ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα επιτεύγματα των ερυθρολεύκων και του Ελ Κααμπί με την πρόκριση στον τελικό

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  /  -  . (  / EUROKINISSI)
Ο Ελ Κααμπί και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Conference League και τόσο ο σύλλογος, όσο και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που πέτυχε τα δύο γκολ των Πειραιωτών πέτυχα ιστορικά επιτεύγματα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της 9ης Μαΐου 2024, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του Conference League μετά τη νίκη με 2-0 επί της Άστον Βίλα και θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Οι Πειραιώτες πέτυχαν μια σειρά από ιστορικά επιτεύγματα χάρη στην πρόκρισή τους. Κατ' αρχάς έγιναν η πρώτη ομάδα στη βραχύβια ιστορία του Conference League που παιρνούν στον τελικό με δύο νίκες με διαφορά δύο τερμάτων και σε αμφότερα τα ματς. Η τελευταία που το κατάφερε ήταν η Άρσεναλ που απέκλεισε τη Βαλένθια με δύο νίκες το 2019 (3-1, 4-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι με τη φετινή τους πορεία έγιναν ήδη η ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια που έδωσαν σε μια σεζόν στην Ευρώπη. Με την Άστον Βίλα έφτασαν τα 18 και θα δώσουν και τον τελικό, φτάνοντας έτσι τα 19. Μέχρι πρότινος είχαν το ρεκόρ ο Παναθηναϊκός (2001/02) και ο ΠΑΟΚ (2021/22) που έφτασαν τα 16.

Την ίδια στιγμή ο άκρως εντυπωσιακός, Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε τα 10 γκολ στο Conference League, όντας ο πρώτος σκόρερ, παρότι έπαιξε μόνο στα νοκ-άουτ. Δέκα γκολ στη νεοσύστατη διοργάνωση σε μια σεζόν έχει πετύχει μόνο ο Σίριελ Ντέσερς με τη Φέγενορντ τη σεζόν 2021/22. Ο Μαροκινός φορ των ερυθρολεύκων θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ στον τελικό.

Φυσικά ο Ελ Κααμπί έφτασε τα 32 στη σεζόν και έπιασε το ρεκόρ του Αλεξανδρή, ενώ με τα 15 γκολ που έχει πετύχει στην Ευρώπη, έπιασε τους Τζόρτζεβιτς και Μήτρογλου στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ των Πειραιωτών στην Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ