ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα μεγάλα ευρωπαϊκά buzzer beater της εποχής Μαρτίνς

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά buzzer-beater της εποχής Μαρτίνς
Τα μεγάλα ευρωπαϊκά buzzer-beater της εποχής Μαρτίνς 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Φενέρμπαχτσε με γκολ του Τικίνιο στο 90ο λεπτό. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι ζουν μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά με γκολ λίγο πριν από το φινάλε, καθώς έχει γίνει συνήθειο στα χρόνια του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός έζησε ακόμη μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά που οι φίλοι των ερυθρόλευκων θα θυμούνται για καιρό. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 της Φενέρμπαχτσε χάρη στο γκολ του Τικίνιο στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, εξασφάλισαν τη 2η θέση στον όμιλο του Europa League και κοιτάζουν ακόμη και την πρώτη θέση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έχει τέτοιες βραδιές. Τα χρόνια του Μαρτίνς, οι ερυθρόλευκοι έχουν πανηγυρίσει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη. Είναι πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας του Πορτογάλου προπονητή, η ιστορία, αλλά και το παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε το αποδεικνύουν.

Θρίαμβος με τη Μίλαν στο 81'

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς είχε πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση στο Europa League τερματίζοντας στη 2η θέση. Μάλιστα, έθεσε εκτός συνέχειας τη Μίλαν με ένα επικό παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 13 Δεκεμβρίου του 2018.

Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν μπροστά με δύο γκολ έως το 72ο λεπτό. Τότε ο Ζαπάτα μείωσε και έφερε την ψυχρολουσία στο Φάληρο βάζοντας τους ροσονέρι σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Λίγο πριν από το τέλος, οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν όμως τον θρίαμβό τους. Ο Φορτούνης ανέλαβε εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από παράβαση του Αμπάτε στον Τοροσίδη και σκόραρε για το 3-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το γκολ πέναλτι του Αραμπί κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2019 ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μόνο νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για να πάρει την 3η θέση σε έναν δύσκολο όμιλο στο Champions League και να πανηγυρίσει την πρόκριση στο Europa League. Αυτό όμως δεν έδειχνε να έρχεται, τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Τότε, ο Ζαντέρ έκανε χέρι στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με... κρύο αίμα ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Μαροκινός έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και στο 87' την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Η μεγάλη βραδιά στο Λονδίνο

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 2020. Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί 1-0 στο Καραϊσκάκης από την Άρσεναλ και στο Emirates ήθελε ένα θαύμα... και το πέτυχε. Ο Σισέ έκανε το 1-0 και έστειλε στο 53' το ματς στην παράταση.

Στο 113' ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το 1-1 και όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα αποχαιρετήσει το Europa League από τη φάση των 32. Όμως, όλοι υπολόγιζαν ξανά χωρίς τον Αραμπί. Ο Μασούρας έβγαλε την ασίστ και ο Μαροκινός στράικερ με το δεξί πόδι έκανε το Emirates να σιγήσει στο 119', ώστε να ακουστούν μόνο οι φίλοι του Ολυμπιακού που έστησαν το δικό τους πάρτι. Έτσι, γράφτηκε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στη σύγχρονη ιστορία των ερυθρόλευκων.

Διεύρυνε το προβάδισμα για πρόκριση στο Champions League

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ομόνοια για τα playoffs του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ στη ρεβάνς έκαναν απλά το καθήκον τους με το 0-0 στην Κύπρο.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χάρη σε ένα γκολ στο φινάλε. Ο Βαλμπουενά στο 69' είχε βάλει σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό και ο Αραμπί στο 90+2' με μία γκολάρα από μακριά ουσιαστικά "σφράγισε" την πρόκριση.

Ο Χασάν τιμώρησε την Μαρσέιγ

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να τιμωρεί τους αντιπάλους του στο φινάλε. Την περσινή σεζόν, οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν 3οι στον όμιλο τους στο Champions League έχοντας μία και μοναδική νίκη, αυτή της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στη Μαρσέιγ. Ο Χασάν ήταν εκείνος που είχε... μιλήσει λίγο πριν από το τέλος.

Στο 90+1 ο Βαλμπουενά έκανε την επέλασή του από τα δεξιά. Ο Χασάν περίμενε στη μεγάλη περιοχή. Ανενόχλητος, σηκώθηκε πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στην εστία του Μανταντά πανηγυρίζοντας έξαλλα το μεγάλο του γκολ.

Ο Μασούρας έβαλε τις βάσεις και ο Χασάν απέκλεισε την Αϊντχόφεν

Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν αναμετρήθηκε με την Αϊντχόφεν στη φάση των 32. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει τη νίκη με 4-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι είχαν θέσει τις βάσεις της πρόκρισης λίγο πριν από το φινάλε. Ενώ προηγούνταν 3-2, ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων και ανέβασε στο 83' τον δείκτη του σκορ.

Μία από τις πιο... γλυκές ήττες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, ήταν αυτή στη ρεβάνς στο Philips Stadion. Στο δεύτερο ματς όλα ξεκίνησαν στραβά για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ζαχάβι σκόραρε δύο γκολ στο 23 και στο 44' και έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους.

Οι Ολλανδοί κρατούσαν σφιχτά στα χέρια τους την πρόκριση. Όμως, ο Χασάν ήταν ξανά εκεί για να λυτρώσει τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα, ο Αραμπί πήρε την πρώτη κεφαλιά. Ο Μβογκό έδιωξε αρχικά για να σπρώξει ο Αιγύπτιος επιθετικός την μπάλα στα δίχτυα.

Μπήκε με το δεξί χάρη στον Ρέαμπτσιουκ

Ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά μπήκε με το δεξί στους ομίλους του Europa League επικρατώντας 2-1 της Άντβερπ. Η νίκη αυτή ωστόσο δεν ήρθε καθόλου εύκολη και μάλιστα έγινε λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα.

Στο 52ο λεπτό ο Αραμπί άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Όμως ο Σαματά στο 74ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα "παγώνοντας" το Καραϊσκάκης. Αυτή τη φορά, ο Ρέαμπτσουκ ήταν αυτός που έδωσε τη λύση. Ο Βρουσάι κράτησε την μπάλα στην περιοχή, είδε την κίνηση του Μολδαβού και του έδωσε την μπάλα. Ο Ρέαμπτσουκ με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-1 και χάρισε στο 87' το τρίποντο στους ερυθρόλευκους.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ