ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το Κόπα Άφρικα δεν άλλαξε το μεταγραφικό πλάνο του

Ο Παπέ Σισέ πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ
Ο Παπέ Σισέ πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI

Οι κλήσεις των Αφρικανών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ενόψει του Κόπα Άφρικα δεν διαφοροποίησαν το μεταγραφικό πλάνο της πειραϊκής ομάδας ενόψει Ιανουαρίου

Η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό είχε δρομολογηθεί και ολοκληρωθεί πριν από τις κλήσεις των διεθνών παικτών της πειραϊκής ομάδας στο Κόπα Άφρικα. Οι ερυθρόλευκοι δεν σκόπευαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη με την απόκτηση του έμπειρου Έλληνα κεντρικού αμυντικού, είτε πήγαινε ο Σισέ στη Σενεγάλη είχε όχι.

Η ουσία είναι πως οι κλήσεις των Αφρικανών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού δεν διαφοροποίησαν το μεταγραφικό πλάνο της πειραϊκής ομάδας ενόψει Ιανουαρίου. Δεν προέκυψε τόσο μεγάλο πρόβλημα, όσο αρχικά είχε υπολογιστεί με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν μέχρι πριν από δύο ή τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Μαντί Καμαρά έμεινε εκτός Εθνικής Γουινέας, άρα δεν διασπάστηκε η ισχυρή τριάδα στα χαφ μαζί με τους Γιαν Εμβιλά και Ανδρέα Μπουχαλάκη. Και η υπάρχουν επίσης οι έξτρα λύσεις του Θανάση Ανδρούτσου και του Βασίλη Σουρλή.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα του Μαρόκου, έτσι παραμένει στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς η δυνατή δυάδα των σέντερ φορ μαζί με τον Τικίνιο Σοάρες.

Ο Ουσεϊνού Μπα δεν ήταν στις επιλογές του Αλιού Σισέ στην Εθνική Σενεγάλης, οπότε οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στις υποχρεώσεις του επόμενου μήνα με τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μπα, Παπαδόπουλο και Μάρκοβιτς στα στόπερ.

Ο Χένρι Ονιεκουρού έμεινε τελικά εκτός Εθνικής Νιγηρίας, που σημαίνει πως ο Μαρτίνς υπολογίζει τους Μασούρα, Λόπες, Ονιεκουρού, Βαλμπουενά και Βρουσάι για τις θέσεις των εξτρέμ.

Από τους οκτώ Αφρικανούς ποδοσφαιριστές, λοιπόν, που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, κλήθηκαν στις Εθνικές Ομάδες των χωρών τους οι τέσσερις. Τη στιγμή που, αρχικά, υπολογίζονταν ότι οι απουσίες θα ήταν τουλάχιστον έξι.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τους τέσσερις παίκτες που ταξίδεψαν για το Κόπα Άφρικα, οι τρεις εξ´ αυτών οι Πιέρ Κούντε, Γκάρι Ροντρίγκες και Πάπε Αμπού Σισέ δεν δημιουργούν αριθμητικό πρόβλημα στην πειραϊκή ομάδα στις θέσεις των κεντρικών χαφ, των εξτρέμ και των στόπερ αντίστοιχα. Η αναφορά γίνεται για το αριθμητικό ζήτημα και όχι το ποιοτικό, διότι εκεί οι απώλειες είναι σημαντικές.

Ο Σισέ είναι βασικός στο κέντρο της άμυνας και εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα στην περίοδο. Ο Ροντρίγκες στο διάστημα που έχει αγωνιστεί (που η αλήθεια είναι πως δεν είναι μεγάλο) έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις. Και ο Κούντε, που δεν πήρε τις ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής που θα έπρεπε στο πρώτο μισό της σεζόν, θα μπορούσε να προσφέρει πράγματα δίνοντας ανάσες στους υπόλοιπους κεντρικούς χαφ.

Το μεγαλύτερο κενό, πάντως, αφορά στον χώρο πίσω από τον σέντερ φορ, εκεί που χρησιμοποιείται κυρίως ο Αγκιμπού Καμαρά. Διότι, ο νεαρός επιθετικός από την Γουινέα έχει προσφέρει γκολ (5), ασίστ (4), έχει συμμετοχή και σε άλλα τέρματα του Ολυμπιακού, όπως και βοήθειες στην πίεση ψηλά, αλλά και ανασταλτικά.

Ορισμένοι θεωρούν πως οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται έναν παίκτη με επιτελικές ικανότητες που θα βοηθήσει στη δημιουργία του παιχνιδιού από τον άξονα. Άλλοι πάλι αναρωτιούνται, αξίζει ο Ολυμπιακός να κάνει μεταγραφή δημιουργικού χαφ για ένα μήνα; Οι δεύτεροι στηρίζουν την άποψή τους στο ότι ο Αγκιμπού θα χάσει τρεις – πέντε αγώνες της πειραϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα μέσα στον Ιανουάριο, ανάλογα με την πορεία της Εθνικής Γουινέας στο Κόπα Άφρικα, ενώ μέσα στον Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμος και ο Κώστας Φορτούνης.

Παράλληλα, για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ, ο Μαρτίνς έχει καρέ επιλογών για το επόμενο μήνα. Υπάρχει η ποιοτική και αξιόπιστη λύση του Ματιέ Βαλμπουενά, όπως και αυτές του Μαντί Καμαρά και του Γιώργου Μασούρα, ενώ εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Αραμπί έχοντας τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Κατά συνέπεια, όπως προέκυψαν οι επιλογές των παικτών για το Κόπα Άφρικα, ο Ολυμπιακός έχει όλη την ηρεμία και την άνεση να κινηθεί όπως θέλει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Με την προτεραιότητα να αποτελεί η ενίσχυση στα πλάγια της άμυνας. Κάτι που ήταν εξαρχής πρωταρχικός στόχος. Και εκεί οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ