ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έντονο πρέσινγκ σε Ρόνι Λόπες

Ο Ρόνι Λόπες με τη φανέλα της Νις
Ο Ρόνι Λόπες με τη φανέλα της Νις 2020 DANIEL COLE / AP PHOTO

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη διεκδίκηση του –φευγάτου από τη Σεβίλλη- Ρόνι Λόπες, με τη σύμφωνη γνώμη του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος σκοπεύει να τον "ζεστάνει" για Πειραιά.

Η περίπτωση του Ρόνι Λόπες, του Πορτογάλου ακραίου της Σεβίλλης, είναι μία από τις πρώτες και καλύτερες που τέθηκαν στα υπόψη του Πέδρο Μαρτίνς. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος, με πορτογαλική υπηκοότητα, είναι μεσοεπιθετικός υψηλού επιπέδου, «ψημένος» στο τοπ επίπεδο, έχοντας προϋπηρεσία σε Αγγλία (Μάντσεστερ Σίτι), Γαλλία (Λιλ, Μονακό, Νις) και Ισπανία.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού παρότι έχει «κόψει» τις περισσότερες από τις προτάσεις που έχει στα χέρια του για τα φτερά της επίθεσης, ψάχνοντας την καλύτερη δυνατή επιλογή με τον χρόνο σύμμαχο προς αυτή την κατεύθυνση, για τον Ρόνι Λόπες ήταν από την πρώτη στιγμή ζεστός και θετικός σε πιθανή συνεργασία.

Εκείνος που δεν έδειχνε την ίδια διάθεση ήταν ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος παρότι προτάθηκε από γραφείο που έχει κάνει πολλές δουλειές με τον Ολυμπιακό, δεν είχε την Ελλάδα στις πρώτες του επιλογές. Πέρυσι ως δανεικός, με τη φανέλα της Νις έπαιξε σε 33 παιχνίδια συνολικά με 5 γκολ και 2 ασίστ. Αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Πλην εκείνης του δεξιού εξτρέμ που είναι και η καλή του, δοκιμάστηκε αριστερά, πίσω από τον φορ, στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και ως δεξιός –εσωτερικός- χαφ.

Ο αριστεροπόδαρος Λόπες διαθέτει το πακέτο που αναζητά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, καθώς έχει τη δυνατότητα να συγκλίνει, να πατά περιοχή και να απειλεί, μπορεί δηλαδή να καλύψει ακόμη και το κενό του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έχει τεθεί νοκ άουτ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Οι εκπρόσωποί του και συγκεκριμένα το γραφείο του Ουλίσε Σάντος που έχει συνεργαστεί με τους «ερυθρόλευκους» στις υποθέσεις των Σεμέδο, Μπρούμα, Πέπε, Καφού και όχι μόνο, πρότειναν το όνομά του με την υποσημείωση πως θα χρειαστεί να… ζεσταθεί για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Το συμβόλαιό του με τη Σεβίλλη ολοκληρώνει το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο, υπάρχει διάθεση να μετακινηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς (υποχρεωτική ή μη) για το ερχόμενο καλοκαίρι. Με δεδομένες τις τεράστιες δυσκολίες στην υπόθεση του Παβόν της Μπόκα Τζούνιορς και του μπερδέματος σε άλλες ιστορίες όπως των Ονιεκούρου και Ενκουντού, οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να κάνουν άλλη μια προσπάθεια με τον Πέδρο Μαρτίνς στην αιχμή του δόρατος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, αν δεν πρόσφορο έδαφος και από τη στιγμή που ο παίκτης του κάνει, σκοπεύει να επικοινωνήσει μαζί του, να του αναλύσει το project και το ρόλο που σκοπεύει να του αναθέσει, προκειμένου να τον «ζεστάνει» αλά Τικίνιο. Όπως ακριβώς έπεισε τον –ελεύθερο- Βραζιλιάνο φορ, έτσι σκοπεύει να κινηθεί και με την περίπτωση του συμπατριώτη του εξτρέμ, αρκεί να πειστεί ότι ο Ρόνι Λόπες το ξανασκέφτεται για Πειραιά και βάζει νερό στο κρασί του στο ενδεχόμενο, φεύγοντας από την Ισπανία, να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Αν, φυσικά, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League για μία ακόμη σεζόν μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών, το δέλεαρ θα είναι ασφαλώς μεγαλύτερο. Και για τον Ρόνι Λόπες, αλλά και για άλλους εξτρέμ πρώτης γραμμής που δεν θα έχουν βρει νέα στέγη μέχρι τότε…

Πάρτε μία γεύση από τον Ρόνι Λόπες

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ