ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στη Σπόρτινγκ θεωρούν πιθανό να ενεργοποιήσει την οψιόν για τον Αλεξανδρόπουλο

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με δημοσίευμα της A Bola, ο Ολυμπιακός σκέφτεται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Αλεξανδρόπουλου ύψους 4.000.000 ευρώ.

Η διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας κάνει τον σχεδιασμό της ενόψει της επόμενης περιόδου κι έχει παραχωρήσει αρκετούς δανεικούς ποδοσφαιριστές με οψιόν αγοράς, μεταξύ των οποίων είναι ο Αλεξανδρόπουλος κι ο Καμπράλ στον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος έχει ρήτρα 4.000.000 και ο δεύτερος 3.000.000 ευρώ.

Η πορτογαλική εφημερίδα "A Bola" έκανε σχετική αναφορά στις επιθυμίες των "λιονταριών", που ευελπιστούν να συγκεντρώσουν το καλοκαίρι περισσότερα από 23.000.000 ευρώ από τις πωλήσεις παικτών που έχουν οψιόν αγοράς κι οι οποίοι, όπως τονίζουν στην Ιβηρική, δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Αμορίμ.

Σχετικά, με το σκέλος που αφορά στον Ολυμπιακό, οι Πορτογάλοι επισημαίνουν ότι "ο Αλεξανδρόπουλος έχει οψιόν 4.000.000 ευρώ κι η ελληνική ομάδα δεν απορρίπτει την οριστική αγορά των δικαιωμάτων".

Κεφάλαιο "Καμπράλ"

Σε ό,τι αφορά τον Καμπράλ, οι Πορτογάλοι δεν είναι το ίδιο αισιόδοξοι τονίζοντας ότι "είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα" και έχουν δίκιο, αφού ο διεθνής εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ.

Ο 22χρονος Έλληνας κεντρικός μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έως το καλοκαίρι του 2027 και έχει 30 συμμετοχές και δύο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην περίοδο.

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, με συνέπεια να μην έχει παίξει ούτε ένα ματς στα playoffs του πρωταθλήματος, όπως δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος και στους αγώνες εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Φενέρμπαχτσε.

Σε ό,τι έχει να κάνει λοιπόν με την ενεργοποίηση της ρήτρας αγοράς του, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση με τη Σπόρτινγκ.

Όσο για τον 25χρονο Καμπράλ έχει παίξει σε μόλις τέσσερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 152 λεπτά.

Ο διεθνής επιθετικός (που έχει συμβόλαιο με την πορτογαλική ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2025) τους τελευταίους δύο μήνες αγωνίστηκε με τους ερυθρόλευκους μόνο είκοσι λεπτά ως αλλαγή στο νικηφόρο 5-1 εκτός έδρας ματς εναντίον της Λαμίας για τα playoffs της Stoiximan Super League.

Και με τα έως σήμερα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Αφρικανού επιθετικού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ