ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι έξι παίκτες που συγκεντρώνουν τους προβολείς στην Ισπανία

Ολυμπιακός: Οι έξι παίκτες που συγκεντρώνουν τους προβολείς στην Ισπανία
EUROKINISSI

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ισπανία έχει προσφέρει την ευκαιρία σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να διακριθούν. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης βάζει στη σειρά έξι περιπτώσεις.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού διανύουν την τρίτη ημέρα της χειμερινής τους προετοιμασίας στην Εστεπόνα, στον δήμο της Κόστα ντελ Σολ στην Ισπανία και ετοιμάζονται για το πρώτο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Χάντερσφιλντ την Πέμπτη 1/12, 17:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE από το SPORT24)

Ο Μίτσελ συμπεριέλαβε στην αποστολή 27 ποδοσφαιριστές, αλλά τουλάχιστον έξι εξ αυτών συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα, καθώς για εκείνους αυτό το δεκαήμερο είναι σημαντικό ενόψει της συνέχειας. Πρόκειται για τον Κώστα Φορτούνη, τον Παϊτίμ Κασάμι, τον Ντιαντιέ Σαμασέκου, τον Ντόρον Λάιντνερ, τον Αμπουλαγιέ Νταμπό, ενώ ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του Μαρσέλο.

1. Ο Φορτούνης επιδιώκει δυναμική επιστροφή στα δρώμενα του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος κεντρικός μεσοεπιθετικός πέρασε από χίλια κύματα μέχρι τώρα στην περίοδο, καθώς αρχικά ήταν εκτός πλάνων του Μαρτίνς, δεν έκανε προετοιμασία, δεν έπαιξε στα φιλικά παιχνίδια και προπονούνταν μαζί με τους "κομμένους" στο Ρέντη.

Μπήκε στις προπονήσεις των ερυθρόλευκων επί Κορμπεράν, αλλά ενεργοποιήθηκε επί παρουσίας του Μίτσελ, παίζοντας μέχρι τώρα ελάχιστα. Έχει μόλις 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα παίζοντας ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά σε τέσσερα ματς, απέναντι στους Παναιτωλικό, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό και ΑΕΚ. Ωστόσο, σε αυτό το λίγο που τον είδαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, ο Θεσσαλός μεσοεπιθετικός έδειξε καλή εικόνα και τώρα είναι έτοιμος να διεκδικήσει περισσότερο χώρο και χρόνο στους αγώνες της πειραϊκής ομάδας.

Ο Φορτούνης βλέπει την προετοιμασία των ερυθρόλευκων στην Ισπανία ως μια καλή ευκαιρία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ, προσδοκώντας να παίξει σημαντικό ρόλο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Παρεμπιπτόντως, την Τρίτη (29/11) στην προπόνηση, πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα με ψηλοκρεμαστό σουτ που πανηγυρίστηκε δεόντως από τον ίδιο και συμπαίκτες του στο δίτερμα.

2. Ο Κασάμι αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, όντας ανέτοιμος καθώς είχε μείνει ελεύθερος από τη Βασιλεία στο τέλος Μαϊου. Ταυτόχρονα, ο έμπειρος χαφ κουβαλούσε μία βαριά θλάση και χρειάστηκε πρώτα να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας και έπειτα ξεκίνησε έντονες προπονήσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ουσιαστικά, ο Ελβετός κεντρικός χαφ ήταν σε ένα καλό επίπεδο στις αρχές Νοεμβρίου και χρησιμοποιήθηκε για 62 λεπτά στον αγώνα του Ολυμπιακού Β' με αντίπαλο την Καλαμάτα στο Ρέντη.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής θεωρεί πως είναι έτοιμος πλέον να διεκδικήσει χώρο στα χαφ, εκεί όπου υπάρχουν αρκετοί παίκτες και επιδιώκει μέσω της προετοιμασίας στην Ανδαλουσία να πείσει τον Μίτσελ να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Να θυμίσουμε, πως από τον Ολυμπιακό απουσιάζουν αυτή τη στιγμή δύο "8άρια", ο Ίνμπομ Χουάνγκ και ο Κούντε οι οποίοι βρίσκονται με την Νότια Κορέα και το Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

3. Ο Μαρσέλο αποτελεί ένα ερωτηματικό για την ώρα, διότι δεν είναι ξεκάθαρο αν με την επιστροφή της αποστολής θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό ή θα υπάρξει συζήτηση για την αποδέσμευσή του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, πάντως, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή και να συνεχίσει στους ερυθρόλευκους.

Στο χέρι του είναι να αλλάξει την κατάσταση, φέρνοντας τα πάνω κάτω. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής τις τελευταίες ημέρες έδειξε διαφορετικό πρόσωπο στις προπονήσεις και απομένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια και σημαντική βελτίωση στη Μαρμπέγια.

4. Ο Σαμασέκου προοριζόταν για να έχει κομβικό ρόλο στην πειραϊκή ομάδα, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχει δείξει μέχρι τώρα την αξία του. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον διεθνή με το Μάλι ανασταλτικό μέσο ως δανεικό από τη Χόφενχαϊμ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχει βρει μέχρι τώρα τα πατήματά του. Ο 26χρονος έχει αγωνιστεί ελάχιστα, βάσει αξίας του, αλλά και το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός κλασικός αμυντικός χαφ στο ρόστερ, πίσω από τον Εμβιλά.

Ο Αφρικανός χαφ έχει μόλις 115 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών, τον Παναιτωλικό, τη Λαμία και τον Λεβαδειακό. Ο δυναμικός μέσος δεν έπαιξε ούτε λεπτό σε κάποιο ντέρμπι στον α' γύρο του πρωταθλήματος, αλλά πιστεύει ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό, ενώ το γεγονός ότι δεν παίζει, έχει βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους της Χόφενχαϊμ για τον ενδεχόμενο διακοπής του δανεισμού του.

5. Ο Λάιντνερ είναι η στιγμή να δείξει δείγματα της αξίας του και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνει ο Μίτσελ. Ο Ισραηλινός αριστερός μπακ θεωρεί πως άξιζε να πάρει ευκαιρίες στον Ολυμπιακό στο πρώτο μισό της περιόδου, τις οποίες όμως δεν πήρε. Ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει ότι ο 20χρονος ποδοσφαιριστής είναι αρκετά καλός στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά όχι το ίδιο και ανασταλτικά.

Η ουσία είναι πως ο διεθνής παίκτης με την ομάδα των Ανδρών του Ισραήλ δεν έχει αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, παρά μόνο με την δεύτερη, όπου έπαιξε 88 λεπτά στο ματς με την Καλαμάτα. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν περισσότερα από 2.000.000 ευρώ για να αποκτήσουν τον Λάιντνερ από την Χάποελ Τελ Αβίβ και εκτιμούν πως πρόκειται για μία επένδυση που θα τους βγει στη συνέχεια. Πλέον, ο νεαρός αμυντικός πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού.

6. Ο Νταμπό έχει την "χρυσή" ευκαιρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ. Ο Γάλλος κεντρικός χαφ, με καταγωγή από την Γουινέα, είναι ίσως ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού Β' και κέντρισε το ενδιαφέρον του Ισπανού προπονητή, ο οποίος αποφάσισε να τον πάρει στην Ισπανία για να τον δοκιμάσει. Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ο 59χρονος κόουτε συμπεριέλαβε στην αποστολή τον 21χρονο ποδοσφαιριστή, διότι δεν έχει τον Ίνμπομ Χουάνγκ και τον Κούντε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι διαθέσιμος ο Σαμασέκου όπως ο Κασάμι οι οποίοι διεκδικούν χώρο και χρόνο στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Νταμπό από την Ναντ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2022, αλλά ο παίκτης ενσωματώθηκε στην δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων, ήταν βασικός εκεί και δεν πήρε την ευκαιρία που ανέμενε από τον Μαρτίνς. Τώρα, ο Νταμπό είναι αποφασισμένος να την αρπάξει μέσα από την παρουσία του στην προετοιμασία στην Ισπανία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΑΡΣΕΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ