ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0
καστιγιο πανηγυρικη

O Kαστίγιο έβαλε το 4ο γκολ του ενάντια στον Πανιώνιο φέτος και ο "κακός" Ολυμπιακός κέρδισε 1-0

Ο Καστίγιο εκμεταλλεύτηκε τα τρομερά κενά, που βρήκε στην άμυνα των "κυανέρυθρων" και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός επαναπαύθηυκε τουλάχιστον για μία αγωνιστική ώρα και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.
Από την άλλη ο Πανιώνιος στάθηκε αξιοπρεπώς στο "Γ.Καραϊσκάκης", όμως φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε και έχασε την ευκαιρία, να φύγει με αποτέλεσμα από το φαληρικό γήπεδο.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Oλυμπιακός (Λεμονής): Νικοπολίδης, Στολτίδης, Καστίγιο, Οκκάς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Νε, Μπουλούτ, Ανατολάκης, Τοροσίδης

Πανιώνιος (Λίνεν): Κένινγκ, Γκασπάρ, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Μάκος, Βάγκνερ, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Εξουζίδης, Τζιμπούρ, Λουρένσο
td> Με μια ματιά
Ο Τάκης Λεμονής στο ντεμπούτο του, στο "Γ.Καραϊσκάκης", παρέταξε τον Ολυμπιακό, με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ζεβλάκοφ στα δεξιά και τον Μπουλούτ στα αριστερά της άμυνας, με κεντρικούς αμυντικούς τον Ανατολάκη και τον Τοροσίδη στο ντεμπούτο του. Στην μεσαία γραμμή και ως αμυντικό χαφ για μια ακόμη φορά ξεκίνησε ο Ιεροκλής Στολτίδης, στα δεξιά ο Μάρκο Νε και στα αριστερά ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Πίσω από τους δύο επιθετικούς αγωνίστηκε ο Ριβάλντο, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούταν από τους Οκκά και Καστίγιο.

Από την άλλη ο Πανιώνιος, ο οποίος αγωνίστηκε με πάμπολλες απουσίες στο φαληρικό γήπεδο, ξεκίνησε με τον Κένινγκ κάτω από τα δοκάρια, τον Μπρέσκα ως δεξί μπακ και τον Σπυρόπουλο ως αριστερό, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο που επέλεξε ο Έβαλντ Λίνεν (λόγω της απουσίας τόσο του Μπερτέ όσο και του Πλετς) ήταν ο Γκασπάρ και ο Εξουζίδης. Στην μεσαία γραμμή, ο Γερμανός κόουτς επέλεξε να ξεκινήσει με τους Ενσαλίβα και Μάκο ως αμυντικά χαφ τον Γουνδουλάκη δεξιά, τον Λουρένσο στα αριστερά και τον Ριμπέιρο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τζιμπούρ.

Η αναμέτρηση άρχισε με την άμυνα του Πανιωνίου, να μοιάζει "αργοκίνητο καράβι", μπροστά στις επιθέσεις του Ολυμπιακού. Γκασπάρ και Εξουζίδης, δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να συννενοηθούν και στο 5ο μόλις λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Καστίγιο. Σε μια φάση που αναδεικνύει, το ακριβές πρόβλημα του Πανιωνίου, όταν στην ενδεκάδα δεν υπάρχουν οι Μπερτέ και Πλετς, ο Ριβάλντο επιχείρησε μακρινή μπαλιά, ο Εξουζίδης έκανε τραγικό λάθος αφήνοντας την μπάλα να περάσει από μπροστά του και να φτάσει στον Καστίγιο, ο οποίος καλυπτόμενος από τον Γκασπάρ που είχε ξεχαστεί, με πλασέ έγραψε το 1-0, κόβοντας τα πόδια (και τα όνειρα) των φιλοξενουμένων.

O Oλυμπιακός έδειξε να επαναπαύεται, έπειτα από το τέρμα του Καστίγιο, ενώ όι "κυανέρυθροι" από τα πλάγια, προσπαθούσαν να βρουν το τέρμα που θα έφερνε το ματς στα ίσα. Η μπάλα όμως δεν έφτανε στον Τζιμπούρ, ο οποίος ήταν και η μόνη σοβαρή απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού και έτσι ο Αντώνης Νικοπολίδης, παρακολουθούσε ήσυχος το ματς. Δύο λάθη του Ενσαλίβα προς το τέλος του πρώτου μέρους έφεραν ισάριθμες ευακιρίες για τον Ολυμπιακό, όμως τα δοκάρια του Κένινγκ, σταμάτησαν τόσο τον Οκκά όσο και τον Μάρκο Νε. Λίγο νωρίτερα ο Πανιώνιος είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή με τον Αραβίδη να παίρνει την θέση του τραυματία Εξουζίδη και τον Ενσαλίβα να γίνεται ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός δίπλα από τον Γκασπάρ.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Πανιώνιος έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι από τον Νικοπολίδη, με τον διεθνή τερματοφύλακα να αποκρούει το σουτ του Γαλλοαλγερινού, ενώ στην επαναφορά το άγχος νίκησε τον Μάκο που δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ενώ στην επανάληψη εμφανίστηκαν χωρίς άλλες αλλαγές. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο οργανωμένοι, ενώ από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή, έμοιαζαν να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο.Το κέντρο του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε ποτε στην επανάληψη, με τον Ριβάλντο να δείχνει ότι δεν μπορεί, να καθοδηγήσει την ομάδα του. Πιο σοβαροί οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν παιχνίδι, κέρδισαν όλες τις μάχες στην μεσαία γραμμή και είχαν την ευκαιρία πρώτα με τον Σπυρόπουλο στο 63' όσο και με τον Γουνδουλάκη στο 84' να ισοφαρίσουν όμως η μπάλα δεν τους έκανε την χάρη.

Έτσι ο τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και ο Βασίλης Τοροσίδης, έκαναν νικηφόρο ντεμπούτο, μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, ενώ από την άλλη ο Πανιώνιος, έμεινε με την πικρή γεύση, καθώς θα μπορούσε να φύγει με βαθμό (ή βαθμούς).
td> Συνέντευξη Τύπου
Έβαλντ Λίνεν: "Ήταν καλός ο αγώνας από τη μεριά μας κόντρα σε μια ομάδα που μπορεί να σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό έκανε και σήμερα, σκοράροντας μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Αυτό ήταν το χειρότερο για εμάς. Παρόλο το λάθος που κάναμε στο γκολ, μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο ημίχρονο είχε και ο Ολυμπιακός κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει και άλλα γκολ, αλλά από τη μεριά μας είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε. Στο Β' μέρος παίξαμε πολύ καλύτερα, μπλοκάραμε τον Ολυμπιακό στο κέντρο και αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν η καλή κυκλοφορία της μπάλας και οι ευκαιρίες που κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό παρά τις ευκαιρίες που είχε. Είχαμε ευκαιρίες όπως το δοκάρι του Σπυρόπουλου, την κεφαλιά του Αραβίδη και τις ευκαιρίες του Μπρέσκα και του Τζιμπούρ. Δικαούμασταν κάτι καλύτερο. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως πήραμε δύο κίτρινες κάρτες που θα στοιχίσει τη συμμετοχή των παικτών στον επόμενο αγώνα παρόλο που εμείς είμαστε πολύ καθαρή ομάδα".

Σε ερώτησεις των δημοσιογράφων, για τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών του, απάντησε: "Ο Μανιάτης δεν ήταν έτοιμος για την αποστολή ενώ ο Μπρέσκα δεν έχει κάτι σοβαρό. Τέλος, ο Εξουζίδης μάλλον πρέπει να έπαθε θλάση".

Μάλιστα ο Έβαλντ Λίνεν, πριν δώσει τον λόγο στον ομόλογό του, του Ολυμπιακού, χαριτολογώντας είπε: "Βαρέθηκα να βλέπω τον Λεμονή μπροστά μου. Δύο φορές με κέρδισε στη Νέα Σμύρνη και μία σήμερα. Δεν θέλω να τον ξαναδώ μπροστά μου για το επόμενο διάστημα".

Tάκης Λεμονής: "Στο σημερινό παιχνίδι όπως στο ματς με την Ξάνθη είχαμε δύο όψεις. Στο Α' ημίχρονο κάναμε ευκαιρίες. Παρόλα αυτά σκοράραμε μία φορά. Αν εξαιρέσουμε το διάστημα 30'-40' που χάσαμε την κυκλοφορία της μπάλας, στο υπόλοιπο διάστημα ήμασταν πολύ καλοί. Στο δεύτερο μέρος όμως δεν ήμασταν καλοί και το παιχνίδι έγινε επικίνδυνο για εμάς καθώς ο Πανιώνιος είχε ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε δουλειά, να αξιολογήσουμε τα δύο αυτά παιχνίδια και να βρούμε λύσεις".
td> Όλα τα λεφτά...
To ντεμπούτο του Βασίλη Τοροσίδη. Ο αμυντικός των "ερυθρολεύκων", ήταν αλάνθαστος και ο Ολυμπιακός μπορεί να κομπάζει πως βρήκε κεντρικό αμυντικό για τα επόμενα 10 χρόνια.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κατάσταση της αμυντικής γραμμής του Πανιωνίου, με Μπρέσκα, Εξουζίδη και Γκασπάρ. Λογικό βέβαια, καθώς ο ένας δεν είναι καν αμυντικός, ενώ οι άλλοι δύο δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί.
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Στολτίδης, Καστίγιο, Οκκάς, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Νε, Μπουλούτ, Ανατολάκης, Τοροσίδης.

Πανιώνιος: Κένινγκ, Γκανσπάρ, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Μάκος, Βάνγκερ, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Εξουζίδης, Τζιμπούρ, Λουρέντζο.

Διαιτητής: Τσίκινης
Βοηθοί: Μαυρόπουλος, Παπαδόπουλος




1' Έναρξη αγώνα
3' Σχόλιο
Επιθετικά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, με τους παίκτες του Πανιωνίου να περιμένουν πίσω από τη σέντρα.
4' Γκολ Ολυμπιακός Καστίγιο
Ο Ριβάλντο έκανε μία εκπληκτική πάσα πίσω από τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου και ο Καστίγιο πλάσαρε άψογα τον Κένινγκ ανοίγοντας το σκορ.
8' Κεφαλιά Πανιώνιος Γκασπάρ
Ο Μπρέσκα εκτέλεσε το κόρνερ αλλά η κεφαλιά του Γκασπάρ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νικοπολίδη.
9' Σουτ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Μονοκόματο σουτ λίγο έξω από την περιοχή από τον πρώτο σκόρερ του Πανιωνίου, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
14' Σουτ Ολυμπιακός Μάρκο Νε
Ο Ριβάλντο έκανε το ένα-δύο με τον Νε, ο τελευταίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Κένινγκ απέκρουσε σταθερά στη γωνία του.
17' Κεφαλιά Ολυμπιακός Ανατολάκης
Ο Τζόρτζεβιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή μετά από κόρνερ του Ριβάλντο, ο Ανατολάκης έπιασε την κεφαλιά στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Κένινγκ μπλόκαρε.
18' Κεφαλιά Ολυμπιακός Οκκάς
Ο Μάρκο Νε άνοιξε πολύ ωραία στον Τζόρτζεβιτς, αυτόςε έκανε τη σέντρα, ο Οκκάς έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.
20' Σουτ Πανιώνιος Λουρέντζο
Ο Ανγκολέζος μεσοεπιθετικός προσπάθησε να απειλήσει με τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
25' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Οκκάς έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Κένινγκ απέκρουσε, ο Κύπριος στην επαναφορά προσπάθησε για δεύτερη φορά αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο "ριμπάουντ" ο Νε πλάσαρε αλλά για δεύτερη φορά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!
25' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μάκος
26' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Αραβίδης πήρε τη θέση του Εξουζίδη.
29' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Λουρέντζο γύρισε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Νικοπολίδης έπεσε στα πόδια του Τζιμπούρ που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
33' Σουτ Ολυμπιακός Ριβάλντο
Ο Ριβάλντο πλάσαρε τον Κένινγκ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
42' Σχόλιο
Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σχόλιο
Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες στις μεταβιβάσεις.
52' Κεφαλιά Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Τζιμπούρ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά χωρίς δύναμη, με αποτέλεσμα ο Νικοπολίδης να αποκρούσει εύκολα.
55' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μπόρχα πήρε τη θέση του Οκκά.
56' Κεφαλιά Πανιώνιος Αραβίδης
Ο Μπρέσκα εκτέλεσε πολύ έξυπνα το φάουλ, ο Αραβίδης έπιασε την δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
63' Ευκαιρία Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ό Σπυρόπουλος έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Τζιμπούρ στην επαναφορά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.
65' Σουτ Ολυμπιακός Μπόρχα
Σε κεντό τέρμα ο Μπόρχα έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
66' Σουτ Ολυμπιακός Μπόρχα
Ο Μπόρχα έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε τον Κένινγκ έξω από την περιοχή, πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση, αλλά ο Γκασπάρ απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
77' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Παππάς πήρε τη θέση του Ριβάλντο.
79' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Κουτσόπουλος πήρε τη θέση του Βάγκνερ.
84' Ευκαιρία Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης βγήκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη αλλά ο έλληνας πορτιέρο έπεσε στα πόδια του και απεσόβησε το 1-1.
86' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σιαλμάς πήρε τη θέση του Λουρέντζο.
86' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Ταραλίδης πήρε τη θέση του Μάρκο Νε.
93' Λήξη αγώνα























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ