ΑΕΚ

ΑΕΚ: Διπλός πράκτορας Κρστίτσιτς

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς είχε ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο στην ΑΕΚ. Ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και ο νέος προπονητής, πιστεύουν ότι μέσα από την προετοιμασία, θα εξελιχθεί σε κολόνα για το ποδοσφαιρικό σχέδιό του.

Μιλώντας με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αναλύοντάς του το πλάνο που έχει στο μυαλό για τη "δική του ΑΕΚ", ο νέος προπονητής της ομάδας, Μιγκέλ Καρντόσο, στάθηκε ιδιαίτερα στην κομβικής σημασίας, παρουσία του Νέναντ Κρστίτσιστς.

Ο Σέρβος μέσος είχε ένα προβληματικό πρώτο εξάμηνο στην Ενωση μετά από μισή εξαιρετική σεζόν στην πατρίδα του με τον Ερυθρό Αστέρα, ωστόσο υπήρχαν υπαρκτές δικαιολογίες:

Αφίχθη στην Ελλάδα επιβαρυμένος με πολλά δύσκολα ματς, μεσολάβησε διάστημα ενός μήνα αποχής μέχρι να ξαναμπεί σε κανονικό ρυθμό προπόνησης με τη νέα ομάδα του, ενώ είχε κι αρκετούς μικροτραυματισμούς. Προσθέστε σε όλα αυτά την κακή εικόνα της ΑΕΚ συνολικά, καθώς το ίδιο το σύνολο δεν βοήθησε έναν καινούργιο ποδοσφαιριστή να απορροφηθεί σωστά, και έχετε μπροστά σας όλες τις απαντήσεις για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο εξαιρετικός αυτός μέσος.

Ο Καρντόσο προορίζει τον Κρστίτσιτς για δύο ρόλους στη μεσαία γραμμή. Θα εξαρτηθεί βέβαια το πως θα χρησιμοποιείται και από την ενίσχυση στους συγκεκριμένους χώρους του κεντρικού άξονα. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Τσίκο Ζεράλντες, ως προσωπική επιλογή και διακαής πόθος του Πορτογάλου κόουτς, τότε ο Σέρβος μέσος αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο, ακόμα και ως 6αρι.

Σαφώς θα υπάρξουν και παιχνίδια στα οποία θα παίζει πιο μπροστά, σε ρόλο 8αριου, ή και ως εσωτερικός μέσος αν ο προπονητής επιλέξει το 4-3-3, το οποίο επίσης δουλεύει στις ομάδες του και του αρέσει ως παραλλαγή. Το παιχνίδι του Καρντόσο βασίζεται στο σωστό και αδιάκοπο passing game και από το υπάρχον ρόστερ, ο προπονητής θεωρεί τον Κρίστιτσιτς ως τον πιο άρτιο ποδοσφαιριστή της ομάδας στο συγκεκριμένο κομμάτι, ειδικά όταν το σύνολο πρέπει να δημιουργήσει παίζοντας τη μπάλα κάθετα και διαγώνια (όχι παράλληλα και πίσω).

Όσον αφορά στα σενάρια περί επιστροφής του στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα, πρόκειται για φαντασιοπληξίες. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο παίκτης σκέφτηκαν στιγμή να χωρίσουν τους δρόμους τους τόσο γρήγορα, πόσω μάλλον τώρα που υπάρχει ένας προπονητής ο οποίος έχει τον Κρίστιτσιτς πολύ ψηλά στην εκτίμησή του. Ισως τόσο ψηλά, όσο δύο τρεις ακόμα στην ομάδα, ασφαλώς πριν από τις δικές του προσθήκες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ