OPTA EURO ANALYSIS

Ο Τόμας Βάτσλικ μέσα από την Opta: Έτσι πήγε την Τσεχία στους 8 του Euro 2020

Ο Τόμας Βάτσλικ ήταν ο φύλακας-άγγελος της Τσεχίας στο Euro 2020
Ο Τόμας Βάτσλικ ήταν ο φύλακας-άγγελος της Τσεχίας στο Euro 2020 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC, POOL

Πόσο καλός ήταν στο Euro 2020 ο Τόμας Βάτσλικ που ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Σα στην εστία του Ολυμπιακού; Ο Θέμης Καίσαρης έχει τις απαντήσεις μέσω των στοιχείων της Opta / Stats Perform.

Ο Τόμας Βάτσλικ προορίζεται για διάδοχος του Ζοζέ Σα στον Ολυμπιακό, με τον Τσέχο τερματοφύλακα να προέρχεται από ένα πολύ καλό Euro 2020, με την εθνική της χώρας του να φτάνει μέχρι τα προημιτελικά, όταν και αποκλείστηκε από τη Δανία.

Εντυπωσιακές επεμβάσεις...

Ο 32χρονος τερματοφύλακας έκανε πολύ καλό τουρνουά κι αυτό δεν μετριέται στα τέσσερα γκολ που έφαγε, ούτε φαίνεται μόνο στα video με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του.

Η φόρμα του Βάτσλικ στα πέντε παιχνίδια που έδωσε στο Euro 2020 φαίνεται στα γκολ που γλίτωσε για την Τσεχία με τις αποκρούσεις του.

...αλλά πόσο αποτελεσματικός ήταν τελικά;

Η παρουσία του μπορεί να αξιολογηθεί με ακρίβεια, χάρις στα στοιχεία της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την κάλυψη του Euro 2020.

Δείτε στο γράφημα τις 15 τελικές που πήγαν προς την εστία του Βάτσλικ, το πόσο επικίνδυνες ήταν και το πως τις αντιμετώπισε ο Τσέχος κίπερ.

Οι αποκρούσεις και τα expected goals on target του Βάτσλικ στο Euro 2020
Οι αποκρούσεις και τα expected goals on target του Βάτσλικ στο Euro 2020 SPORT24 / OPTA STATS PERFORM

Τα πράγματα είναι απλά. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος τόσο πιο δύσκολη για τον Βάτσλικ ήταν η τελική που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και με κόκκινο χρώμα είναι αυτές που έγιναν γκολ.

Από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο Βάτσλικ, μόνο ένα ήταν από σχετικά ακίνδυνη τελική: ο μικρός κόκκινος κύκλος στα αριστερά όπως βλέπουμε την εστία είναι η κεφαλιά του Ντιλέινι που έκανε το 1-0 στον προημιτελικό.

Τα υπόλοιπα τρία γκολ ήρθαν ψηλά στην άλλη πλευρά και ήταν όλα τελικές που δύσκολα μπορεί να αποκρούσει κανείς.

Γλίτωσε την Τσεχία από τουλάχιστον δύο γκολ περισσότερα

Συνολικά, ο Βάτσλικ αντιμετώπισε 15 τελικές, που "άξιζαν" 6.5 γκολ. Ο Τσέχος έφαγε μόνο τέσσερα, άρα γλίτωσε την Τσεχία από τουλάχιστον δύο γκολ.

Το πως το πέτυχε αυτό φαίνεται από τους πορτοκαλί μεγάλους κύκλους. Αυτές ήταν πολύ δύσκολες τελικές, που ο Βάτσλικ κατάφερε να αποκρούσει.

Χαμηλά κάτω αριστερά, αλλά και ψηλά δεξιά όπως βλέπουμε την εστία.

Μικρό δείγμα που δείχνει φόρμα

Ο Βάτσλικ ήταν εμφανώς φορμαρισμένος στο Euro 2020 και βοήθησε πολύ την Τσεχία, ειδικά στη νίκη επί της Σκωτίας όταν και κράτησε το μηδέν και στο 1-1 με την Κροατία.

Το δείγμα των πέντε αγώνων είναι βέβαια πολύ μικρό για να αξιολογηθεί πλήρως ο Βάτσλικ. Εδώ απεικονίζεται η φόρμα του στο Euro, δεν αξιολογείται συνολικά η ικανότητά του.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο δείγμα αγώνων, κάτι που θα δείτε σύντομα στο SPORT24.

Ο Τόμας Βάτσλικ μέσα από την Opta: Έτσι πήγε την Τσεχία στους 8 του Euro 2020

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ