ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Βέροια 1-0

Ολυμπιακός-Βέροια 1-0
ko

Ο πιο νωθρός εντός έδρας Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Βέροια χάρις στην κλάση του Κοβάσεβιτς

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για ακόμα μία φορά ξελάσπωσε τους πρωταθλητές με το έβδομο τέρμα του στο πρωτάθλημα με κίνηση και τελείωμα όαση στην εικόνα του Ολυμπιακού. Η Βέροια θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός πω το μυαλό των γηπεδούχων ήταν στο “Ολίμπικο” αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το πέντα στα πέντε εντός έδρας και ξεπέρασαν τον Άρη στην βαθμολογία, που έχασε από τον Λεβαδειακό, στο παιχνίδι που άνοιξε την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (70' Αρτσούμπι), Κοβάσεβιτς (88' Κωνσταντίνου), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Άντζας (62' Μενδρινός), Πάντος, Λούα Λούα, Τοροσίδης

Βέροια (Ράντκο Ντόστανιτς): Τέρολ, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε (66' Ράνιτς), Ζουλίνιο, Τσιμπλίδης (77' Ζιλβάν), Κόλτζος, Κριβοκάπιτς, Γκουανταλούπε, Στεφανίδης (62' Παρμαξίδης), Πετκάκης, Ερέρα
Με μια ματιά
Με τα... πολυεργαλεία για τα κενά


Ο Τάκης Λεμονής χρειάστηκε για ένα ακόμα παιχνίδι να “βαφτίσει” κάποιον ποδοσφαιριστή του αριστερό μπακ καθώς Ντομί και Μπράβο ήταν ανέτοιμοι, με τον Τάσο Πάντο να καλύπτει το κενό. Το αγαπημένο 4-4-2 του τεχνικού των ερυθρολεύκων δεν άλλαξε με τον Πατσατζόγλου να επιστρατεύεται ως αμυντικό χαφ αυτή τη φορά, αντί του τραυματία Λεντέσμα.

Την εστία των πρωταθλητών υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά ο φορμαρισμένος Αντώνης Νικοπολίδης με τον Τοροσίδη στα δεξιά της άμυνας, τον Πάντο αριστερά και τους Άντζα (επανεμφάνιση)-Ζεβλάκοφ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή δίπλα στον Πατσατζόγλου βρέθηκε ο Στολτίδης με τον Γκαλέτι δεξιά και τον Τζόρτζεβιτς αριστερά, με τους Κοβάσεβιτς-Λούα Λούα να αποτελούν την επιθετική αιχμή των ερυθρολεύκων.

Διαβασμένη με ενισχυμένο κέντρο

Με ενισχυμένο κέντρο παρατάχθηκε η Βέροια στο “Γ. Καραϊσκάκης” , με τον τεχνικό των φιλοξενουμένων να επιλέγει διπλή άμυνα ζώνης για να σταματήσει τους πρωταθλητές. Ο Ντόστανιτς επέλεξε πέντε ποδοσφαιριστές για την μεσαία γραμμή με δύο αμυντικά χαφ για περισσότερη πίεση, ώστε να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να επιβάλει τον ρυθμό του κερδόζιντας το κέντρο.

Κάτω από τα δοκάρια ο Τερόλ με την τετράδα της αμυντικής οπισθοφυλακής να αποτελείται από τους Σαμαρά, Γκουαντελούπε, Κόλτζο και Πετκάκη. Ντε Λάνγκε και Στεφανίδης τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Τσιμπλίδη αριστερά τον Ζουλίνιο δεξιά και τον Κριβόκαπιτς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ερέρα, στο 4-5-1 του Ντόστανιτς.

Νωθρός Ολυμπιακός...


Το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο στήθηκε από το πρώτο κιόλα λεπτό με την Βέροια να αμύνεται στο δικό της μισό με διπλή άμυνα ζώνης, αρκετό τρέξιμο και χωρίς κανένα μαν του μαν. Η σκέψη του Ντόστανιτς έγινε πράξη με τον Ολυμπιακό να... μπλοκάρει κάνοντας πολλά λάθη με τις γραμές του να είναι αρκετά μακριά η μία από την άλλη. Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά με ασποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να έχουν μία ανούσια κατοχή και μόλις δυο σουτ στα πρώτα 20 λεπτά.

Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και εκμεταλλευόμενοι την “χαλαρότητα” των ποδοσφαιριστών του Τάκη Λεμονή στην μεσαία γραμμή όσον αφορά τα αμυντικά τους καθήκοντα προσπάθησαν να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Ο Ερέρα προειδοποίησε δύο φορές όταν και κόπηκε στο παρά πέντε από τον Άντζα, λίγο πριν βγει τετ α τε με τον Νικοπολίδη, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν το μήνυμα.

...λαμπερός Νικοπολίδης


Οι πρωταθλητές χρειάζονταν κάτι πιο δυνατό για να πάρουν μπροστά και ο επιθετικός της Βέροια τους το έδωσε στο 25ο λεπτό. Λάθος στη μεσαία γραμμή βαθιά σέντρα στην ερυθρόλευκη άμυνα, με τον Ερέρα να δέχεται την πάσα να μπαίνει μέσα στην περιοχή και τον Αντώνη Νικοπολίδη να διώχνει με το ένα χέρι το δυνατό εξ επαφής σουτ του Αργεντίνου.


Οι φωνές του Τάκη Λεμονή ξύπνησαν στους γηπεδούχους που απάντησαν με ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον πιο κινητικό ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Γκαλέτι από τα δεξιά προσπάθησε να κρεμάσει τον Τερόλ, με τον τερματοφύλακα της Βέροιας να διώχνει με τα ακροδάχτυλα, τον Κονγκολέζο επιθετικό να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να επιλέγει να τελειώσει τη φάση με τακουνάκι, με αποτέλεσμα Ο Γκουαντελούπε να σταματάει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Ο ρυθμός των ερυθρολεύκων ήταν πολύ πιο αργός από άλλες φορές στο Φαληρικό γήπεδο με την μπάλα να μην γυρνάει σωστά έξω από την περιοχή της Βέροιας και την άμυνα των φιλοξενουμένων να απομακρύνει εύκολα τους όποιους κινδύνους.

Η τέχνη του (Ντάρκο) γκολ

Όλα αυτά μέχρι το 36ο λεπτό όταν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έκαναν αυτό που έπρεπε. Από την δεξιά πλευρά η μπάλα πέρασε από αρκετά πόδια μέχρι να περάσει αριστερά, η άμυνα των φιλοξενουμένων άνοιξε με τον Λούα Λούα να σεντράρει και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να βλέπει τον κενό χώρο στην καρδιά της περιοχής ανοίγοντας το σκορ με εξαιρετικό πλασέ πάνω στην κίνηση.

Ο Σέρβος έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά όπως έχει κάνει αρκετές φορές φέτος πετυχαίνοντας το έβδομο τέρμα στο πρωτάθλημα, με ευφυέστατη κίνηση στο χώρο και τελείωμα για σεμινάριο.

Μέχρι εκεί όμως. Ο Ολυμπιακό μάλλον σκεφτόταν πολύ το ταξίδι στη Ρώμη. Δεν είχε ταχύτητα , δεν είχε ένταση και πάθος, παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο από μία μαχητική Βέροια μόνο και μόνο γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές πολύ μεγαλύτερης κλάσης.

Μικρή βελτίωση κακό θέαμα

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά με σκοπό να τελειώσουν γρήγορα το παιχνίδι εν όψει Τσάμπιονς Λιγκ και Λάτσιο χωρίς όμως να φτάνουν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στο 60' ο Λούα Λούα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τέρολ με ένα τεχνικό σουτ από πολύ μακριά, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το μυαλό όλων ήταν φανερά στο παιχνίδι της Τετάρτης, με τον Λεμονή να αποσύρει τον Άντζα που γύρισε μετά από τον τραυματισμό του στο 63' βάζοντας τον Μεδρινό στη θέση του. Ο Ολυμπιακός έδειχνε πως θα πετύχαινε ένα δεύτερο τέρμα μόνο από κάποιο ατομικό ξέσπασμα, καθώς ομαδική διάθεση για θέαμα και πολλά γκολ δεν υπήρχε. Στο 71' Λεμονής απέσυρε και τον Γκαλέτι ελέω Λάτσιο αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3.

Προσπάθησε η Βέροια, αλλά...


Τη ν ίδια ώρα η Βέροια βλέποντας πως θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός πως οι αντίπαλοι της ήταν από τώρα σε άλλο γήπεδο, βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-1 σε δύο περιπτώσεις. Στο 68' ο Ερέρα έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Κριβοκάπιτς έκανε απευθείας το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη. Τρία λεπτά αργότερα ο Παρμαξίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κριβοκάπιτς και πάλι έκανε την κεφαλιά ψαράκι, αλλά ο Νικοπολίδης κράτησε το μηδέν.

Η εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτική, με το ελαφρυντικό του αγώνα της Τετάρτης να μην τους δικαιολογεί και να γλιτώνουν από μία ακόμα γκέλα (ολκής αυτή τη φορά), γιατί η Βέροια στην επανάληψη παρά το ότι είχε τις κλασικές ευκαιρίες δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει.

Ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα αναδείχθηκε Vodafone MVP και όταν παρέλαβε το βραβείο του δήλωσε:

" Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ κλειστά και αυτό μας δυσκόλεψε. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ήταν σημαντική η νίκη που πετύχαμε. Μπορεί να ήταν μικρό το σκορ, αλλά ακόμα και αυτό μας έδωσε τους 3 βαθμούς. Είναι σημαντικό να κερδίζεις ένα ματς πριν από το Champions League, γιατί σου δίνει αυτοπεποίθηση.

Οταν παίζω δεν σκέφτομαι αν θα βγω MVP, αλλά αυτή τη φορά χάρηκα πάρα πολύ, γιατί στα 3 προηγούμενα ματς δεν είχα παίξει καλά. Δεν είναι εύκολο να έρχεσαι σε μια χώρα και να μην είναι εδώ η οικογένειά σου. Είναι κάτι που σε επηρεάζει. Ελπίζω να με συγχωρέσετε για την απόδοσή μου και υπόσχομαι πως στα υπόλοιπα θα παίξω καλύτερα.

Το ματς με την Λάτσιο δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι σημαντικό που θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας. Θα πάμε εκεί με θετική σκέψη και θα είναι το ματς της χρονιάς. Για αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να μας ξεφύγει. Είναι ώρα να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση



".
Συνέντευξη Τύπου
Τάκης Λεμονής" Δεν είχαμε καλές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας. Θέλαμε ένα 2ο γκολ για να ανοίξουμε την άμυνα της Βέροιας και δεχθήκαμε ευκαιρίες. Δεν είχαμε ρυθμό, το μυαλό μας ήταν στο ματς της Τετάρτης. Για μας ήταν μια απαραίτητη νίκη, πολύ σημαντική, που μας κρατά συγκεντρωμένους στο παιχνίδι με την Λάτσιο. Οι απουσίες είναι ένα κομμάτι που μας επηρεάζει.

Πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας στο μισό γήπεδο, απέναντι σε τέτοιες ομάδες που έρχονται και κρατάνε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Σε 3-4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις προσπαθήσαμε να βάλουμε γρήγορα την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς υπομονή. Θέλουμε βελτίωση, να φτάνει η μπάλα σωστά στην περιοχή, όταν ο αντίπαλος περιμένει στο μισό γήπεδο. Η Βέροια είναι μια αρκετά καλή ομάδα.

Θα είμαστε έτοιμοι, είναι ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι. Δεν θέλουμε να μιλάμε πριν από αυτό το ματς για μεταγραφές. Εχουμε χρόνο να δούμε τι χρειαζόμαστε, δεν θα κάνουμε καμία άλλη συζήτηση με το ματς αυτό μπροστά μας.

Είναι μια λογική σκέψη να παίξει ο Πάντος στην 11άδα, αφού ήταν πάρα πολύ καλός και είναι πάντα έτοιμος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν θα αλλάξουμε το σκεπτικό μας σε αυτό το ματς. Είναι παγίδα ότι πάμε για δύο αποτελέσματα. Δεν θα αλλάξουμε κάτι πολύ δραστικό. Μας βολεύει η ισοπαλία, αλλά δεν μπορείς να πας σε ένα ματς μόνο για την ισοπαλία. Είναι πολύ επικίνδυνο.

Ελπίζουμε να είναι έτοιμος ο Λεντέσμα. Δεν ρίσκαρα τώρα τη συμμετοχή του. Ο Ραούλ Μπράβο έχει χάσει έδαφος, αφού δεν έχει δουλέψει στις τελευταίες προπονήσεις, σε αντίθεση με τον Λεντέσμα. Δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Θα περιμένουμε να δούμε την κατάσταση όλων των παικτών, αλλα το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο του παιχνιδιού μας







".
Όλα τα λεφτά...
Η κίνηση και το τελείωμα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη φάση του 36ου λεπτού.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εικόνα του Ολυμπιακού και την απουσία του κόσμου. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν το παιχνίδι με κακή νοοτροπία, μη σεβόμενοι αυτούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Γ. Καραϊσκάκης"
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
(Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Τοροσίδης, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Κοβάσεβιτς.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Βέροια
(Ράτκο Ντόστανιτς): Τερόλ, Σαμαράς, Γκουανταλούπε, Ντε Λάνγκε, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Κριβοκάπιτς, Στεφανίδης, Ζουλίνιο, Πετκάκης, Ερέρα.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Κασναφέρης(Αθηνών)

1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Βέροια να έχει ταμπουρωθεί για τα καλά στην άμυνα της, κάνοντας δύσκολο το έργο των ερυθρολεύκων.
13' Ευκαιρία Ολυμπιακός Πατσατζόγλου
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς ο Πατσατζόγλου ανενόχλητος μέσα από την μεγάλη περιοχή έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Τερόλ.
19' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Δυνατό σουτ του Λούα Λούα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Τερόλ διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
25' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ερέρα
Έπειτα από εξαιρετική πάσα ο Ερέρα βγαίνει τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, όμως δεν καταφέρνει να νικήσει τον Έλληνα γκολκίπερ που διώχνει την μπάλα.
26' Ευκαιρία Βέροια Λούα Λούα
Σκαφτό σουτ από τον Κοβάτσεβιτς, ο Τερόλ διώχνει με τα ακροδάχτυλα, ο Λούα Λούα γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, περνάει τον τερματοφύλακα της Βέροιας κάνει το τακουνάκι όμως ο Γκουανταλούπε διώχνει πάνω στην γραμμή.
31' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Λούα Λούα που περνάει τον Ντε Λάνγκε, όμως το σουτ του λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
36' Γκολ Ολυμπιακός Κοβάτσεβιτς
Σέντρα ακριβείας από τα αριστερά του Λούα Λούα, ο Κοβάτσεβιτς με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση, πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ και ανοίγει το σκορ για τους ερυθρολεύκους.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
56' Σχόλιο
Χωρίς την παραμικρή υποψία ευκαιρίας στο δεύτερο μέρος με το θέαμα να είναι στην κυριολεξία φτωχό.
60' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Όμορφο σουτ από τον Λούα Λούα, αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Τέρολ διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
62' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Παρμαξίδης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Στεφανίδη.
63' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μενδρινός παίρνει την θέση του Άντζα.
66' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Αναγκαστική αλλαγή για την Βέροια. Ο Ντε Λάνγκε δεν μπορεί να συνεχίσει και την θέση του παίρνει ο Ράνιτς.
68' Ευκαιρία Βέροια Κριβόκαπιτς
Μεγάλη ευκαιρία για την Βέροια να ισοφαρίσει. Ο Ερέρα κάνει την σέντρα από τα δεξιά ο Κριβοκάπιτς κάνει απευθείας το σουτ όμως η μπάλα καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.
70' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Αρτσούμπι παίρνει την θέση του Γκαλέτι.
71' Ευκαιρία Βέροια Κριβοκάπιτς
Σέντρα του Παρμαξίδη από τα δεξιά, ο Κριβοκάπιτς κάνει κεφαλιά ψαράκι, ο Νικοπολίδης όμως μπλοκάρει την μπάλα.
74' Κίτρινη κάρτα Βέροια Σαμαράς
77' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Βέροια. Ο Ζιλβάν μπαίνει στην θέση του Τσιμπλίδη.
80' Σχόλιο
Η Βέροια είναι αυτή που έχασε τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενη την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού και την απουσία του Άντζα από το 63ο λεπτό.
84' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Ο Λούα Λούα καταφέρνει να πάρει την μπάλα ανάμεσα από 2 αμυντικούς, κερδίζει τις κόντρες, το σουτ του όμως είναι αρκετά άστοχο.
87' Ευκαιρία Ολυμπιακός Λούα Λούα
Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Πάντο που περνάει με υπέροχη ντρίμπλα μέσα στην περιοχή τον Γκουανταλούπε, πασάρει στον Λούα Λούα, το σουτ του Κονγκολέζου όμως αποκρούει ο Τερόλ.
88' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Στην θέση του Κοβάτσεβιτς περνάει ο Κωνσταντίνου.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
93' Ευκαιρία Ολυμπιακός Αρτσούμπι
Ύστερα από πάσα του Λούα Λούα, ο Αρτσούμπι μπαίνει στην μεγάλη περιοχή κάνει ένα δυνατό σουτ από πολύ πλάγια θέση, η μπάλα όμως περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Βέροιας.
93' Κίτρινη κάρτα Βέροια Γκουανταλούπε
93' Λήξη αγώνα















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ