FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Οι 86 ενέργειες του Κάρμο στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα

Ο Νταβίντ Κάρμο
Ο Νταβίντ Κάρμο EUROKINISSI SPORTS

Δείτε με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform τα πεπραγμένα του Νταβίντ Κάρμο στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των αιωνίων απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Νταβίντ Κάρμο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένα ομολογουμένως δύσκολο ντεμπούτο. Ο Παναγιώτης Ρέτσος τραυματίστηκε λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό και η "πόρτα" της 11άδας άνοιξε διάπλατα για τον 24χρονο Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό.

Το πρώτο του ματς με τα ερυθρόλευκα ήταν λοιπόν το ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο. Οι Πειραιώτες πέρασαν ένα δύσκολο απόγευμα, καθώς ηττήθηκαν 2-0 από το τριφύλλι, μένοντας στο -9 από την κορυφή, ενώ οι εξελίξεις αργότερα ήταν ραγδαίες.

Μέσα σε αυτό το παιχνίδι υπήρξε και το πρώτο δείγμα των δυνατοτήτων του Κάρμο, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά, εφόσον βρίσκεται λίγο καιρό στους ερυθρόλευκους. Μην ξεχνάμε επίσης πως γενικά ο Καρβαλιάλ είχε παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του.

Πρώτος σε ενέργειες στο παιχνίδι

Ο Νταβίντ Κάρμο αγωνίστηκε ως αριστερός στόπερ, έχοντα τον Ντόη παρτενέρ του στην δεξιά πλευρά. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειές του με την μπάλα.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κάρμο στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κάρμο στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Κάρμο ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 86 ενέργειες με την μπάλα και πρόκειται για την κορυφαία επίδοση του αγώνα. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είχε αρκετές προσπάθειες ανασταλτικά. Αξιοποίησε το ύψος του (1.96μ) με πέντε κερδισμένες μονομαχίες στις έξι που έδωσε στον αέρα.

Επιπλέον, ήταν κορυφαίος για τον Ολυμπιακό στα κλεψίματα, έχοντας συνολικά τέσσερα. Ακόμη, είχε έξι ανακτήσεις κατοχής και τέσσερις απομακρύνσεις της μπάλας. Ο Κάρμο είχε αρκετή δουλειά, δεδομένου πως ο Παναθηναϊκός στόχευε στην αριστερή πλευρά των ερυθρόλευκων, επομένως έδωσε τις μάχες του.

Η συμμετοχή του στην κυκλοφορία

Ο Κάρμο συμμετείχε ενεργά και στο χτίσιμο του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Δείτε με τη βοήθεια της Opta όλες τις μεταβιβάσεις του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού στην αναμέτρηση.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κάρμο στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κάρμο στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Κάρμο είχε 45 πετυχημένες πάσες στις 67 που δοκίμασε συνολικά και ήταν ο κορυφαίος στον Ολυμπιακό. Οι αποτυχημένες πάσες του ήταν, είτε εξαιτίας των βαθιών μεταβιβάσεων, είτε λόγω της πίεσης του Παναθηναϊκού. Τέλος, είχε και μία τελική στην αναμέτρηση με κεφαλιά.

Στο πρώτο του δείγμα με τα ερυθρόλευκα, έδειξε μαχητικότητα και πως εκμεταλλεύεται πλήρως το ύψος του. Όλα δείχνουν πως θα έχει μεγάλο ρόλο στην άμυνα του Ολυμπιακού (επιλέχθηκε άλλωστε στην ευρωπαϊκή λίστα), ενώ μην ξεχνάμε πως η Πόρτο έχει προσθέσει ρήτρα 18.000.000 ευρώ για την αγορά του από τους ερυθρόλευκους.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ