Τότεναμ στον Λονδίνο. Η Shneider Electric συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους Κολοσσούς στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης και των μηχανολογικών εξοπλισμών και έχει γίνει συζήτηση για να «τρέξει» την Αγιά Σοφιά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Αποδεικτικά του ενδιαφέροντος, είναι επίσης όλα όσα είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας LG, Άρης Κουτελός, στο πλαίσιο της επισημοποίησης συνέχισης συνεργασίας των δύο πλευρών, σε χορηγικό επίπεδο. Αποκάλυψε τότε ότι έχουν ήδη υπάρξει συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών με φόντο το νέο γήπεδο της Ένωσης. Είναι πιθανό δε, λόγω της υφιστάμενης χορηγικής συνεργασίας, η LG ίσως να έχει προβάδισμα στις όποιες συζητήσεις προκύψουν μελλοντικά για το θέμα της ονοματοδοσίας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ