ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πλάνο Μαρτίνς για δύο νίκες με ενισχύσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς EUROKINISSI

Για δύο νίκες ετοιμάζει την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς κόντρα σε ΑΕΛ και Άρσεναλ, προσαρμόζοντας ανάλογα τα πλάνα. Καλύτερα ο Μπα, μπήκαν Αβραάμ και Βρουσάι.

Τα δύο παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός δεν έχουν κάποιο τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Με μια ρεαλιστική προσέγγιση η αποψινή (14/3) αναμέτρηση με την ΑΕΛ (19.00, NS3HD και LIVE από το SPORT 24) στη Λάρισα αποτελεί μάχη γοήτρου για τους “ερυθρόλευκους”, λόγω της τεράστιας διαφοράς στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ και η επιχείρηση – πρόκριση στο Λονδίνο σε βάρος της Άρσεναλ ισοδυναμεί με θαύμα, καθώς για να έρθουν όλα τούμπα απαιτείται νίκη με τρία γκολ διαφορά μετά το 1-3 του αγώνα της Πέμπτης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, έχει χαράξει τη δική του γραμμή στην ομάδα και αυτήν τηρεί απαρέγκλιτα, είτε αφορά ένα ματς πρωταθλήματος, είτε ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζει δύο ενδεκάδες, προκειμένου η ομάδα του να κυνηγήσει ισάριθμες νίκες, έστω κι αν η πρόκριση δεν έρθει στη ρεβάνς επί αγγλικού εδάφους.

Για την αποψινή αναμέτρηση στο “Αλκαζάρ” η τεχνική ηγεσία, παρότι δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της ετοιμάζει φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα. Τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα, ενδεχομένως κι ακόμη περισσότεροι. Πρώτα απ’ όλα είναι πιθανό να μην αγωνιστεί ο Ζοζέ Σα, ο οποίος έχει σίγουρα ανάγκη αποφόρτισης. Άρα σε περίπτωση αλλαγής ή ο Κρίστινσον θα αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα ή ο πιτσιρικάς Τζολάκης.

Τη θέση του Λαλά στο δεξί άκρο της άμυνας διεκδικεί ο Ανδρούτσος αντί του Λαλά και ο Χολέμπας αντίστοιχα του Ρέαμπτσιουκ αριστερά. Ως στόπερ θα αγωνιστούν οι Σωκράτης, Εμβιλά, καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος πλην του 17χρονου Χριστοφιλόπουλου, ο οποίος λογικά θα καθίσει στον πάγκο για ώρα ανάγκης.

Στη μεσαία γραμμή, ο Μπουχαλάκης ή ο Καμαρά θα έχει παρτενέρ τον Τιάγκο Σίλβα, ενώ στην επιθετική είναι πιθανό να δούμε Φορτούνη, Ραντζέλοβιτς, Χασάν και Κάιπερς σε διάταξη 4-4-2. Αν πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι αλλαγές, ουσιαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει ανάσες στους περισσότερους βασικούς, ενώ παράλληλα δείχνει πως θέλει πολύ τη νίκη και στον επαναληπτικό με την Άρσεναλ. Δεν έχει διάθεση να πετάξει λευκή πετσέτα κι ας είναι οι πιθανότητες συντριπτικά σε βάρος της ομάδας του.

Τα καλά νέα, ωστόσο, έρχονται από το ιατρικό δελτίο. Ο Ουσεϊνού Μπα νιώθει καλύτερα και αν συνεχίσει έτσι αύριο και μεθαύριο οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο Emirates θα εκτοξευθούν. Με αυτό τον τρόπο θα επανέλθει η κανονικότητα και στη μεσαία γραμμή, με την επιστροφή του Εμβιλά στο γνωστό του ρόλο.

Παράλληλα, από το μεσημέρι του Σαββάτου (13/3) επέστρεψε σε εντατικό ρυθμό προπονήσεων και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μετά από απουσία 40 ημερών λόγω θλάσης, ενώ σε ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε και ο Μάριος Βρουσάι ο οποίος πριν από περίπου τρεις εβδομάδες υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Ο νεαρός διεθνής εξτρέμ, ωστόσο, θα χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο για να επανέλθει στο 100%. Ο Αβραάμ από την άλλη πλευρά, θα ταξιδέψει για την Αγγλία και όπως όλα δείχνουν θα “γεμίσει” τον πάγκο με μια αξιόπιστη λύση για την καρδιά της άμυνας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ