ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι δέκα λόγοι που οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν διακαώς τη νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ο Χάμες Ροντρίγκες EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1HD, Live SPORT24) με τους ερυθρόλευκους να έχουν δέκα λόγους για να θέλουν τη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Ούτε έναν ούτε δύο αλλά τουλάχιστον δέκα λόγους έχουν στον Ολυμπιακό που θέλουν να πανηγυρίσουν τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο κατάμεστο από ερυθρόλευκους οπαδούς Γεώργιος Καραϊσκάκης, το Σάββατο (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1HD, Live SPORT24). Αυτό δείχνει πόσο σημαντικός και κρίσιμος είναι ο αγώνας για την πειραϊκή ομάδα και τι σημαίνει η κατάκτηση των τριών βαθμών για τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και τη διοίκηση του συλλόγου.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν στη Stoiximan Super League. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί να του φτιάξει την περίοδο τώρα που οδεύουμε προς το φινάλε ή να τον βάλει πρόωρα σε σκέψεις για τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν το καλοκαίρι.

Γιατί είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, επιθυμούν διακαώς την κατάκτηση των τριών βαθμών εις βάρος του Παναθηναϊκού για δέκα λόγους:

Πρώτον, για να μειώσουν τη διαφορά στους δύο πόντους από τους πράσινους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πριν από ακριβώς δύο μήνες ο Ολυμπιακός ήταν στο -12 από τον Παναθηναϊκό στη πρωτάθλημα, τώρα είναι στο -5 και το Σάββατο το βράδυ θέλει να είναι στο -2.

Δεύτερο, για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι μέσα στην περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κερδίσει τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, καθώς σε πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο έχουν τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Τρίτο, για να πάρουν ρεβάνς για την ισοπαλία με τους πράσινους στον α΄ γύρο στη Λεωφόρο και για τον τρόπο που αυτή ήρθε. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0 μέχρι το 97΄ και ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 103΄, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από την πειραϊκή ομάδα. Μάλιστα, η πειραϊκή ΠΑΕ έχει τοποθετηθεί επίσημα και έχει τονίσει πως, κατά την ίδια, υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα και συνολικά της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Τώρα, η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων θα ήταν μόλις δύο βαθμοί και με νίκη οι ερυθρόλευκοι στο Φάληρο θα είχαν τη δυνατότητα να προσπεράσουν τους αντιπάλους τους.

Τέταρτο, για να μπουν πάλι γερά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Διότι, είναι διαφορετικό ο Ολυμπιακός -με νίκη- να βρεθεί στο -2 από τον Παναθηναϊκό το βράδυ του Σαββάτου έχοντας μπροστά του άλλα 12 αγώνες στη Super League 1 και αλλιώς -με ισοπαλία- να παραμείνει το -5, πόσο μάλλον -με ήττα- αν η διαφορά πάει στο -8.

Μηνύματα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Πέμπτο, για να στείλουν το μήνυμα και στους άλλους διεκδικητές του τίτλου, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ότι είναι εδώ και ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα με όλες του τις δυνάμεις μέχρι το τέλος.

Έκτο, για λόγους γοήτρου, καθώς μία νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο λειτουργεί διαφορετικά αγωνιστικά αλλά και στην ψυχολογία των παικτών, του προπονητή και των ανθρώπων της διοίκησης για τη συνέχεια.

Έβδομο, για να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκης και περιμένουν να δουν τον Ολυμπιακό να κατακτά την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι μέσα στη σεζόν.

Όγδοο, για να πανηγυρίσουν νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 21 μήνες, καθώς η τελευταία ήταν το εμφατικό 4-1, στο «Απόστολος Νικολαϊδης», με τα δύο τέρματα του Μασούρα και τα άλλα δύο του Αραμπί, την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League στις 16 Μαΐου 2021. Από τότε, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέντε φορές χωρίς όμως οι ερυθρόλευκοι να καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Συγκεκριμένα, την περασμένη περίοδο, τα δύο παιχνίδια μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έληξαν ισόπαλα (0-0, 0-0) και εκείνα των playoffs τα κέρδισαν οι πράσινοι (1-0, 2-1). Και αυτή τη σεζόν, το ματς του α΄ γύρου έληξε ισόπαλο (1-1) στη Λεωφόρο.

Ένατον, για να κερδίσουν ντέρμπι στο Καραϊσκάκης μετά από ένα χρόνο. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σε μεγάλο ματς του πρωταθλήματος ήταν εναντίον της ΑΕΚ (1-0) με το γκολ του Εμβιλά, στις 13 Φεβρουαρίου 2022. Και

Δέκατον, για να επικρατήσουν σε ντέρμπι στο Φάληρο μετά από έξι αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις ισοπαλίες (ΑΕΚ 1-1, 0-0, ΠΑΟΚ 1-1, 1-1 στο Κύπελλο) και δύο ήττες (Παναθηναϊκός 1-2, ΠΑΟΚ 1-2) στα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια του και ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας θέλουν αυτό να το αλλάξουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ