ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σερί ευρωπαϊκών προκρίσεων του Μεντιλίμπαρ και η επόμενη αποστολή

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /    -  (  / EUROKINISSI)
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι master σε ευρωπαϊκές προκρίσεις σε νοκ-άουτ παιχνίδια και έχει ήδη τέσσερις σερί. Επόμενος στόχος του η Φενέρμπαχτσε, αν και προέχει η Stoiximan Super League.

Όταν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσέλαβαν τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ως αντικαταστάτη του Κάρλος Καρβαλιάλ, είχαν στο βλέμμα τους - εκτός από το πρωτάθλημα - και την Ευρώπη. Αποτέλεσμα της επιλογής; Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στα προημιτελικά του Conference League.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (14/3) έζησε κάτι ιστορικό. Οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν απλώς το αδύνατο δυνατό, όχι μόνο επέστρεψαν από την ήττα 4-1 του πρώτου ματς, αλλά διέλυσαν με 6-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ουδέτερο γήπεδο της Μπάκτσα Τόπολα. Ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες των ερυθρόλευκων κατάφεραν να γυρίσουν έτσι την εις βάρος τους ατμόσφαιρα.

Η ήττα με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και το 3-1 από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας δεν έκοψαν τα "φτερά" των ερυθρόλευκων. Αντίθετα, οι δύο αυτές ήττες λειτούργησαν ως "καύσιμο" αντίδρασης σε συνδυασμό με τις συζητήσεις προπονητή-παικτών εντός Ρέντη αυτές τις μέρες.

Η βελτίωση που έχει δείξει ο Ολυμπιακός με τον Μεντιλίμπαρ στο τιμόνι είναι εμφανής. Τα προβλήματα και οι ανορθογραφίες δεν μπορούν να εξαφανιστούν από τη μία μέρα στην άλλη (κάτι που έδειξαν τα δύο αρνητικά αποτελέσματα), ωστόσο υπάρχει εξέλιξη και γι' αυτό τον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε τα χέρια με τον Ισπανό τεχνικό για να παραμείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι και το καλοκαίρι του 2025. Μία κίνηση που έγινε μάλιστα μετά την βαριά ήττα από τους Ισραηλινούς.

Το σερί του Μεντιλίμπαρ σε προκρίσεις νοκ-άουτ αγώνων

Ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ενθουσιάζεται από τις μεγάλες διοργανώσεις, έχει χτίσει σερί προκρίσεων σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, αυτή κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν η τέταρτη σερί πρόκρισή του.

Φυσικά, οι πρώτες ήταν την περσινή σεζόν, όταν ως προπονητής της Σεβίλλης είχε φτάσει έως την κατάκτηση του Europa League. Το πρώτο "θύμα" του Μεντιλίμπαρ ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την ομάδα της Ανδαλουσίας να επικρατεί τότε με 5-2 συνολικό σκορ.

Στη συνέχεια, η Σεβίλλη του Μεντιλίμπαρ είχε αποκλείσει τη Γιουβέντους με 3-2 συνολικό σκορ και πήρε το "εισιτήριο" για τον τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η τρίτη σερί πρόκριση ήταν απέναντι στην Φερεντσβάρος πριν από λίγες μέρες, ως προπονητής του Ολυμπιακού πλέον.

Οι σερί προκρίσεις του Μεντιλίμπαρ σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια:

  • Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-2 συνολικό σκορ, Προημιτελικά Europa League 22/23
  • Σεβίλλη - Γιουβέντους 3-1 συνολικό σκορ, Ημιτελικά Europa League 22/23
  • Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 2-0 συνολικό σκορ, playoffs Conference League 23/24
  • Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5 συνολικό σκορ, φάση 16 Conference League 23/24

Και τώρα Φενέρμπαχτσε

Επόμενος αντίπαλος η Φενέρμπαχτσε. Ο Ολυμπιακός πήρε από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσε να βγάλει η κληρωτίδα. Πρόκειται για μία ομάδα με διπλάσια χρηματιστηριακή αξία από τους ερυθρόλευκους (βάσει transfermarkt) και με παίκτες όπως ο Τζέκο, ο Μπατσουαγί, ο Τάντιτς και ο Σογιούντσου.

Βέβαια, ο Μεντιλίμπαρ ξέρει καλά από δύσκολα, καθώς με τη Σεβίλλη απέκλεισε ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Γιουνάιτεντ, σήκωσε ένα τρόπαιο, ενώ στον πάγκο του Ολυμπιακού πέτυχε ένα θαύμα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Πάντως, τη δεδομένη στιγμή το μυαλό όλων στους Πειραιώτες είναι στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Μετά την επιστροφή από την άδεια, το βάρος θα πέσει στην αναμέτρηση με την Ένωση. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν πισωγύρισμα για τους ερυθρόλευκους, ωστόσο το -5 δεν είναι μη αναστρέψιμο στα playoffs.

Άλλωστε ο Κώστας Φορτούνης έδωσε τον... τόνο μέσα από το SPORT24: "Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι έχουμε μείνει βαθμολογικά λίγο πίσω, αλλά δεν τα παρατάμε, υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια, γιατί στόχος του Ολυμπιακού είναι να βγαίνει πρωταθλητής".

Θυμίζουμε πως τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε είναι προγραμματισμένα για τις 11 Απριλίου (Καραϊσκάκης) και 18 Απριλίου (Σουκρού Σαράτσογλου).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ