ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές της πρόκρισης και το "κόλπο" για Σέρχιο Εσκουδέρο

Ο Σέρχιο Εσκουδέρο σε αγώνα της Σεβίλλης με τη Μπαρτσελόνα
Ο Σέρχιο Εσκουδέρο σε αγώνα της Σεβίλλης με τη Μπαρτσελόνα @ 2017 MANU FERNANDEZ / ASSOCIATED PRESS

Η επιστροφή στο γνώριμο και δοκιμασμένο 4-3-3, το προβάδισμα Βατσλίκ για την εστία, τα νέα πρόσωπα για τη ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς και η έξυπνη προσέγγιση για τον πρώην αρχηγό της Σεβίλλης.

Είναι μεγάλο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, η ρεβάνς της Τρίτης με τη Λουντογκόρετς στην ομώνυμη Αρένα. Είναι επιτακτική για τους "ερυθρόλευκους" η ανάγκη να προκριθούν σε βάρος των πρωταθλητών Βουλγαρίας, ώστε να εξασφαλίσουν τους ομίλους του Europa, αλλά και τη συμμετοχή τους στα playoffs που οδηγούν στους ομίλους του Champions League.

To 1-1 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο άφησε ανοικτούς λογαριασμούς και μια υπόσχεση. Αυτή του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα του θα εμφανιστεί όπως πρέπει στον επαναληπτικό, προκειμένου να κάνει ένα ακόμη βήμα έξω από τα σύνορα.

Όπως σας ενημέρωσε το SPORT24 από την επομένη του πρώτου ματς, η τεχνική ηγεσία περιμένει και καλύτερο βαθμό ετοιμότητας, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η… μισή ομάδα το προηγούμενο διάστημα, αλλά και περισσότερες επιλογές, καθώς πλέον υπάρχει διαθεσιμότητα για μια πολύ πιο ισχυρή και έμπειρη ενδεκάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν φανεί ως τώρα θα υπάρξουν σίγουρα τέσσερις αλλαγές, μία σε κάθε γραμμή, πιθανότατα και μία πέμπτη. Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι απόλυτα έτοιμος να επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ρέαμπτσιουκ που ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις θα παραμείνει στο αριστερό, με τον Σεμέδο και τον Μπα στις θέσεις των στόπερ. Ο Μπουχαλάκης που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην γάμπα είναι στη διάθεση του προπονητή και θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, έχοντας δίπλα του τον Εμβιλά που ανέβασε στροφές στη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ μπροστά τους θα ξεκινήσει ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος θα πάρει θέση πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός killer είναι επίσης σε θέση να επανέλθει στο αρχικό σχήμα, αντί του Αχμέντ Χασάν.

Το μοναδικό ερωτηματικό παραμένει η θέση του τερματοφύλακα, όπου οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Τόμας Βατσλίκ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει αποφασίσει οριστικά να αφήσει -μέχρι νεοτέρας- στον πάγκο τον ταλαντούχο Τζολάκη, η παρουσία του οποίου μέχρι τώρα έχει θετικό πρόσημο.

Με λίγα λόγια, η διάταξη του Ολυμπιακού για τον επαναληπτικό με τη Λουντογκόρετς "κλειδώνει" στο 4-3-3, με την ενδεκάδα να αποτελείται από τους Βάτσλικ ή Τζολάκη- Ανδρούτσο, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά - Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί. Στον πάγκο θα καθίσει ο Χένρι Ονιεκούρου, για να πάρει χρόνο συμμετοχής ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, καθώς με την τεχνική του κατάρτιση, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την ευχέρεια στο σκοράρισμα, μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης.

Στο μεταξύ, και χωρίς… φωνές εντείνονται οι προσπάθειες για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ πρώτης γραμμής, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Την ώρα που στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ διαρρέουν πως δεν τίθεται θέμα απόκτησης του Ισπανού Σέρχιο Εσκουδέρο (31), καλά ενημερωμένες πηγές από την Ισπανία και όχι μόνο, επιμένουν πως έχει ανέβει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Για ένα διάστημα οι αρμόδιοι του συλλόγου με τη σύμφωνη γνώμη του Πέδρο Μαρτίνς ασχολήθηκαν με την περίπτωση του Μπάμπα Ραχμάν της Τσέλσι, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στον ΠΑΟΚ στη διάρκεια του β' γύρου. Ωστόσο, όπως φαίνεται, αποφάσισαν να κινηθούν για μία ακόμη πιο σίγουρη περίπτωση, μιας και ο 27χρονος Γκανέζος, αντιμετώπισε σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν και η περίπτωσή του ενέχει μεγαλύτερο ρίσκο.

Για τον Σέρχιο ακούγεται έντονα πως έπειτα από μια πρώτη προσέγγιση, μεταφέρθηκε και οικονομική προσφορά, η οποία απορρίφθηκε, κάτι που είχε συμβεί αρχικά και με τον πρώην συμπαίκτη του στη Σεβίλλη, Τόμας Βατσλίκ. Το επόμενο βήμα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι νέα βελτιωμένη πρόταση, την οποία ο πρώην αρχηγός των Ανδαλουσιάνων δύσκολα θα αρνηθεί.

Εδώ και μέρες, άλλωστε, σας μεταφέραμε την πληροφορία ότι ο νέος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος θα έρθει για να πάρει φανέλα βασικού, θα προσεγγίσει και ίσως ξεπεράσει σε αποδοχές το ένα εκατομμύριο ευρώ ανά σεζόν. Από την άλλη πλευρά, μετράει πολύ το ποιος είναι ο Εσκουδέρο και η πιθανή απόκτησή του, αυτόματα προκαλεί ηρεμία και σιγουριά αναφορικά με το τι μπορεί να προσφέρει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ