FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Οι 118 ενέργειες του Μαντί Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για τη Super League Interwetten.
Ο Μαντί Καμαρά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME SPORTS

Ο Μαντί Καμαρά πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που έψαχνε καιρό. Οι κινήσεις του Μασούρα σαν φορ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στη βάση του build up.

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε μέγιστο επίπεδο απόδοσης, όμως έκανε τη δουλειά του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 των Ηπειρωτών και εξασφάλισαν την πρώτη τους νίκη για το 2022, μία νίκη ικανή να αποτελέσει εφαλτήριο για να χτίσουν ένα νέο σερί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε στον άξονα τον Εμβιλά μαζί με τον Μαντί Καμαρά σε σχηματισμό 3-4-3. Ο 24χρονος μέσος από τη Γουινέα το τελευταίο διάστημα δεν έκανε πειστικές εμφανίσεις και μάλιστα έχασε και τη θέση του από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα είναι τραυματίας. Ο Καμαρά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έπειτα από αρκετό καιρό, πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση, την οποία και αναζητούσε.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα της OPTA, ο Μαντί Καμαρά ενεργούσε σε όλο το μήκος και πλάτος της μεσαίας γραμμής. Ο 24χρονος είχε 118 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο παιχνίδι. Πρόκειται για την 5η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Ρούμπεν Πέρεθ, που είχε τον ίδιο αριθμό ενεργειών στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ την 15η αγωνιστική.

Παράλληλα, είχε 88 πετυχημένες πάσες, ήταν 2ος στο ματς μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και πίσω από τον Εμβιλά (89) και δεύτερος στις πετυχημένες μεταβιβάσεις στο μισό του αντιπάλου (50). Ακόμη είχε 37 ολοκληρωμένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, τρίτη καλύτερη επίδοση σε ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν.

Πέρα από το γεγονός ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό να κυκλοφορήσει την μπάλα, συνεισέφερε και στο ανασταλτατικό κομμάτι. Ο Μαντί είχε δύο κλεψίματα και εννέα ανακτήσεις κατοχής, και στις δύο κατηγορίες ήταν ο κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους στο ματς. Ήταν μία εμφάνιση που θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του Καμαρά, ήταν κομβικός στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού και σημάδι ότι πιάνει ξανά την απόδοση, που τον είχαμε συνηθίσει.

Ο φορ Μασούρας και ο Αβραάμ στο build up

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε σχηματισμό 3-4-3, με τους Μασούρα - Βαλμπουενά στα εξτρέμ και τον Αραμπί κορυφή. Ο Μασούρας, ο οποίος πέτυχε και το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τον Ολυμπιακό στο 4ο λεπτό, κινήθηκε σαν κεντρικός επιθετικός. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα ο 28χρονος Έλληνας εξτρέμ (19) κινήθηκε αρκετά κοντά στον Αραμπί (11), κάτι που του επέτρεπαν και τα ανεβάσματα του Ρέαμπτσιουκ (45). Βέβαια, δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Μασούρα, καθώς κάτι παρόμοιο συνέβη και στον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, όπως και σε άλλα παιχνίδια. Άλλωστε είναι ένας παίκτης που αρέσκεται να συγκλίνει προς τα μέσα.

Απόντος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, στην τριάδα της άμυνας μαζί με τους Μανωλά (40) και Μπα (24) αγωνίστηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (34). O 37χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν ο παίκτης από του οποίου τα πόδια ξεκινούσαν οι επιθέσεις του Ολυμπιακού αναλαμβάνοντας τον ρόλο του οργανωτή από χαμηλά. Ήταν εκείνος που συνεργάστηκε τις περισσότερες φορές με τον Τζολάκη, ενώ άλλαξε μπαλιές με τους Εμβιλά (6) και Καμαρά (4) περισσότερες φορές συγκριτικά με τα άλλα δύο στόπερ.

Ενδεικτικά είχε 88 ολοκληρωμένες πάσες, δεύτερος μαζί με τον Μαντί Καμαρά. Το ποσοστό επιτυχίας των μεταβιβάσεων του μάλιστα έφτανε το 97,8%. Μάλιστα, το 85,6% των συνολικών πασών του είχαν μπροστινή κατεύθυνση. Τι κι αν βρίσκεται στα 37 του χρόνια, δείχνει ότι με την βοήθειά του μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ