ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Μαρτίνς, έρχονται εξελίξεις σε οκτώ μέτωπα

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεννόηση με τον Πέδρο Μαρτίνς θα λάβουν αποφάσεις τα προσεχή εικοσιτετράωρα για μία σειρά από ζητήματα. Τα οκτώ μέτωπα που βρίσκονται στο ερυθρόλευκο επίκεντρο.

Η επιστροφή του Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα μετά τις ολιγοήμερες διακοπές στην πατρίδα του σηματοδοτεί εξελίξεις σε αρκετά μέτωπα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεννόηση με τον Πορτογάλο προπονητή θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις:

Πρώτον, για την μεταγραφή του αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Ρέαμπτσιουκ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει ορισμένους παίκτες και, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι θεωρούνται ως λύσεις πίσω από τον Μολδαβό αλλά που μπορούν να εξελιχθούν σε βάθος χρόνου και άλλοι που κάλλιστα διεκδικούν θέση βασικού. Ένας εξ´ αυτών φέρεται να μη διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, κάτι το οποίο δυσκολεύει την κατάσταση, καθώς η πειραϊκή ομάδα έχει καλυμμένες τις θέσεις.

Δεύτερον, είναι πιθανό τα προσεχή εικοσιτετράωρα να γίνει το τελικό ραντεβού του Μαρτίνς με τους ανθρώπους της ΠΑΕ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Επιθυμία και των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν μαζί και μετά το καλοκαίρι και έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία. Όλα δείχνουν πως θα δώσουν τα χέρια και ο 51χρονος τεχνικός θα βάλει τις υπογραφές σε νέο διετές συμβόλαιο.

Τρίτον, για το ενδεχόμενο δανεισμού κάποιου παίκτη τον Ιανουάριο. Όπως, για παράδειγμα, του Μάρκοβιτς ο οποίος δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μισό της περιόδου και τώρα με την προσθήκη του Μανωλά, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρει χώρο.

Τέταρτον, για την πώληση ποδοσφαιριστή την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, καθώς υπάρχουν σύλλογοι που περιτριγυρίζουν τον Μαντί Καμαρά και τον Ουσεϊνού Μπα.

Πέμπτον, για την παραχώρηση του Σεμέδο. Η Πόρτο θέλει τον παίκτη, όμως για την ώρα δεν έχει κατατεθεί επίσημη προσφορά που να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό. Στην Πορτογαλία θεωρούν πως αργά ή γρήγορα ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στους Δράκους, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα που θα κάνει τους ερυθρόλευκους να συναινέσουν στη μεταγραφή του παίκτη.

Έκτον, για την παραμονή ή μη του Καρμπόβνικ. Ο Πολωνός πλάγιος αμυντικός έχει να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο, δεν έχει προσφέρει αυτά που ανέμεναν στον Ολυμπιακό και υπάρχει προβληματισμός. Ωστόσο, στην περίπτωση του 20χρονου ποδοσφαιριστή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, καθώς δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή για άλλη ομάδα, καθώς έχει αγωνιστεί ήδη μέσα στη σεζόν με τον Ολυμπιακό και την Μπράιτον. Κατά συνέπεια, είτε θα συνεχίσει στους ερυθρόλευκους μέχρι το καλοκαίρι είτε θα διακοπεί ο δανεισμός του και θα επιστρέψει στην αγγλική ομάδα.

Έβδομον, για την επιστροφή και παραμονή κάποιου ή κάποιων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως δανεικοί σε συλλόγους του εξωτερικού. Ένας εξ´ αυτών, όπως έχουμε αναφέρει, είναι ο Λοβέρα ο δανεισμός του οποίου στη Ρασίνγκ Κλουμπ έληξε και την Τετάρτη (29/12) αναμένεται στο Ρέντη. Ο Αργεντινός επιθετικός θα υποβληθεί σε τεστ από τον Μαρτίνς και ο τελευταίος θα αποφασίσει αν ο πρώτος θα κερδίσει θέση στο ρόστερ ή θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός.

Επίσης, υπάρχει η περίπτωση του Μαμαντού Κανέ, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στη Νέφτσι Μπακού και η προοπτική αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνει εκεί μέχρι τον Μάιο. Ωστόσο, αν προκύψει επίσημη πρόταση για τον Μαντί Καμαρά και τεθεί ζήτημα πώλησης του τον επόμενο μήνα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Κανέ να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό των ερυθρόλευκων. Ο τελευταίος, πάντως, βρίσκεται τώρα στην αποστολή της Εθνικής Γουινέας, όπως και ο Αγκιμπού Καμαρά, ενόψει της τελικής φάσης του Κυπέλλου Εθνικών Αφρικής.

Και όγδοον για να κλείσει κάποιος παίκτης από τώρα για το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό από τη διεθνή αγορά και τα συμβόλαιά τους λήγουν τον Ιούνιο και δεν αποκλείεται η πειραϊκή ΠΑΕ να επιδιώξει να αποσπάσει τις υπογραφές τους τον Ιανουάριο με την προοπτική να τους ενσωματώσει στο ρόστερ τον Ιούλιο. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ασχολούνται για την ενίσχυση της ομάδας τόσο για τη χειμερινή όσο και για τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ