ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Κόουτο, Μπάλντοκ, Λάρσεν και το υψηλό συμβόλαιο του Λαλά

Ο παίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπάλντοκ
Ο παίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπάλντοκ © 2021 ALEX PANTLING/ AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση βασικού δεξιού μπακ, ενώ αναμένει προτάσεις για την παραχώρηση του Λαλά. Στο κάδρο της πειραϊκής ομάδας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Γιαν Κόουτο, ο Τζορτζ Μπάλντοκ και ο Γενς Στρίγκερ Λάρσεν.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση βασικού δεξιού μπακ ενόψει της νέας περιόδου, ενώ την ίδια ώρα αναμένει προτάσεις για την παραχώρηση του Κένι Λαλά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει κάποιους παίκτες από τη διεθνή αγορά, αλλά είναι σαφές πως η διοίκηση σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντεστό έχουν στα υπόψη και άλλους πλάγιους αμυντικούς. Στο κάδρο της πειραϊκής ομάδας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Γιαν Κόουτο, ο Τζορτζ Μπάλντοκ και ο Γενς Στρίγκερ Λάρσεν.

Ο Κόουτο είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι

Ο Γιαν Κόουτο, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 20 του χρόνια, είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος –με πορτογαλική υπηκοότητα- δεξιός μπακ χαφ διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ντρίμπλα, είναι γρήγορος και είναι περισσότερο επιθετικό μπακ.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από ένα παίκτη με καλή σέντρα και κίνηση στον κενό χώρο και ο νεαρός αμυντικός μπορεί να τα προσφέρει. Έχει γρήγορες επιστροφές, είναι αποτελεσματικός στα τάκλιν και στα μαρκαρίσματά του και έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα με την Μπράγκα στην Πορτογαλία στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός (42 αγώνες, 1 τέρμα, 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις).

Ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Οι Πολίτες τον απέκτησαν από την Κοριτίμπα αντί 6.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2020 και έκτοτε έχει παίξει στη Χιρόνα και στην Μπράγκα.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τον πάρει ως δανεικό με οψιόν αγοράς, καθώς δύσκολα θα βρει θέση στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρντιόλα την προσεχή περίοδο. Για τον παίκτη, πάντως, έχουν ενδιαφερθεί αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες.

Το ελληνικό διαβατήριο του Μπάλντοκ αποτελεί πλεονέκτημα

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ απέκτησε ελληνικό διαβατήριο και αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα, καθώς δεν πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ. Ο Άγγλος δεξιός μπακ απασχολεί στον Ολυμπιακό από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνει αυτή η μετακίνηση.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι θετικός στην προοπτική να αγωνιστεί με τους ερυθρόλευκους στο Champions League και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο παραχώρησής του.

Ο Μπάλντοκ, που είχε 27 παιχνίδια, 1 γκολ και 3 ασίστ μέσα στην περίοδο, δεσμεύεται με συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και η αξία του ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 4.000.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία στο 4-3-3, αλλά και σε όλη την πλευρά στο σύστημα 3-5-2.

Η βατή περίπτωση του Λάρσεν

Ο Γενς Στρίγκερ Λάρσεν είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, υπό την έννοια πως μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στις δύο πλευρές της άμυνας, ενώ κατά καιρούς έχει παίξει και ως στόπερ. Στην Ουντινέζε (152 αγώνες, 5 γκολ, 9 ασίστ) χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως δεξιός μπακ, αλλά και δεξιός χαφ, όπως στο κέντρο της άμυνας και σε όλη την αριστερή πλευρά.

Ο Δανός ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα από την ιταλική ομάδα, στην οποία δεν έπαιξε αρκετά μέσα στην περίοδο και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο διεθνής αμυντικός (47 ματς, 2 τέρματα) είχε απασχολήσει την πειραϊκή ομάδα και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά τώρα δείχνουν να είναι πιο βατές οι διαπραγματεύσεις.

Σε ό,τι αφορά στον Κένι Λαλά, έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και οι αποδοχές του για την προσεχή περίοδο θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο έμπειρος δεξιός μπακ, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, φέρεται να απασχολεί τη Λιλ και οι ερυθρόλευκοι θα συζητούσαν κάλλιστα μια πρόταση για την παραχώρησή του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ