ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το καλεντάρι είναι ο μεγάλος σύμμαχος των ερυθρόλευκων για το χτίσιμο

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του τον Αύγουστο και ολόκληρος Ιούλιος θα είναι αφιερωμένος στη δουλειά. Το καλεντάρι είναι ο μεγάλος σύμμαχος των ερυθρόλευκων για το χτίσιμο.

Η σεζόν 2022/2023 έχει ολοκληρωθεί. Ο Ολυμπιακός πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά, με τους στόχους να είναι υψηλοί. Επιστροφή στους τίτλους, όπως και πορεία στην Ευρώπη. Το πρώτο βήμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έγινε, με την ποιοτική πρόσληψη του Αντόνιο Κορδόν στη θέση τεχνικού διευθυντή.

Τώρα ο 59χρονος Ισπανός σχεδιάζει για το δεύτερο βήμα των ερυθρόλευκων, δηλαδή την εξεύρεση ενός νέου προπονητή. Πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να βρει έναν κόουτς, ο οποίος θα δώσει πάλι αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα με ορίζοντα συνεργασίας τα δύο ή τα τρία χρόνια.

Ο Κορδόν έχει εντείνει τις συζητήσεις του με τους υποψήφιους τεχνικούς και στη λίστα του είναι ονόματα, όπως ο Μαρθελίνο, ο Μπορδαλάς, ο Σετιέν, ο Ιραόλα, ο Μαρτίνεθ, ο Φλόρες, ο Κρέσπο, ενώ οι Βραζιλιάνοι προσθέτουν και το όνομα του Τίτε.

Μόλις ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού πιάσει δουλειά, σε συνεργασία με τον Κορδόν θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του ρόστερ. Δηλαδή θα κρίνει τους ποδοσφαιριστές που έχει τώρα στα χέρια του, όπως και τους δανεικούς, ενώ στη συνέχεια θα αποφασιστεί πώς θα κινηθούν οι ερυθρόλευκοι μεταγραφικά.

Το καλεντάρι τον ευνοεί

Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει αρκετό χρόνο μπροστά του, προκειμένου να προχωρήσει στο rebuilding του. Οι ημερομηνίες δεν είναι τόσο πιεστικές. Θυμίζουμε πως οι ερυθρόλευκοι εάν εκκινήσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League θα παίξουν το πρώτο τους ματς στις 10 Αυγούστου και το δεύτερο στις 17, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 18 του ίδιου μήνα.

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση οι ερυθρόλευκοι να κερδίσουν γύρο. Πώς θα γίνει αυτό; Η Ίντερ να κατακτήσει το Champions League και να καταλάβει θέση που την οδηγεί στο επόμενο Europa League ή η Ρόμα να κατακτήσει το Europa League και να καταλάβει θέση που την οδηγεί στο επόμενο Europa League.

Εάν ένα από τα παραπάνω σενάρια γίνουν πραγματικότητα, τότε οι Πειραιώτες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη από τα playoffs του Europa League, με το πρώτο ματς να γίνεται στις 24 Αυγούστου και το δεύτερο στις 31. Με λίγα λόγια, σε αυτή την περίπτωση το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν θα είναι για το πρωτάθλημα και έτσι θα αντιμετωπίσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του λίγο πιο έτοιμος.

Ο Ολυμπιακός και ο νέος προπονητής έχουν όλο τον χρόνο να χτίσουν με τέτοιον τρόπο, ώστε η πειραιώτικη ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Για να γίνει αυτό ο νέος τεχνικός θα χρειαστεί να περάσει τα θέλω του, όπως και να κουμπώσουν τα νέα κομμάτια του παζλ. Εν πάση περιπτώσει το καλεντάρι φέτος είναι μεγάλος σύμμαχος, εφόσον ολόκληρος ο Ιούλιος θα είναι αφιερωμένος για δουλειά, χωρίς επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Μένει να ξεκαθαρίσει σε ποιο γύρο θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του Europa League, όπως και να ανακοινωθεί από τους ερυθρόλευκους το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Έτσι, θα έχει διαμορφωθεί πλήρως ο "χάρτης" μέχρι την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ