ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς θα διαχειριστεί ο Μίτσελ τους κομβικούς Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά και Μπιέλ κόντρα σε Καραμπάγκ και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Πώς θα διαχειριστεί ο Μίτσελ τους κομβικούς Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά και Μπιέλ κόντρα σε Καραμπάγκ και ΠΑΟΚ
INTIME

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει να διαχειριστεί μόνο τις αλλαγές μεταξύ της ομάδας του πρωταθλήματος και της Ευρώπης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μη παρουσίας ορισμένων ποδοσφαιριστών στο Europa League, αλλά και το πως κάποιοι παίκτες που αγωνίζονται σε όλες τις διοργανώσεις θα παραμείνουν φρέσκοι δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει μέσα σε τέσσερα εικοσιτετράωρα δύο κρίσιμους αγώνες, αρχικά με αντίπαλο την Καραμπάγκ την Πέμπτη (13/10) στο Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης (17/10) για το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για δύο άκρως σημαντικά παιχνίδια, αφενός μεν διότι στο πρώτο οι ερυθρόλευκοι θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να διατηρήσουν ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου και τη πρόκριση στα νοκ άουτ ματς του Conference League αφετέρου δε στο δεύτερο έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια απώλειας βαθμών στη Super League.

Υπό την έννοια αυτή, έχει μεγάλη σημασία τι θα πράξει ο Μίτσελ, τόσο με τον Σισέ (αν θα επιστρέψει στην αποστολή για το παιχνίδι στο Μπακού) και τον Μπα (δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού) όσο κυρίως με τους επιβαρυμένους αγωνιστικά Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και Μπιέλ ενόψει των δύο προσεχών αναμετρήσεων.

Ο Ισπανός προπονητής θα θελήσει να προφυλάξει κάποιον από τους τελευταίους στο παιχνίδι με την Καραμπάγκ για να τον έχει πιο φρέσκο με τον ΠΑΟΚ, ή θεωρεί ότι υπάρχει ικανός χρόνος ξεκούρασης ανάμεσα στα δύο ματς; Θα βάλει σε πρώτη μοίρα τον αγώνα της Ευρώπης ή του πρωταθλήματος; Θα χτυπήσει και τα δύο παιχνίδια, ακόμη κι αν χρειαστεί να ρισκάρει;

Ο Μίτσελ είναι από τους προπονητές που δεν διαχωρίζουν τις διοργανώσεις. Θέλει ο Ολυμπιακός να πάρει το καλύτερο και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ακόμη βαθμό στον όμιλο του Europa League, αλλά η Ναντ είναι μόλις τρεις βαθμούς μπροστά και απομένουν τρία παιχνίδια όπου διεκδικούνται εννέα πόντοι, με την πειραϊκή ομάδα να έχει τη γαλλική την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μέχρι σήμερα δεν πείθει, δεν έχει νίκη μέσα στην τρέχουσα περίοδο, αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τα θετικά αποτελέσματα και την πρόκριση μέχρι το τέλος. Άλλωστε, η πειραϊκή ομάδα χρειάζεται τους πόντους και για την βελτίωση της ειδικής βαθμολογίας της στην UEFA.

Η διαχείριση που θα αποφασίσει να κάνει ο Μίτσελ στα επόμενα παιχνίδια

Σχετικά με την διαχείριση των ποδοσφαιριστών, λοιπόν, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αποφάσεις που θα λάβει ο Μίτσελ τα προσεχή εικοσιτετράωρα για τους Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και Μπιέλ.

Ο Γάλλος μέσος έχει παίξει σε 15 παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μετράει 1.177 λεπτά συμμετοχής. Έχει χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός χαφ αλλά και στόπερ και δεν αποκλείεται να τον δούμε πάλι σε αυτή τη θέση στο Αζερμπαϊτζάν, ανάλογα με το τι θα αποφασίσει ο Ισπανός κόουτς για τον Σισέ και τον Μπα.

Ο Εμβιλά είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μέχρι τώρα και από τους πιο σημαντικούς στη λειτουργία του παιχνιδιού της πειραϊκής ομάδας και δεν είχε την ευκαιρία να πάρει ανάσες σε κάποιο από τα ματς του πρωταθλήματος διότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο Σαμασέκου.

Ο Νοτιοκορεάτης κεντρικός χαφ αποτελεί το «βαρόμετρο» του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Κάνει τη διαφορά και αυτό είναι ξεκάθαρο, αρκεί κάποιος να θυμηθεί ποια είναι η εικόνα των ερυθρόλευκων με τον 26χρονο στη σύνθεσή τους και ποια χωρίς εκείνον στο γήπεδο.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ κουβαλάει και αυτός αρκετά λεπτά συμμετοχής στην πλάτη του, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήρθε στην Ελλάδα έχοντας ματς με την εθνική της Νοτίου Κορέας το καλοκαίρι αλλά και τη Σεούλ. Δεν είναι λοιπόν μόνο τα ματς που έχει παίξει το τελευταίο δίμηνο με τον Ολυμπιακό. Ο Ίνμπομ έχει αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια από τον Ιούνιο και μετά και έχει στα πόδια του 1.143 λεπτά συμμετοχής.

Όσο για τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί και ως «δεκάρι» και ως εξτρέμ (και ως σέντερ φορ στο πρωτάθλημα της Δανίας), παίζει ασταμάτητα εδώ και τρεις μήνες. Ο Μπιέλ έχει αγωνιστεί σε 16 ματς με τον Ολυμπιακό και την Κοπεγχάγη και μετράει συνολικά 1.313 λεπτά συμμετοχής. Δεν πρόλαβε καν να ξεκουραστεί την περίοδο της μετακίνησής του στους ερυθρόλευκους, καθώς μπήκε αμέσως στους αγώνες με σκοπό να βοηθήσει. Στις 28 Αυγούστου, έπαιξε 90 λεπτά με την Κοπεγχάγη κόντρα στη Νόρντζελαντ και στις 3 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε 75΄ με τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Ιωνικό.

Οι τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές (Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και Μπιέλ) είναι από τους επιβαρυμένους ερυθρόλευκους μέσα στη σεζόν, μαζί με τον Ρέαμπτσιουκ (έχει 1.364 λεπτά συμμετοχής), τον Σισέ (1.133) και τον Μασούρα (978).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ