CHAMPIONS LEAGUE

Ολυμπιακός-Σαχτάρ 1-1

Ολυμπιακός-Σαχτάρ 1-1
απογοητευση

Ο Ολυμπιακός αν και ισοφάρισε νωρίς (1-1) δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα τον έστελνε στο UEFA. Επεισόδια στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ στο 27' από τον Ματουζάλεμ, ο Καστίγιο ισοφάρισε στο 54' όμως οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να πάρουν την δεύτερη νίκη τους σε δύο χρόνια στην έδρα τους (στο Champions League) μένοντας για μία ακόμη χρονιά εκτός Ευρώπης, πριν έρθουν τα Χριστούγεννα.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ντομί, Στολτίδης, Καστίγιο, Μάριτς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Μπαμπανγκίντα, Σέζαρ

Σαχτάρ: Σουστ, Τίμοσουκ, Κούσερ, Φερναντίνιο, Ματουζάλεμ, Μπραντάο, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Μαρίκα, Σρνα, Ροντρίγκεζ
td> Με μια ματιά
Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ενδεκάδα του, ο Τροντ Σόλιντ τόσες που έκανε τους οπαδούς της ομάδας να απορήσουν. Ο Νικοπολίδης ήταν για μια ακόμη φορά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Αριστερό μπακ, ξεκίνησε ο Ντιντιέ Ντομί, ενώ δεξιά στην άμυνα πήρε θέση ο Τάσος Πάντος. Στο κέντρο της άμυνας ο Ζούλιο Σέζαρ μαζί με τον Ζεβλάκοφ, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά σε αυτήν την θέση. Ως αμυντικά χαφ χρησιμοποιήθηκαν οι Μάριτς και Στολτίδης, ενώ λίγο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καστίγιο ξεκίνησε ο Ριβάλντο. Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Τζόρτζεβιτς και δεξί ο Μπαμπανγκίντα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σχετικά χαλαρά την αναμέτρηση, με την Σαχτάρ να βρίσκει χώρο και να βγαίνει μπροστά. Οι παίκτες του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πίεζαν τους ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα να περιφέρονται συνεχώς γύρω από την περιοχή των Πειραιωτών, είτε με φάουλ, είτε με κόρνερ, είτε με κυκλοφορία της μπάλας έξω από την μεγάλη περιοχή του Αντώνη Νικοπολίδη.

Οι αμυντικοί των γηπεδούχων, έδειχναν, πάντως πολύ αγχωμένοι καθώς πολλές ήταν οι φορές που σε σχετικά εύκολες φάσεις έκαναν το αβίαστο λάθος με αποτέλεσμα να δίνουν στην Σαχτάρ ευκαιρίες για γκολ. Οι Ουκρανοί στο 26' προειδοποίησαν τον Ολυμπιακό, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Φερναντίνιο να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα του "Θρύλου" και τελικά χτύπησαν ένα λεπτό αργότερα καθώς μετά από το κόρνερ, ο Ματουζάλεμ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανέβουν και να πιέσουν μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και προς της εστία του Σουστ, όμως η τελική πάσα δεν έφτανε σχεδόν ποτέ στο στόχο της και οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους. Κάπως έτσι κύλησε ο χρόνος μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, όταν και οι οπαδοί της ομάδας ξέσπασαν. Οι της "7" φώναξαν υβριστικό σύνθημα κατά των παικτών, ενώ το υπόλοιπο γήπεδο, αποδοκίμαζε τους οργανωμένους. Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά "ηλεκτρισμένη" στο τέταρτο της διακοπής με αποτέλεσμα κανένας αναπληρωματικός του Ολυμπιακού, να μην βγει για προθέρμανση κατά την διάρκεια της ανάπαυλας.

Στο δεύτερο μέρος, ο γηπεδούχος εμφανίστηκε μεταμορφωμένος και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να κλείσει την Σαχτάρ στα καρέ της, με την ουκρανική ομάδα όμως να χτυπάει με αντεπιθέσεις-"φαρμάκι". Το άγχος που είχε κυριεύσει τους ποδοσφαιριστές του Τροντ Σόλιντ, ήταν έκδηλο και το γκολ ήταν το μόνο που θα τους έλυνε τα πόδια.

Την ευθύνη να απελευθερώσει τους συμπαίκτες του και να ανατρέψει το κλίμα στο γήπεδο πήρε ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος στο 54ο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1 και έκανε τους "ερυθρόλευκους" οπαδούς, να σταματήσουν να γιουχάρουν τους παίκτες του σε κάθε ατυχή μεταβίβαση της μπάλας.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό του με τον Ριβάλντο να απειλεί εκ νέου στο 67' όταν μετά από ενέργεια του Ντομί, σούταρε όμως ο Σουστ απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Στο 59ο λεπτό, εν τω μεταξύ είχε σημειωθεί και η μοναδική σοβαρή ευκαιρία της Σαχτάρ στο δεύτερο ημίχρονο, με το πλασέ του Μπραντάο από πλεονεκτική θέση, όμως να φεύγει απελπιστικά άουτ.

Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες στο 73' και το 80' με τον Ριβάλντο, ο οποίος και τις δύο φορές από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο τείχος που είχαν δημιουργήσει οι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ. Εν τω μεταξύ ο Τροντ Σόλιντ, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να βάλει το γκολ που θα του δώσει την νίκη πέρασε στον αγώνα στην θέση του Πάντου, τον Κωνσταντίνου, ενώ αργότερα άλλαξε και τον Μπαμπανγκίτα βάζοντας στην θέση του τον Φέλιξ Μπόρχα.

Οι Ουκρανοί αρκέστηκαν στο να περπατούν μέσα στο γήπεδο κρατώντας όμως και την μπάλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς το τέρμα του Σουστ χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω της κακής τελικής πάσας. Ο Ολυμπιακός έχασε την τελευταία του ευκαιρία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν βγήκε στην αντεπίθεση με 6 παίκτες έναντι τριών, ο Κωνσταντίνου όμως έπεσε ανοήτα για να κερδίσει το πέναλτι ενώ μπορούσε να γυρίσει στους συμπαίκτες του που βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση.

Τελικώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο τέρμα που θα του έδινε την νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο UEFA, με εντυπωσιακό το στοιχείο, πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι από τα έξι που έχουν δώσει για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στα τελευταία 2 χρόνια.

Η Σαχτάρ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς στο 90ο λεπτό ο Ρατ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
td> Όλα τα λεφτά...
O Kαστίγιο που πρώτα πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού, ενώ στην συνέχεια και ενώ είχε μείνει από δυνάμεις έσφιξε τα δόντια και συνέχισε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε τόσο στο τέλος του ημιχρόνου όσο και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, με τους οπαδούς να γιουχάρουν τους παίκτες. Άσχημη εντύπωση και το υβριστικό σύνθημα που ακούστηκε από την "7"
td> To Live του αγώνα...
87' Ο Μάριτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κωνσταντίνου έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει μακριά από το αριστερό δοκάρι του Σουστ.

82' Ο Καστίγιο έκανε το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή αλλά ο Σουστ απέκρουσε εύκολα.

79' Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ από εξαιρετική θέση, η μπάλα όμως βρήκε και πάλι στο τοίχος.

77' Ο Αγκαχόβα έκανε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Νικοπολίδης, στο ριμπάουντ ο παίκτης της Σαχτάρ έκανε την προβολή αλλά ο Ντομί απομάκρυνε τον κίνδυνο.

73' Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και έφυγε κόρνερ.

68' Με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή προσπάθησε να απειλήσει ο Ζεβλάκοφ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σουστ

67' Νέα προσπάθεια του Βραζιλιάνου να σκοράρει με σουτ μετά από όμορφη ενέργεια του Ντομί, με τον Σουστ να διώχνει και πάλι στην αριστερή του γωνία.

64' Ο Ριβάλντο προσπάθησε να απειλήσει από πολύ μακριά, αλλά ο Σουστ έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε.

62' Ο Μαρικά έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μπραντάο από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε απελπιστικά άουτ.

60' Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο.

59' Ο Μπραντάο αμαρκάριστος στηνκαρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας έκανε το πλασέ αλλά μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

54' Γκολ! Ο Μάριτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ριβάλντο έστρωσε στον Καστίγιο και αυτό με μονοκόματο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

50' Τραγικό λάθος από τον Σέζαρ αλλά ο Ζεβλάκοφ κάλυψε πριν ο Μαρικά βρεθεί τετ α τετ με τον Νικοπολίδη.

44' Ο Καστίγιο έκανε την κίνηση και το σουτ από δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σουστ

43' Ο Καστίγιο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά και πάλι οι αμυντικοί κόντραραν.

41' Ωραία ενέργεια από τον σκόρερ της αναμέτρησης που έκανε το σουτ αλλά ο Ζεβλάκοφ κόντραρε την τελευταία στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν το κόρνερ.

40' Ο Βραζλιάνος αμυντικός έκανε την κεφαλιά από την καρδιά της Ουκρανικής άμυνας με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρι του Σουστ

39' Ο Σέρβος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά οι αμυντικοί της Σαχτάρ κόντραραν και έδιωξαν σε κόρνερ.

35' Ο Ριβάλντο δοκίμασε να ισοφαρίσει με σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

30' Ο Ριβάλντο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε από όλους χωρίς να την βρει κάποιος.

29' Ο Τζόρτζεβιτς άνοιξε αριστερά στον Ντομί αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Σουστ.

27' Γκολ! Ο Ματουζάλεμ μόνος του στην καρδιά της άμυνας των ερυθρολεύκων άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

26' Ο Φερναντίνιο έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

24' Ο αρχηγός έκανε το σουτ από καλή θέση έξω την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Σαχτάρ.

22' Ο Σέρβος κινήθηκε έξω από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

21' Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Σουστ απομάκρυνε με γροθιές.

18' Ο Ουρουγουανός κέρδισε μία κόντρα στη μεσαία γραμμή κινήθηκε προς την περιοχή έκανε το σουτ έξω από αυτή αλλά ο Σουστ μπλόκαρε εύκολα, αφού η μπάλα κόντραρε πρώτα σε αμυντικό.

14' Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κινήθηκε παράλληλα έξω από την περιοχή, ελευθερώθηκε έκανε το συρτό δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουστ.

10' Ο Βραζιλιάνος δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά με την μπάλα να περνάει απελπιστικά άουτ.















































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ