ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι τρεις δρόμοι του Μπουχαλάκη

Ο Μπουχαλάκης πανηγυρίζει το γκολ του στο Άρης - Ολυμπιακός
Ο Μπουχαλάκης πανηγυρίζει το γκολ του στο Άρης - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Το νέο συμβόλαιο, ο διπλασιασμός της αμοιβής, η αποδοχή ομάδας και κόσμου, οι 50 συμμετοχές, το ενδιαφέρον της Λανς και οι υπόλοιποι μνηστήρες που τον καλοβλέπουν. To SPORT24 έχει το ρεπορτάζ.

Πριν καν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αποτελούσε κοινό μυστικό ότι τρεις βασικές μονάδες του Ολυμπιακού είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον σημαντικών συλλόγων του εξωτερικού. Ο Ζοζέ Σα μετά από τρία "γεμάτα" χρόνια στον Πειραιά, ανήκει πλέον στο δυναμικό της Γουλβς, εκεί που συνάντησε τον παλιόφιλο Ντανιέλ Ποντένσε, ενώ γίνεται παιχνίδι γύρω από το όνομα του Μαντί Καμαρά και του Ρούμπεν Σεμέδο.

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες ομάδες, σαφώς επηρεασμένες από τις -οικονομικές και όχι μόνο- πληγές της λαίλαπας του κορονοϊού, περιμένουν πρώτα να πουλήσουν και μετά να αγοράσουν, ένας από τους πλέον χρήσιμους, αλλά και "αθόρυβους" παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας έχει το δικό του… σουξέ.

Ο πεισματάρης και δουλευταράς Κρητικός μέσος χρειάστηκε μεγάλο διάστημα και ιώβεια υπομονή για να “κερδίσει” την εμπιστοσύνη και του πιο απαιτητικού φιλάθλου. Σε αυτό το διάστημα κέρδισε πιο εύκολα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του Πέδρο Μαρτίνς, εξελίχθηκε σε βασικότατη μονάδα των "ερυθρολεύκων" και της Εθνικής, ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Σεμνός και ταπεινός έξω από το γήπεδο, δυναμικός και πολύτιμος μέσα στις τέσσερις γραμμές, συμπληρώνει φέτος επτά χρόνια παρουσίας στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Πριν από μερικούς μήνες, όπως είχε προαναγγείλει το SPORT24, o Βαγγέλης Μαρινάκης τον κάλεσε στο γραφείο του κι αφού του εξήγησε το πόσο σημαντικό τον θεωρεί για τον Ολυμπιακό, συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας μέσα σε μερικά λεπτά.

Η επέκταση της συνεργασίας με τον “Μπούχα” μέχρι το 2024, ήταν κλειδωμένη από τότε που οι δύο Κρητικοί, πρόεδρος και παίκτης, έδωσαν τα χέρια. Το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, από τη στιγμή που ο λόγος και των δύο ανδρών είναι συμβόλαιο. Με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν πλέον τις 700.000 ευρώ κι έχοντας ως προίκα 49 συμμετοχές πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις, δένει κορδόνια για την επόμενη από θέση ισχύος.

Στη shortlist ευρωπαϊκών ομάδων ο Μπουχαλάκης

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει ξανά ανάμεσα στις βασικές του επιλογές όπως φανέρωσε στο φιλικό – πρόβα με αντίπαλο τον Άρη, την ώρα που αξιόλογες ομάδες του εξωτερικού τον έχουν σε περίοπτη θέση στις μεταγραφικές τους λίστες. Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό από Γαλλία μεριά ότι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του “Σαμπιονά”, η Λανς σκοπεύει να καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ψάχνοντας το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πίσω από το γαλλικό ενδιαφέρον, δεν βρίσκεται το γραφείο που εκπροσωπεί τον ποδοσφαιριστή και εδρεύει στη Γερμανία. Το σκάουτινγκ της Λανς τον εντόπισε και τον έθεσε μεταξύ εκείνων που μπορούν να καλύψουν το κενό του Μπαντέ, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Ρεν, έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ. Με άλλα λόγια στην πλευρά όσων εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει φτάσει κάτι συγκεκριμένο, πέρα από το φημολογούμενο ενδιαφέρον, το οποίο, ωστόσο, δεν είναι αέρας κοπανιστός.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, υποστηρίζουν ότι το όνομα του “Μπούχα” βρίσκεται στη short list τουλάχιστον δέκα ευρωπαϊκών ομάδων, από την Αγγλία, όπου έχει προϋπηρεσία με τη Νότιγχαμ, τη Γερμανία, ακόμη και τη Γαλλία, πέρα από τη Λανς. Λέγεται ότι το όνομά του έχει τεθεί στα υπόψη ακόμη και του νέου τεχνικού της Μονακό Νίκο Κόβατς…

Όπως όλα δείχνουν, προσφορά ή προσφορές για τον Μπουχαλάκη θα υπάρξουν έως το τέλος του καλοκαιριού. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσει μια ομάδα για να τον κάνει δικό της άλλωστε, δεν είναι απαγορευτικά, ούτε ξεπερνούν τα 10.000.000 όπως συμβαίνει με άλλους -ξένους- παίκτες της ομάδας. Θεωρείται ρεαλιστικό το σενάριο παραχώρησής του με ένα ποσό γύρω στα 6-7 εκατομμύρια, αλλά ας μην το δέσουμε και κόμπο.

Γιατί; Πρώτον επειδή ο ίδιος είναι πολύ χαρούμενος και παραμένει "διψασμένος" στον Ολυμπιακό και δεν θα δελεαστεί από οποιαδήποτε ομάδα του εξωτερικού. Αν είναι να κάνει το επόμενο βήμα, τον ενδιαφέρει κυρίως ο προορισμός, ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Αν προκύψει κάτι τέτοιο, έχει συζητήσει ήδη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ πως θα το εξετάσουν παρέα και θα φτάσουν σε μια κοινή απόφαση.

Εν ολίγοις, οι δρόμοι που ανοίγονται για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη είναι τρεις. Ο πρώτος να συνεχίσει στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο έως το 2024. Ο δεύτερος να προχωρήσει το θέμα με τη Λανς κι αν έρθει επίσημη προσφορά να συζητηθεί επί της ουσίας. Ο τρίτος να έρθει κάτι ακόμη καλύτερο και να πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό. Ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, πάντως, το πλάνο του συλλόγου είναι οποιαδήποτε επί της ουσίας κουβέντα για πιθανή παραχώρηση να γίνει μετά από την ολοκλήρωση των προκριματικών του Champions League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ