ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ψηστήρι του Μαρτίνς στον Ρόνι Λόπες και το deal με τη Σεβίλλη

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς PHOTO CREDITS: INTIME

Μία ανάσα απ' την απόκτηση του Ρόνι Λόπες με τη μορφή δανεισμού απ' τη Σεβίλλη βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος καλύπτει το 60-70% του συμβολαίου του. Το ειδικό ψηστήρι απ' τον Μαρτίνς για να τον πείσει να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Η υπόθεση του Ρόνι Λόπες μπαίνει στην τελική της ευθεία με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτησή του. Είναι μία περίπτωση που απασχολεί αρκετό καιρό τους ερυθρόλευκους, ωστόσο οι υψηλές απαιτήσεις της Σεβίλλης για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, όσο και η αρνητική πρώτη γνώμη του παίκτη, έβαζαν φρένο στην υπόθεση.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια, κάτι που ανέφερε και σε δημοσίευμά της η Record, έτσι ο 25χρονος εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως δεκάρι, είναι έτοιμος να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Ήταν αρνητικός, όμως πείστηκε στην πορεία

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μιλήσει εδώ και αρκετό καιρό με τον Ρόνι Λόπες. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τού έχει εξηγήσει το project των ερυθρόλευκων, και προκειμένου για να τον ψήσει, του έχει εξηγήσει το project της ομάδας του Πειραιά και την ευκαιρία που του παρουσιάζεται για ένα δυναμικό comeback σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος προπονητής έφτασε να συζητήσει ακόμη και με τον πατέρα του Λόπες αναλύοντας τις δυνατότητες που έχει ο γιος του σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό, όπως έχει γράψει το SPORT24. Επομένως, το πρέσινγκ από πλευρά ερυθρόλευκων και ιδιαίτερα του Πέδρο Μαρτίνς κρατάει αρκετό καιρό.

Ο 25χρονος Πορτογάλος ήταν αρνητικός για μετακίνηση στην Ελλάδα σε πρώτη φάση. Όμως, όπως φαίνεται, τα λόγια του Μαρτίνς έπιασαν τόπο. Άλλωστε, το καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του και ο Λόπες παραμένει εκτός πλάνων στη Σεβίλλη, επομένως, χρειάζεται να βρει λύση για τη συνέχεια της καριέρας του.

Καλύπτει το 60-70% του συμβολαίου του ο Ολυμπιακός

Όσον αφορά στις οικονομικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Απ' την πρώτη στιγμή πρόβλημα αποτελούσε το ύψος του συμβολαίου του, το οποίο ανέρχεται στα 2.2 εκατομμύρια ευρώ. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ακόμη και για τους ερυθρόλευκους. Ωστόσο, η χρυσή τομή με τη Σεβίλλη, όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής έως το 2024 έχει βρεθεί.

Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού τον Ρόνι Λόπες απ' την ομάδα της Ανδαλουσίας και θα καλύψει ποσοστό της τάξης του 60-70% του συμβολαίου του. Η ρήτρα, όπως γράφουν και οι Πορτογάλοι, είναι αρκετά μεγάλη, καθώς ανέρχεται στα 12.000.000 ευρώ. Το ποσό όμως δεν έχει αρκετή σημασία. Αν τελικά έρθει και αποδώσει το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να γίνει μία επαναπροσέγγιση με τη Σεβίλλη.

Συμβολή στην επίτευξη του deal είχε και το γραφείο εκπροσώπησης του ποδοσφαιριστή, με τον Ουλίσε Σάντος να παίζει το ρόλο του στην υπόθεση. Μάλιστα, ήδη δύο νυν και ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού βρίσκονται στο εν λόγω γραφείο. Πρόκειται για τους Πέπε, Σεμέδο και Μπρούμα. Μάλιστα, η υπόθεση του τελευταίου μοιάζει αρκετά με αυτή του Λόπες, εφόσον ο Μπρούμα είχε φτάσει δανεικός απ' την Αϊντχόφεν, ενώ είχε ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο.

Ποιοτική αναβάθμιση για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι δεν θα αγωνίζεται στο Champions League τη φετινή σεζόν, δείχνει ότι δεν θέλει να κάνει εκπτώσεις στην επιλογή ποδοσφαιριστών. Θέλει να συνεχίσει να αναβαθμίζεται διαρκώς, καθώς γνωρίζει πως έχει τα φόντα για μία αξιόλογη πορεία στο Europa League.

Η απόκτηση του Ρόνι Λόπες κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη που προσδίδει ποιότητα στην ερυθρόλευκη μεσοεπιθετική γραμμή. Μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι του 2019 η Σεβίλλη δαπάνησε 25.000.000 για να αποκτήσει τον δύο φορές διεθνή με την εθνική Πορτογαλίας.

Την περσινή σεζόν μετακινήθηκε ως δανεικός στη Νις, όπου έκανε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αγωνιζόμενος σ' ένα απ' τα πέντα καλύτερα πρωταθλήματα του πλανήτη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ