ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-1

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 4-1
Για Βαγγέλη

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-1 τον Πανσερραϊκο στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία

Οι "ερυθρόλευκοι" του Ερνέστο Βαλβέρδε όχι μόνο παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τη μέτρια παρουσία τους στα προηγούμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά κατά διαστήματα έπαιξαν σούπερ θελκτικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ματς να εισπράξουν απλόχερα το ζεστό χειροκρότημα από τους φίλους τους.
Ο Πανσερραϊκός έκανε καλή εμφάνιση στο φαληρικό γήπεδο, ειδικά στο δεύτερο μέρος, όμως ήταν άτυχος καθώς έπεσε πάνω σε έναν Ολυμπιακό... οδοστρωτήρα, που είχε τα περισσότερα αστέρια του σε πολύ καλή βραδιά.

Στο διάστημα 23'-27' "πετούσε φωτιές", με τους Κοβάτσεβιτς και Γκαλέτι να πετυχαίνουν δύο γκολ σπάνιας ομορφιάς, ο Ντιόγκο σημείωσε γκολ για... όσκαρ για να κάνει το 3-0, (πρώτο του εντός έδρας και δεύτερο σερί μετά αυτό κόντρα στην Skoda Ξάνθη), ενώ οι δύο ομάδες φρόντισαν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και στα τελευταία λεπτά.

Ο Τάντιτς προσπάθησε να δώσει νέα τροπή στο ματς, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 85', όμως οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με τους Μπελούτσι και Όσκαρ να συνεργάζονται ιδανικά και τον Ισπανό να εκτελεί τον Κοτταρά, για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 και να "υπογράψει" το πρώτο του τέρμα σε επίσημο παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Αβ. Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντουντού, Στολτίδης, Γκαλέτι (83' Οσκαρ), Λέτο, Ντιόγκο (90' Μήτρογλου), Κοβάτσεβιτς (73' Μπελούτσι)

Πανσερραϊκός (Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Πιπίνης (66' Αντάντο), Κολέν, Μιλένκοβιτς, Διγκόζης, Αμπουμπακαρί, Μπαϊκαρά (45' Χέρες), Τάντιτς, Γκουγκουλιάς (55' Μπανγκουρά), Ζουντί

Κίτρινες κάρτες: Καλλιμάνης, Διγκόζης, Αντάντο (Πανσερραϊκός)

Διαιτητής: Σ.Τριτσώνης (Αθηνών)


Με μια ματιά
Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα φετινά του παιχνίδια στο πρωτάθλημα (Αστέρας Τρίπολης, Skoda Ξάνθη) και στην Ευρώπη (ρεβάνς με Ανόρθωση, πρώτος αγώνας με Νόρντζελαντ), όπου "σπατάλησε" το πρώτο ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, ο Ολυμπιακός φρόντισε αυτή τη φορά να δείξει με το... καλημέρα ποιός είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση.

Η ομάδα στην οποία "ξέσπασαν" οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν ο Πανσερραϊκός, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε να πραγματοποιεί χωρίς καμία αμφιβολία το καλύτερο πρώτο 45λεπτο της από το ξεκίνημα της σεζόν, και να "χορταίνει" τον κόσμο της με τα δύο γκολ και τις αρκετές ωραίες φάσεις που έφτιαξε μπροστά στα καρέ του Κοτταρά.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης διάθεσης των "ερυθρολεύκων" να δείξουν ένα άλλο, βελτιωμένο πρόσωπο είναι πως στα πρώτα 10 λεπτά έπαιξαν στο... μισό γήπεδο τους ομόχρωμούς τους από τις Σέρρες, με το μόνο που έλειπε από τους Πειραιώτες να είναι το γκολ.

Η... προειδοποιητική βολή ήρθε από τον Στολτίδη μόλις στο 2', με το σουτ του με το αριστερό έξω από την περιοχή να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοτταρά, ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Γκαλέτι από το ύψος της μικρής περιοχής (μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά και σέντρα του Κοβάτσεβιτς) πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 6' ο Ολυμπιακός "έκρυψε" τη μπάλα, με τον Διγκόζη να έρχεται ως "από μηχανής Θεός" για να αποτρέψει το μοιραίο.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έβγαλε βαθιά μπαλιά από το χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Κοβάτσεβιτς που βρέθηκε μέσα στην περιοχή έδωσε κεφαλιά-πάσα προς τον επερχόμενο Στολτίδη, όμως ο Διγκόζης που παρακολουθούσε τη φάση, έκανε προβολή και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, πριν ο "Ιέρο" βρεθεί φάτσα με το γκολ και το 1-0.

Το πρώτο 10λεπτο ήταν καταιγιστικό από πλευράς Ολυμπιακού, με τον τεχνικό των νεοφώτιστων, Γιάννη Παπακώστα, να φωνάζει στους παίκτες του γύρω στο 15ο λεπτό να πιέσουν πιο ψηλά και να μην περιμένουν κάτω από τη σέντρα τους αντιπάλους τους.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά σιγά να... ξεμυτίζουν από το δικό τους μισό γήπεδο και στο 20' έκαναν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Αντώνη Νικοπολίδη. Μετά τη σέντρα του Πιπίνη από τα αριστερά, ο Τάντιτς έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, με τον Ντομί να διώχνει σε κόρνερ.

Η φάση αυτή όχι μόνο δεν είχε συνέχεια από πλευράς Πανσερραϊκού, αλλά αντίθετα μέσα στο διάστημα 23'-27' ο Ολυμπιακός σμπαράλιασε κάθε αμυντικό σύστημα των "λιονταριών".

Η αρχή έγινε στο 23' από μία στημένη φάση: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Λέτο και πρώτη γυριστή κεφαλιά από τον Στολτίδη, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπιασε τη δεύτερη κεφαλιά, με τον Κοβάτσεβιτς να κάνει το κοντρόλ έχοντας γυρισμένη την πλάτη προς το τέρμα και με υπέροχο σουτ να τη στέλνει "συστημένη" στη δεξιά γωνία του Κοτταρά (1-0).

Πριν προλάβουν να... συνέλθουν οι νεοφώτιστοι από το πρώτο γκολ, ήρθε και δεύτερο "χτύπημα", αυτή τη φορά από τον πλέον φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της σεζόν, τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Ο "παρτενέρ" του στη δεξιά πλευρά, Τοροσίδης, τροφοδότησε τον Αργεντινό, αυτός με εκπληκτική ντρίμπλα απέφυγε τον Διγκόζη που προσπάθησε να τον ανακόψει, μπήκε μέσα στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ με το αριστερό του πόδι (όχι το καλό του), έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του γκολκίπερ του Πανσερραϊκού για να γράψει το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν καθολική και συνεχίστηκε να "μεταφράζεται" με τη δημιουργία και άλλων φάσεων στα αντίπαλα καρέ.

Ο "πανταχού παρών" Στολτίδης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ στο 29', στο 34' ο Κοβάτσεβιτς συμπεριφέρθηκε αλτρουιστικά μετά από βαθιά μπαλιά του Λέτο (προσπάθησε να δώσει με τη μία σε συμπαίκτη του) με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για το 3-0, ενώ ο ίδιος παίκτης στάθηκε άτυχος στη φάση του 37'.

Μετά από κάθετη πάσα στην περιοχή, ο Σέρβος δεινός στράικερ πρόλαβε να "τσιμπήσει" τη μπάλα προ του Κοτταρά που έκανε έξοδο, με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της ομάδας του Πανσερραϊκού και να φεύγει άουτ.

Στο 44' ήταν η σειρά του Ντιόγκο να δώσει το δικό του στίγμα στο ματς (φάνηκε λιγότερο από τον Κοβάτσεβιτς στο πρώτο μέρος έχοντας ρόλο κυρίως περιφερειακού φορ) χωρίς πάντως να καταφέρει να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Μετά από έξυπνη κάθετη πάσα του Γκαλέτι, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, όμως το πλασέ του δεν ανησύχησε τον Κοτταρά, καθώς κατέληξε στην αγκαλιά του.

Όσο για την τελευταία ευκαιρία ενός "γεμάτου" σε φάσεις πρώτου μέρους, αυτή άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τη σέντρα-σουτ του Ζουντί να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά από το πρώτο, με τον Πανσερραϊκό να παρουσιάζεται πιο δραστήριος επιθετικά και να απειλεί με αξιώσεις για ένα γκολ, που θα τον έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι.

Στο 46' ξεδίπλωσε υποδειγματικά αντεπίθεση, όμως ο Νικοπολίδης σταμάτησε με γροθιές το δυνατό ευθύβολο σουτ του Γκουγκουλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και διώχνοντας σε κόρνερ.

Μέχρι το 55' ο Παπακώστας είχε κάνει ήδη τις δύο πρώτες αλλαγές του στο ματς (Χέρες και Μπανγκουρά στη θέση των Μπαϊκαρά και Γκουγκουλιά αντίστοιχα), με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να παίζει πιο συντηρητικά και "προσεκτικά", έχοντας ως... μαξιλάρι ασφαλείας το υπέρ του 2-0 από το πρώτο 45λεπτο.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάντως δύο καλές στιγμές στη συνέχεια με τους Λέτο στο 58' (σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε μπροστά από Κοτταρά και Ντιόγκο) και Στολτίδη στο 64' (σουτ του "ερυθρόλευκου" αμυντικού χαφ που ανάγκασε τον Κοτταρά να διώξει με τα πόδια), ενώ ο τεχνικός των Σερραίων έριξε στο 66' το τελευταίο του χαρτί, με τον Αντάντο να παίρνει τη θέση του Πιπίνη.

Στο 70' η σέντρα-σουτ του Ζουντί από τα δεξιά χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ, με το γεγονός αυτό να "αφυπνίζει" τους γηπεδούχους ώστε να "ανεβάσουν στροφές" και να φτάσουν στην επίτευξη ενός τρίτου τέρματος.

Το σουτ του Λέτο στο 78' από το ύψος της μεγάλης περιοχής κόντραρε σε πόδια αμυντικών και απομακρύνθηκε (ο Αργεντινός προτίμησε να ολοκληρώσει μόνος του τη φάση, ενώ θα μπορούσε να δώσει τη μπάλα σε έναν από τους δύο συμπαίκτες του που βρίσκονταν δεξιότερα), ενώ στο 80' ο Ντιόγκο υποχρέωσε πάνω από 25.000 φιλάθλους να σηκωθούν από τις θέσεις τους για τον χειροκροτήσουν.

Ο Τοροσίδης έκανε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Βραζιλιάνος φορ έκανε επίδειξη της σπάνιας τεχνικής αλλά και της εκτελεστικής δεινότητας που τον χαρακτηρίζει, καθώς έστειλε με... τηλεχειριστήριο την μπάλα (με κεφαλιά) στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτταρά, για να γίνει το 3-0.

Παρά το γεγονός πως η πλάστιγγα της νίκης είχε γείρει για τα καλά υπέρ των Πειραιωτών, οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και κατάφεραν πέντε λεπτά πριν το τέλος να μειώσουν στο σκορ.

Μετά από σέντρα του Τάντιτς από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Τοροσίδη, με τον "ερυθρόλευκο" αμυντικό να έχει γυρισμένη την πλάτη προς τη μπάλα για να προστατευτεί, ο διαιτητής Τριτσώνης θέωρησε πως έκανε παράβαση και υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Τάντιτς έστειλε τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Νικοπολίδη, για να μειώσει σε 3-1 και να βάλει και πάλι... φωτιά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήθελε να έχει αυτός τον τελευταίο... λόγο στο ματς και το κατάφερε στο 88'.

Οι δύο αλλαγές του Βαλβέρδε στο ματς, Μπελούτσι και Όσκαρ, συνεργάστηκαν άψογα, με τον Αργεντινό να βγάζει κάθετη μπαλιά-τρύπα και τον Ισπανό να κάνει το 4-1 με ωραίο διαγώνιο δεξί πλασέ.

Ο ίδιος ο παίκτης θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα ένα λεπτό αργότερα, με το πλασέ του μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Λέτο να βρίσκει στο σώμα κάποιου και να περνάει κόρνερ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, ο Βαλβέρδε απέσυρε τον Ντιόγκο (γνώρισε την αποθέωση) βάζοντας στη θέση του τον Μήτρογλου.

*Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργάνωσε πριν από το παιχνίδι εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ειρήνη. Συγκεκριμένα στα μάτριξ του γηπέδου γράφτηκαν μηνύματα για την Ειρήνη, τα οποία ταυτόχρονα ακούστηκαν και από τα μεγάφωνα, ενώ τα παιδάκια που συνόδευσαν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, ξεδίπλωσαν πανό με σύνθημα αφιερωμένο στην Ειρήνη.

*Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με το σήμα της Ειρήνης στο αριστερό μανίκι.

* Σχεδόν κατάμεστο ήταν το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από τους φίλους του Ολυμπιακού, ενώ το "παρών" στις εξέδρες έδωσαν και περίπου 500 οπαδοί του Πανσερραϊκού.

* Vodafone MVP στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό αναδείχθηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.
Συνέντευξη Τύπου
Ερνέστο Βαλβέρδε (τεχνικός Ολυμπιακού): "Κερδίσαμε και στο δεύτερο μέρος που παίξαμε χειρότερα από το πρώτο. Όμως κάθε ματς είναι διαφορετικό κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. Πρέπει να κερδίζουμε σε όλα τα ματς. Στην Δανία δεν παίξαμε καλά αλλά νικήσαμε. Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός και όλοι θέλουν να μας κερδίζουν.

Και το ματς στη Δανία ήταν σημαντικό για να καθαρίσουμε την πρόκριση και το αποψινό γιατί είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Η αλήθεια είναι ότι στα προηγούμενα παιχνίδια δεν παίζαμε καλά στο πρώτο μέρος. Πρόθεσή μας είναι να ξεκινάμε δυνατά και με διάθεση.

Κάποιες φορές μπορούμε, κάποιες όχι. Σήμερα μπήκαμε με δυναμισμό και με ρυθμό. Χάσαμε τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος αλλά στο φινάλε επέστρεψε το καλό μας πρόσωπο. Ο Πανσερραϊκός μου άρεσε ως ομάδα. Έχει γρήγορους παίκτες και μπήκε με μεγάλη ενέργεια στον αγώνα.

Όταν μας έδωσε χώρους στο δεύτερο ημίχρονο για να ανατρέψει το σκορ, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για μας. Για την ώρα μαθαίνω το ελληνικό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή χρονιά. Είμαι ικανοποιημένος κυρίως από τον ρυθμό που είχαμε στην αρχή του αγώνα. Είμαι λοιπόν ευχαριστημένος.

Δε θα είναι κάθε βραδιά σαν την σημερινή. Κύρια πρόθεσή μας είναι να ευχαριστείται ο κόσμος τα παιχνίδια μας στο Καραϊσκάκη. Οι νίκες πρέπει να έρχονται μαζί με το θέαμα, ειδικά εντός έδρας.

Έχω πολλούς παίκτες και θέλω να δίνω κίνητρο σε όλους. Θέλω όλοι να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Το rotation δεν είναι καινούριο. Το κάνουν πολλοί προπονητές σε πολλά πρωταθλήματα. Υπάρχουν οι 11 καλύτεροι αλλά είναι πιο συνετό να βασίζεσαι σε περισσότερους.

Ο Ντάρκο δεν έχει πρόβλημα που τον απέσυρα από τον αγωνιστικό χώρο. Έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος αλλά κάποια στιγμή χρειαστήκαμε μεγαλύτερη πίεση στο κέντρο και γι' αυτό προχώρησα στην αλλαγή του. Είναι καλό που ο Ντάρκο θέλει πάντα να παίζει".

Γιάννης Παπακώστας (τεχνικός Πανσερραϊκού): "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Όλα τα ματς στις έδρες των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού είναι πολύ δύσκολα. Είμαστε νέοι στο χώρο της Σούπερ Λίγκας. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω, όμως υπήρξε η ανωτερότητα και η εμπειρία του Ολυμπιακού.

Το σκορ ναι μεν μας αδικεί όσον αφορά την έκταση, όμως η ήττα μας ήταν δίκαιη. Εχει αρχίσει και βγαίνει η πολύ καλή δουλειά που κάνει ο κύριος Βαλβέρδε".



"Προσπαθήσαμε να πάρουμε το χώρο του κέντρου, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, προσπαθήσαμε με όσες δυνάμεις είχαμε να ανατρέψουμε το σκορ. Πήραμε ένα μάθημα.

Πιστεύω να αξιολογήσουμε ό,τι αντιμετωπίσαμε σήμερα και να προσπαθήσουμε μέσα από αυτό το παιχνίδι, που ήταν ένα καλό μάθημα, να γίνουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί".



Λουτσιάνο Γκαλέτι (μέσος Ολυμπιακού): "Είχαμε καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Είναι καλό που ο προπονητής έχει ευχάριστο πονοκέφαλο για την 11άδα γι'αυτό και κάνει τόσες πολλές αλλαγές".

Ντουντού Σεαρένσε (μέσος Ολυμπιακού): "Είναι σημαντικό να σκοράρουμε συχνά, να παίρνουμε τους πόντους και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα, καταφέραμε να παίξουμε γρήγορα και να σκοράρουμε πολλές φορές. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη".

Αγγελος Διγκόζης (μέσος Skoda Ξάνθης): "Η ομάδα ήταν πολύ καλή. Μόνο εγώ δεν ήμουν σε καλή μέρα! Από δύο δικά μου λάθη στέρησα από τους συμπαίκτες μου να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Τους ζητώ συγγνώμη".
Όλα τα λεφτά...
Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος -μετά το... διάλειμμα που έκανε στη Δανία- προσέθεσε άλλο έναν κρίκο στην αλυσίδα των εντυπωσιακών του εμφανίσεων από το ξεκίνημα της σεζόν. Πέτυχε γκολ, σέρβιρε πάσες, ήταν διαρκής απειλή για την άμυνα του Πανσερραϊκού και σταμάτησε να τρέχει μόνο στο... 83', όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στη θέση του τον Όσκαρ για να χαρεί το μπιζάρισμα από την κερκίδα.

Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς που θύμισε τον "Νταρκογκόλ" της περυσινής πρώτης του σεζόν στο "μεγάλο λιμάνι", όταν ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων αμυνών.

Ο Ντιόγκο, ο οποίος μπορεί να μην φάνηκε όσο στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά φρόντισε να... αποζημιώσει τους φίλους του Ολυμπιακού για το εισιτήριο που πλήρωσαν. Το γκολ που πέτυχε είναι γκολ που πετυχαίνουν μόνο μεγάλοι στράικερ.

Η απίστευτη ντρίμπλα του Γκαλέτι στον Διγκόζη στη φάση του δεύτερου γκολ, καθώς και η εκπληκτική κάθετη μπαλιά που έβγαλε ο Μπελούτσι στον Όσκαρ στο τέταρτο γκολ.

Η προσπάθεια του Πανσερραϊκού να βγει μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο και να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλό του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο να υπάρχει γρήγορος ρυθμός και ωραίες φάσεις στο ματς.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την... τρικυμία που είχε πιάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού στο πρώτο μέρος, γεγονός που το πλήρωσε με δύο γκολ ενώ θα μπορούσε να είχε δεχτεί τουλάχιστον ένα ακόμα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
(Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, Στολτίδης, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Ντιόγκο, Άντζας, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λέτο, Τοροσίδης
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανσερραϊκός
(Γιάννης Παπακώστας): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Κόλεν, Γκουγκουλιάς, Τάντιτς, Ζουντί, Πιπίνης, Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακάρι, Μπαϊκαρά, Διγκόζης
1' Έναρξη αγώνα
2' Σουτ Ολυμπιακός Στολτίδης
Σουτ του Στολτίδη με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοτταρά.
3' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ωραία ενέργεια του Κοβάτσεβιτς και σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκαλέτι να πιάνει την κεφαλιά υπό πίεση από το ύψος της μικρής περιοχής και τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
6' Ευκαιρία Ολυμπιακός Στολτίδης
Βαθιά μπαλιά του Λέτο, ο Κοβάτσεβιτς πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, και ο Διγκόζης προλαβαίνει σωτήρια και διώχνει με προβολή σε κόρνερ, πριν κάνει το σουτ ο Στολτίδης.
9' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, και έχει την πλήρη εδαφική υπεροχή.
14' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Καλλιμάνης
19' Σχόλιο
Μετά το εκρηκτικό πρώτο 10λεπτο των γηπεδούχων, ο Πανσερραϊκός ισορρόπησε στα τελευταία λεπτά το ματς.
20' Ευκαιρία Πανσερραϊκός Τάντιτς
Πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Πανσερραϊκού στα καρέ του Αντώνη Νικοπολίδη. Μετά τη σέντρα του Πιπίνη από τα αριστερά, ο Τάντιτς έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση, με τον Ντομί να διώχνει σε κόρνερ.
23' Γκολ Ολυμπιακός Κοβάτσεβιτς
1-0 ο Ολυμπιακός! Εκτέλεση κόρνερ από τον Λέτο, πρώτη γυριστή κεφαλιά από τον Στολτίδη, δεύτερη από τον Αβραάμ, ο Κοβάτσεβιτς έκανε το κοντρόλ με γυρισμένη την πλάτη στο τέρμα και με υπέροχο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοτταρά.
27' Γκολ Ολυμπιακός Γκαλέτι
2-0 ο Ολυμπιακός! Ο Τοροσίδης τροφοδότησε τον Γκαλέτι, ο οποίος με εκπληκτική ντρίμπλα από τη δεξιά πλευρά απέφυγε τον Διγκόζη, με τον Αργεντινό να μπαίνει στην περιοχή και με αριστερό ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτταρά.
29' Κεφαλιά Ολυμπιακός
Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Στολτίδης έπιασε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
34' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Εξαιρετική κάθετη μπαλιά-τρύπα 25 μέτρων του Ντουντού προς τον Κοβάτσεβιτς, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Κοτταρά, όμως προτίμησε να δώσει πάσα με τη μία σε κάποιον συμπαίκτη του και χάθηκε η ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ υπέρ των γηπεδούχων.
37' Δοκάρι Ολυμπιακός Κοβάτσεβιτς
Μετά από κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή ο Κοβάτσεβιτς πρόλαβε να "τσιμπήσει" τη μπάλα προ του Κοτταρά που έκανε έξοδο, με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της ομάδας του Πανσερραϊκού και να φεύγει άουτ.
44' Ευκαιρία Ολυμπιακός Ντιόγκο
Ο Γκαλέτι βρήκε με ωραίο τρόπο τον Ντιόγκο στη μεγάλη περιοχή, με τον Βραζιλιάνο φορ να κάνει το σουτ από θέση μέσα δεξιά και τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κοτταρά.
45' Σουτ Πανσερραϊκός
Σέντρα-σουτ του Ζουντί, η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Χέρες πήρε τη θέση του Μπαϊκαρά.
46' Ευκαιρία Πανσερραϊκός Γκουγκουλιάς
Ωραία αντεπίθεση από τον Πανσερραϊκό, ο Χέρες τροφοδότησε τον Γκουγκουλιά, ο οποίος έκανε το δεξί δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Νικοπολίδη να απομακρύνει με γροθιές.
48' Σουτ Πανσερραϊκός Γκουγκουλιάς
Νέο σουτ από τον Γκουγκουλιά από θέση έξω δεξιά, ο Νικοπολίδης πέφτει στην αριστερή γωνία του και αποκρούει σε κόρνερ.
55' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Μπανγκουρά πήρε τη θέση του Γκουγκουλιά.
59' Σχόλιο
Το παιχνίδι έχει πάρει πολύ γρήγορο ρυθμό, με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ.
64' Σουτ Ολυμπιακός Στολτίδης
Δυνατό σουτ του Στολτίδη, ο Κοτταράς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με το σώμα του.
66' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Αντάντο στη θέση του Πιπίνη.
68' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Διγκόζης
69' Ευκαιρία Πανσερραϊκός Ζουντί
Ο Ζουντί έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με τη μπάλα να χτυπάει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει άουτ.
73' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μπελούτσι πήρε τη θέση του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.
74' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Αντάντο
77' Σουτ Ολυμπιακός Λέτο
Ωραία ατομική ενέργεια του Λέτο, ο οποίος ταλαιπώρησε τρεις αντιπάλους αμυντικούς, με το σουτ του από το δεξί να αποκρούεται πάντως από σώματα.
81' Γκολ Ολυμπιακός Ντιόγκο
3-0 ο Ολυμπιακός! Σέντρα ακριβείας από Τοροσίδη, εξαιρετική κεφαλιά από τον Ντιόγκο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτταρά.
83' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
O Όσκαρ πήρε τη θέση του Γκαλέτι.
85' Γκολ Πανσερραϊκός
Μειώνει σε 3-1 ο Πανσερραϊκός με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τάντιτς.
86' Σουτ Πανσερραϊκός
Δυνατό σουτ του Ζουντί, ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ.
89' Γκολ Ολυμπιακός
4-1 o Oλυμπιακός! Έξοχη κάθετη πάσα του Μπελούτσι προς τον Όσκαρ, ο οποίος με δεξί διαγώνιο πλασέ παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του Κοτταρά.
90' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Καταπληκτική μπαλιά-τρύπα του Λέτο για τον Όσκαρ, το πλασέ του Ισπανού έφυγε κόρνερ.
90' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μήτρογλου πήρε τη θέση του Ντιόγκο.
93' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

















































































































TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ