ΑΕΚ

ΑΕΚ: Φάκελος ανοικτά συμβόλαια

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεκατέσσερα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, 14 ανοιχτές υποθέσεις οι οποίες απαιτούν το δικό τους χειρισμό. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς, έχει πολλή δουλειά ενόψει καλοκαιριού και το Sport24.gr μπαίνει στο ζουμί όλων των περιπτώσεων.

Ο τεχνικός διευθυντής μιας ομάδας με απαιτήσεις πρωταθλητισμού, ενός συλλόγου που έκανε τόσα μαζεμένα λάθη, ώστε το άλλοτε πρωταθληματικό σύνολό του, να εξελιχθεί για ένα διάστημα σε περίγελο, οφείλει να σχεδιάζει στο σωστό χρόνο την επόμενη ημέρα αυτής. Δεν είναι, ωστόσο, μια εύκολη δουλειά ούτε και απλή διαδικασία για τον Ίλια Ίβιτς, όταν καταγράφονται τόσες πολλές ανοιχτές και υπό συζήτηση περιπτώσεις στο υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ. Το Sport24.gr τις καταγράφει:

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ: Μπερδεμένοι είναι στην ομάδα για το τι πρέπει να πράξουν με τον Σουηδό αριστερό μπακ. Η εικόνα του υπήρξε σε κάποια ματς βελτιωμένη με τον Καρέρα στον πάγκο, ωστόσο υπάρχει και η σκέψη να βρεθεί ένας νεότερος ποδοσφαιριστής, πάνω στα ίδια οικονομικά δεδομένα, με καλύτερη προοπτική και πιο ισορροπημένος αγωνιστικά. Ο Χουλτ είναι πλέον 30 ετών και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, ας μην ξεχνάμε δε ότι ο έτερος αριστερός μπακ, ο Έλντερ Λόπες, έχει συμβόλαιο εώς το 2022 και έχει ήδη πατήσει τα 31.

ΝΤΜΙΤΡΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός μπορεί να κερδίσει μία επιπλέον σεζόν, βάσει ειδικής συμφωνίας, εφόσον πιάσει 25 συμμετοχές, ενώ έχει ήδη 17. Δύσκολα θα τα καταφέρει ωστόσο, λόγω της ευπάθειάς του σε θέματα μυϊκών τραυματισμών. Άλλωστε απομένουν (στην καλύτερη των περιπτώσεων, δηλαδή αν η ομάδα φτάσει στον τελικό), 12 αγώνες μαζί με αυτούς του Κυπέλλου και ο Ουκρανός πρέπει να παίξει στους 7 εξ αυτών, σε μια περίοδο που το δίδυμο Βράνιες-Σβάρνα, έχει εδραιωθεί ως πιο λειτουργικό στο μυαλό του Καρέρα. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει μαζί του, είτε τα καταφέρει, είτε όχι, μένοντας ελεύθερος.

ΟΓΚΝΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ: Μοιάζει βέβαιο πλέον ότι η ΑΕΚ θα κάνει μια προσπάθεια το καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της, είτε με αγορά, είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Αρκεί να βρεθεί η σωστή φόρμουλα με την Αντερλεχτ, η οποία να μην ξεχνάμε ότι είχε πληρώσει στην «Ενωση» 3,2 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει το καλοκαίρι του 2018, άρα και εκείνη με τη σειρά της θα θέλει να καρπωθεί κάποιο όφελος από τη θεαματική άνοδο του Βόσνιου στόπερ υπό την καθοδήγηση του Ιταλού κόουτς.

ΒΙΚΤΩΡ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Τα στοιχεία του αρέσουν στον Ιταλό κόουτς, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να του κάνει δουλειά σε συγκεκριμένα ματς, και σε συγκεκριμένους ρόλους. Εκεί που φαινόταν εκτός ομάδας, μοιάζει να κερδίζει έδαφος, δίνει σημαντικές βοήθειες και έχει χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και η έκρηξη, τα οποία είναι δυσεύρετα σε 'Ελληνες παίκτες.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Η' ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ: Η ΑΕΚ αρνήθηκε την πρόταση της ιταλικής ΣΠΑΛ στα τελειώματα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, όπως και με την περίπτωση του Ολιβέιρα, πρέπει να βρεθεί λύση με το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. Κοινώς, ανανέωση ή πώληση, μέση οδός δεν υπάρχει. Το θέμα είναι βέβαια τι λέει και ο παίκτης γι αυτό, αν και στην Ένωση έχουν την εικόνα ότι ο Κροάτης είναι θετικός στο να επεκτείνει τη συνεργασία με την ομάδα.

ΝΕΛΣΟΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ: Είναι σφοδρή επιθυμία του ίδιου να πάρει ακόμα μία ευκαιρία στην Αγγλία, ειδικότερα στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ενδιαφέρον της Γουλβς αποδείχτηκε μια περίεργη (έως και ύποπτη) ιστορία, καθώς οι Αγγλοι δεν επέστρεψαν ποτέ μετά την αρχική πρότασή τους, ωστόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι θα προκύψει εκ νέου ενδιαφέρον το καλοκαίρι από αγγλικό σύλλογο. Είτε από τη Γουλβς, είτε από άλλη ομάδα. Για την ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι θα επιχειρήσει ανανέωση ή πώλησή του το καλοκαίρι, για να μην υπογράψει αλλού ως ελεύθερος, έξι μήνες μετά.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Το καλοκαίρι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας του με την ΑΕΚ, βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου. Έχασε έδαφος με τον τραυματισμό στον αστράγαλό του, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σίπ του έχει πει να μην ανησυχεί και ότι ποντάρει πολλά σε εκείνον για την Εθνική Ελλάδας, ενώ ο Μάσιμο Καρέρα τον θεωρεί επίσης απαραίτητο. Κι εδώ λοιπόν πρέπει να γίνει προσπάθεια για την επέκταση της συνεργασίας, διαφορετικά τον ερχόμενη Γενάρη, υπογράφει όπου θέλει.

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ - ΝΤΑΜΙΑΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ: Πληρώνοντας 2,7 εκατ. ευρώ στη Λας Πάλμας έως τις 31 Μαΐου, η ΑΕΚ κάνει δικό της τον Τσίνο. Είναι κάτι που το κυνηγούσε χρόνια τώρα για να μην προχωρήσει πλέον, ασχέτως με το αν ο Αργεντινός ψάχνει να βρει τον καλό εαυτό του και την ερωτική σχέση με τα δίχτυα που είχε παλαιότερα. Μοιάζει πάντως ως ο πιο σίγουρος εκ της παρέας των τριών επιθετικών, για την ομάδα της επόμενης σεζόν. Τα αντίστοιχα ισχύουν και για τον Πολωνό χαφ, για τον οποίο πρέπει να καταβληθεί 1,5 εκατ. ευρώ ώστε να αποκτηθούν τα δικαιώματά του, μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει σε τρεις δόσεις εφόσον ο παίκτης θέλει μόνο την ΑΕΚ.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ

ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΜΑΟ - ΜΙΛΟΣ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ: Αρχισε να παίζει ο πρώτος με τη φανέλα της Χάποελ Μπερ Σεβά και στα τελευταία δύο παιχνίδια της ομάδας από το Ισραήλ, ήταν βασικός. Στην ΑΕΚ εύχονται να λάβει μονιμότητα αυτή η σχέση και μετά το καλοκαίρι για τον Πορτογάλο χαφ. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και οι Μίλος Ντέλετιτς που παίζει ως δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης και τα πηγαίνει καλά, με δύο νικητήρια γκολ σε πέντε συμμετοχές.

ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ ΜΟΤΑ: Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2022, όμως υπάρχουν σκέψεις για το αν η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει μαζί του ή να βρει έναν ποδοσφαιριστή με τα στοιχεία του Ροντρίγκο Γκάλο, που τόσο λείπει φέτος από την ανάπτυξή της στη δεξιά πτέρυγα, όταν θέλει να παίξει πιο επιθετικά. Ο Παουλίνιο έχει χαμηλό συμβόλαιο (μικρότερο των 100.000 ευρώ) και δεν θα είναι το πρόβλημα το οικονομικό, άρα ενδέχεται να υπάρξει και περίπτωση δανεισμού του (με την άλλη ομάδα να πληρώνει μέρος του συμβολαίου του ή και ολόκληρο).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Ο δανεισμός τους στην πολωνική Γκόρνικ έχει αρκετές πιθανότητες να λάβει μονιμότητα. Ο Βασιλαντωνόπουλος υπέγραψε επέκταση ενός έτους με την ΑΕΚ (καθώς το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι), προκειμένου να μπει οψιόν αγοράς στη συνεργασία του με τη Γκόρνικ, όπως προβλέπει και η συμφωνία για τον Γιακουμάκη. Δεν κρύβουν στην Ένωση ότι θα ήθελαν πολύ να βρουν οι δύο παίκτες στην Πολωνία μια μόνιμη συνεργασία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ