ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς και γιατί η μπίλια κάθισε στον Χένρι Ονιεκούρου

Ο Ονιεκούρου μάχεται για την μπάλα στο Σάλκε - Γαλατάσαραϊ για το Champions League.
Ο Ονιεκούρου μάχεται για την μπάλα στο Σάλκε - Γαλατάσαραϊ © 2021 MARTIN MEISSNER)/ASSOCIATED PRESS

Το SPORT24 αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για το πώς επανήλθε στο προσκήνιο η υποψηφιότητα Χένρι Ονιεκούρου για τα φτερά της επίθεσης του Ολυμπιακού και με ποιους χειρισμούς ο Νιγηριανός εξτρέμ είναι πολύ κοντά στον Πειραιά.

Είναι δύσκολο παιχνίδι το μεταγραφικό. Χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς και τις κατάλληλες κινήσεις την κατάλληλη στιγμή. Οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού το έχουν μάθει καλά αυτό το έργο εδώ και χρόνια. Και, όπως φαίνεται, το αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά στο θέμα του νέου εξτρέμ, με τον Χένρι Ονιεκούρου όχι απλά να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, αλλά να είναι πλέον πολύ κοντά στον Πειραιά.

Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Νιγηριανός ακραίος είναι ποδοσφαιριστής που έχει απασχολήσει τους "ερυθρόλευκους" και τα προηγούμενα χρόνια. Όλο το προηγούμενο διάστημα, το όνομά του βρισκόταν στη shortlist του Πέδρο Μαρτίνς μαζί με τους Ζορζ Κεβέν Ενκουντού (Μπεσίκτας), Σοφιάν Φεγκουλί (Γαλατά), Ρόνι Λόπες (Σεβίλλη) και Μάρκους Έντουαρντς (Γκιμαράες). Για όλους αυτούς ο Ολυμπιακός κάθισε στο τραπέζι. Έγιναν επαφές, διαπραγματεύσεις, κάποια εμπόδια ξεπεράστηκαν, άλλα όχι.

Γιατί ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον Ονιεκούρου

Η υπόθεση Ονιεκούρου είχε μπει για αρκετές μέρες στο συρτάρι, καθώς ο ίδιος ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είχε εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ. Ύστερα από τρεις διαδοχικούς δανεισμούς στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, ήθελε να συνεχίσει στη γειτονική χώρα με την ίδια φανέλα. Αυτή η επιθυμία οδήγησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στο να κάνουν πίσω, όμως χωρίς να αποσυρθούν οριστικά από την υπόθεση.

Στο μεσοδιάστημα, ασχολήθηκαν πολύ με τις υποθέσεις του Λόπες και του Έντουαρντς, αλλά κι εκεί έπεσαν σε τοίχο. Η Σεβίλλη δεν είχε διάθεση να "τσοντάρει" για να καλυφθούν τα 2,7 εκατ. που παίρνει ετησίως ο Λόπες, ενώ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ούτε που σκεφτόταν να κάνει σκόντο, προκειμένου να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσο για τον Έντουαρντς, οι "ερυθρόλευκοι" και δυνατή πρόταση έκαναν προς τη Γκιμαράες και τους δύο Πορτογάλους μέσους Τιάγκο Σίλβα και Πέπε έβαλαν στο "πακέτο" ως έμψυχα ανταλλάγματα. Κι όλα αυτά για να πάρουν το 50% του Άγγλου εξτρέμ, καθώς το υπόλοιπο ανήκει στην Τότεναμ. Από τη στιγμή, ωστόσο, που η ομάδα του ήθελε 10 εκατομμύρια ευρώ και τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού ως... ελεύθερους, ήταν προφανές πως δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος. Τουλάχιστον μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Κάπου εκεί οι αρμόδιοι της ΠΑΕ δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Ξανάνοιξαν τα κιτάπια τους και διαπίστωσαν ότι το θέμα Ονιεκούρου παραμένει ανοικτό, καθώς παρά την επιθυμία του παίκτη, η Γαλατάσαραϊ δεν είχε καταφέρει να συμφωνήσει με τη Μονακό. Ενεργοποιήθηκαν ξανά λοιπόν, επιλέγοντας εντελώς διαφορετικό δρόμο από την τουρκική ομάδα. Κάθισαν ξανά στο τραπέζι με το γαλλικό κλαμπ, κατέθεσαν την προσφορά τους που κρίθηκε ικανοποιητική κι έτσι έκαναν το πρώτο και σημαντικό βήμα για να γίνει το deal.

Στη συνέχεια, έπρεπε να βρεθεί άκρη και με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες έδειχνε αμετακίνητος στην αρχική απόφασή του. Με τους κατάλληλους χειρισμούς και σωστή προσέγγιση, ο Ονιεκούρου άκουσε προσεκτικά το project που του παρουσιάστηκε, έμαθε για άλλες περιπτώσεις παικτών που από την Τουρκία μετακόμισαν στην Ελλάδα και δικαιώθηκαν απόλυτα για την επιλογή τους (π.χ. Ματιέ Βαλμπουενά) και είναι πλέον πολύ κοντά στο μεγάλο "ναι".

Πιο κοντρολαρισμένος από τον Μπρούμα

Με άλλα λόγια, η υπόθεση φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία, παρότι Γαλατάσαραϊ και Μπεσίκτας δεν έχουν αποσυρθεί οριστικά από το παιχνίδι κι αν δεν υπάρξει κάποια νέα ανατροπή, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια ακόμη αξιόλογη προσθήκη.

Ο Ονιεκούρου είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, στα επίπεδα του Μπρούμα, αλλά πολύ πιο κοντρολαρισμένος με τη μπάλα, τόσο στην ντρίμπλα, όσο και στα τελειώματα. Είναι εκρηκτικός εξτρέμ, με πολύ καλές αποφάσεις όταν έχει τη μπάλα στα πόδια κι εξαιρετική αίσθηση του χώρου. Δεν είναι τυχαίο ότι η Μονακό τον απέκτησε πριν από δύο χρόνια καταβάλλοντας 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει για ετήσιο δανεισμό με οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι. Το συμβόλαιό του με τη Μονακό λήγει το 2024.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ενδιαφέρον όλων όσων ανήκουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού, βρίσκεται στο Μπακού για τη ρεβάνς της Τετάρτης (20.00, Mega) με τη Νέφτσι. Οριστικές εξελίξεις με το θέμα Ονιεκούρου, λοιπόν, θα υπάρξουν από την Πέμπτη, με την προσδοκία η μεταγραφή να έχει ολοκληρωθεί κι επίσημα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ίδωμεν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ