ΑΕΚ

Εργαλεία στα χέρια του Μανόλο

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ανεβασμένοι σε ψυχολογία, επιδραστικοί σε απόδοση οι δύο μεσοεπιθετικοί, εξελίσσονται σε ποδοσφαιριστές βασικού κορμού και πολλών λύσεων για τον Χιμένεθ.

Τι έχει προλάβει να κάνει ο Χρήστος Αλμπάνης στο διάστημα που μεσολάβησε από την αλλαγή σκυτάλης στον προπονητικό πάγκο της ΑΕΚ έως σήμερα; Όχι πάρα πολλά, σίγουρα όμως όχι και τόσο λίγα ώστε να τα προσπερνά κάποιος δίχως να στέκεται σε αυτά, ειδικά εφόσον αναλογιστεί το μεγάλο διάστημα «εξαφάνισης» του από τον πρώην τεχνικό της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη.

Από την μέρα επανενεργοποίησης του Μανόλο Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο, ο Χρήστος Αλμπάνης έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια, σε ένα μόνο εκ των οποίων ως βασικός. Στα τρία από αυτά ωστόσο, καθόρισε την εξέλιξή τους και ήταν κομβικός στο να πάρει η ΑΕΚ πολύτιμες νίκες. Αρχικά με το πέναλτι το οποίο κέρδισε, στον εκτός έδρας προημιτελικό του Κυπέλλου, στο Περιστέρι.

Ο Πόνσε ευστόχησε και η «Ενωση» έκανε το σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ακολούθως, βρέθηκε να παίζει για 77 λεπτά κόντρα στον ΟΦΗ, αν και δεν ήταν στο αρχικό σχήμα. Μπήκε νωρίς στο ματς, μόλις στο 23', όταν ο τραυματίστηκε ο Χουλτ και έδωσε την ασίστ με την οποία ο Λιβάγια σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Μετά από δύο καταλυτικές συμμετοχές σε νίκες, ήρθε η στιγμή να δώσει και μία στην ομάδα, σκοράροντας ο ίδιος. Το κατάφερε στο 85ο λεπτό του ματς με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα, χαρίζοντας το τρίποντο της νίκης στην ΑΕΚ και επί της ουσίας, καθιστώντας τη απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Για τον Αλμπάνη (ο οποίος έδωσε επίσης μία ασίστ στο ματς με τον Παναιτωλικό για να «γράψει» ο Γαλανόπουλος το 4-0), ο Χιμένεθ έχει σχέδια, τα οποία περισσότερο αφορούν στην επόμενη σεζόν, μέσω της δουλειάς που θα κάνει μαζί του και σε ατομικό επίπεδο. Αλλωστε είναι τόσοι και τόσοι οι παίκτες που έχει βοηθήσει να βελτιωθούν ατομικά και πνευματικά, μέσω της μεθόδου προσέγγισης που ο Ισπανός υιοθετεί στις καλοκαιρινές προετοιμασίες.

Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Από εκείνο το κομβικό παιχνίδι με τη Μπενφίκα, στο οποίο θα μπορούσε να πετύχει χατ-τρικ αλλά τουναντίον έγινε το μαύρο πρόβατο λόγω της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας να γράψει το 3-2 (το οποίο εν συνεχεία έγινε 2-3), έχει να σκοράρει ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ηταν 2 Οκτωβρίου 2018, έκτοτε έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες και 10 ημέρες χωρίς τέρμα. Μεγάλο διάστημα για έναν παίκτη με πρωτίστως επιθετικές αρετές.

Βασικά έκτοτε, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής σπανίως έπαιρνε ευκαιρίες ως βασικός και γενικά, έδινε την εντύπωση ότι έχει φτάσει το ταβάνι του για τη φετινή σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα πρέπει να παραμείνει περιθωριοποιημένος. Είναι παίκτης από τον οποίο ο προπονητής έχει πράγματα να πάρει, εφόσον τα ζητήσει σωστά. Αποδείχθηκε τακτικά προσηλωμένος και άρτιος στη δύσκολη αποστολή να ανταποκριθεί ως αριστερός μπακ-χαφ κόντρα στον Ατρόμητο και δικαίως κέρδισε τα εύσημα από τον προπονητή του. Το έκανε εξίσου καλά και ως δεξιός μπακ-χαφ, σε σημείο να σκέφτονται στην ΑΕΚ ακόμα και το να δοκιμαστεί στην καλοκαιρινή προετοιμασία ως παίκτης όλης της πλευράς.

Για τον Χιμένεθ, ο Κλωναρίδης είναι ένας χρήσιμος παίκτης, με ικανότητα να τον βοηθήσει σε διάφορους ρόλους. Ηδη επί των ημερών της τρίτης θητείας του Ισπανού, έχει χρησιμοποιηθεί σε τέσσερις: αριστερός και δεξιός full back, δεξιός εξτρέμ και δεύτερος επιθετικός. Μένει στην ΑΕΚ για την τρίτη και τελευταία σεζόν του συμβολαίου του και στη διάρκεια αυτής, βλέπουμε...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ