ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς ο Μαρτίνς έψησε τον Βάτσλικ και πώς ψήνει τον Ρόνι Λόπες

Ο Ρόνι Λόπες με τη φανέλα της Σεβίλλης σε ματς του Europa League κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (12 Δεκεμβρίου 2019)
Ο Ρόνι Λόπες με τη φανέλα της Σεβίλλης σε ματς του Europa League κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (12 Δεκεμβρίου 2019) @ 2019 PETROS KARADJIAS/AP IMAGES

Η δέσμευση του Πέδρο Μαρτίνς προς τον Τόμας Βάτσλικ για φανέλα βασικού, η "πλάτη" του Μόντσι και ο δρόμος που ανοίγει για τον Ρόνι Λόπες αλλά και τα εμπόδια που υπάρχουν ακόμα.

Δυναμικό μπάσιμο στο ρόστερ της Σεβίλλης έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Μετά την οριστική συμφωνία με τον Τόμας Βάτσλικ, ο οποίος αναμένεται στη χώρα μας το μεσημέρι της Κυριακής για να πιστοποιήσει το deal με τους πρωταθλητές Ελλάδας, έχει ενταθεί το πρέσινγκ προς τον Ρόνι Λόπες για τα "φτερά" της επίθεσης, όπως εδώ και μέρες διαβάσατε στο SPORT24.

Χρειάστηκαν και χρειάζονται πολύ λεπτοί χειρισμοί, πειθώ και αρκετό χρήμα τέτοιες δουλειές. Αυτό οι άνθρωποι του Ολυμπιακού το πέτυχαν με τον 32χρονο διεθνή τερματοφύλακα που έλαμψε στο Euro, ενώ προσπαθούν να το πετύχουν και με τον 24χρονο Βραζιλιάνο -με πορτογαλική υπηκοότητα- εξτρέμ, ο οποίος είναι στην transfer list της Σεβίλλης, μετά το πέρασμά του από τη γαλλική Νις.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, δύο ήταν οι βασικοί λόγοι που έψησαν τον Τόμας Βάτσλικ να απορρίψει ακόμη και το ενδιαφέρον της Νάπολι για να ρίξει άγκυρα στον Πειραιά τα επόμενα 2+1 χρόνια. Πρώτος και σημαντικότερος το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" στη δεύτερη επίσημη πρότασή τους προς την πλευρά του, ουσιαστικά διπλασίασαν την αρχική τους προσέγγιση. Μπήκαν στην υπόθεση με αρχική προσφορά 600.000 ευρώ το χρόνο, αλλά λίγες μέρες αργότερα και με τον έμπειρο πορτιέρε ακόμη πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, έφτασαν στο ένα εκατομμύριο ετησίως "νετ".

Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε ξανά το χεράκι του, ώστε να βγει η Νάπολι από το παιχνίδι. Εδώ οι "ερυθρόλευκοι" πάτησαν στο ότι ο σύλλογος του ιταλικού Νότου ήθελε τον Βάτσλικ για "νούμερο 2", όχι για βασικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός, λοιπόν, την ώρα που έπρεπε επικοινώνησε με τον Τσέχο κίπερ και του εξήγησε ότι στον Ολυμπιακό θα είναι η πρώτη επιλογή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Βάτσλικ ξεπέρασε στο τέλος της κούρσας τον Μπιζότ

Σε μια χρονική περίοδο που έτρεχε και η υπόθεση του Ολλανδού Μάρκο Μπιζότ, οι αρμόδιοι της ΠΑΕ κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το έργο και παρά την υψηλή τους πρόταση, τελικά να πληρώσουν λιγότερα και να φτάσουν στον μεγάλο τους στόχο. Υπό την έννοια ότι ο Βάτσλικ ήταν ελεύθερος, άρα έπρεπε να πληρωθεί μόνο ο ίδιος και οι εκπρόσωποί του, ενώ για τον 30χρονο Μπιζότ, η Αλκμάαρ ήθελε 2 εκατομμύρια ακατέβατα για να τον πουλήσει έναν χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του.

Στο μεταξύ, για να ξεπεραστούν οι αρχικοί ενδοιασμοί που αφορούν τους περσινούς τραυματισμούς του Βάτσλικ, ο οποίος έπαιξε με τη φανέλα της Σεβίλλης μόλις σε 8 παιχνίδια, ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν βασικός, έπαιξε ρόλο και η επαφή με τον τεχνικό διευθυντή της ισπανικής ομάδας, Μόντσι.

Την περίοδο 2019-2020 αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια, ενώ την αμέσως προηγούμενη σε 49. Αν αποδειχθεί το ίδιο γερός και ικανός όπως έδειξε στο Euro, είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός καλύπτει το κενό του Ζοζέ Σα, με έναν εφάμιλλο και ακόμη πιο έμπειρο γκολκίπερ.

Ο επόμενος στόχος δεν είναι άλλος από τον Ρόνι Λόπες, για τον οποίο και πάλι οι "ερυθρόλευκοι" είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Μόντσι. Ήδη ο 25χρονος εξτρέμ απέρριψε επίσημη πρόταση της βελγικής Μπριζ, παρά το δέλεαρ του Champions League, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό άρχισε να το συζητά, επειδή ξέρει καλά πως στον Πειραιά αρκετοί Πορτογάλοι δημιούργησαν υπεραξίες και ανέβηκαν επίπεδο.

Ο ίδιος ξεκίνησε ως σούπερ ταλέντο πριν από μερικά χρόνια, κάπου στην πορεία έμεινε στάσιμος και η Σεβίλλη που τον πλήρωσε 24 εκατομμύρια ευρώ ψάχνει ομάδα για να κάνει την καλύτερη δυνατή απόσβεση, μιας και δεν κατάφερε να τρυπώσει στην ενδεκάδα.

Ο Μαρτίνς έχει αναλάβει και την υπόθεση Λόπες

Το συμβόλαιό του ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ "νετ" ανά έτος (2,3 με 2,4), δεν σκοπεύει να κάνει σκόντο, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" δύσκολα θα ανέβουν πάνω από το 1,5 ανά έτος, συν μπόνους κατάκτησης στόχων. Θα πρέπει, λοιπόν, να πεισθεί η Σεβίλλη και να τσοντάρει στο οικονομικό, αλλά και να δεχθεί να τον δώσει με ενοίκιο για έναν χρόνο.

Το αν θα υπάρξει οψιόν αγοράς είναι δύσκολο να απαντηθεί στην παρούσα φάση, καθώς αποκλείεται να είναι κάτω από 12 ή έστω 10.000.000, χρήματα απλησίαστα για μια ελληνική ομάδα, έστω κι αν το πορτοφόλι του Ολυμπιακού είναι μακράν το πιο "φουσκωμένο" εντός των συνόρων κι όχι μόνο...

Κι εδώ ο Μαρτίνς προσπαθεί να βάλει τη δική του σφραγίδα. Μίλησε όχι μόνο με τον Ρόνι Λόπες, αλλά ακόμη και με τον πατέρα του, προκειμένου να τον ψήσει, να του εξηγήσει το project και την ευκαιρία που του παρουσιάζεται για ένα δυναμικό comeback σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό που αν εμφανιστεί σοβαρός θα κάνει πλάκα.

Με άλλα λόγια, αυτή η υπόθεση "τρέχει" απ’ όλες τις πλευρές, υπάρχει πρόσφορο έδαφος παρά τα εμπόδια, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της ιστορίας, πρέπει να διανυθεί κι άλλη απόσταση. Το αν θα φτάσουμε σε ένα ακόμη happy end θα το γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και προς το τέλος του μήνα, καθώς η Σεβίλλη είναι πάντα ανοικτή στο ενδεχόμενο άμεσης πώλησής του, χωρίς ακόμη, όμως, να έχει προκύψει αξιόλογος μνηστήρας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ