FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά είχε 26 ενέργειες σε μόλις 26 λεπτά και ήταν η λύση κόντρα στον Βόλο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά
Ο Ματιέ Βαλμπουενά INTIME

Ο Ματιέ Βαλμπουενά πέρασε ως αλλαγή στο 64ο λεπτό του αγώνα απέναντι στον Βόλο και με τις ενέργειες του αποδείχθηκε game changer για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μεγαλώνει το αήττητο σερί του στη Super League Interwetten φεύγοντας με τη νίκη από το Πανθεσσαλικό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Βόλου για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, χάρη στο υπέροχο γκολ του Ματιέ Βαλμπουενά στο 81ο λεπτό.

Οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να είχαν "κολλήσει" στο Πανθεσσαλικό, πριν να έρθει ο 37χρονος Γάλλος και να δώσει τη λύση. Οι παίκτες του Μαρτίνς σούταραν αρκετά στο παιχνίδι της Κυριακής. Συγκεκριμένα, είχαν 18 τελικές προσπάθειες, δεύτερη καλύτερη επίδοση στα εκτός έδρας ματς και πέμπτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, οκτώ σουτ έγιναν έξω από την περιοχή, ενώ επτά από τις 18 προσπάθειες είχαν κατεύθυνση προς την εστία του Κλέιμαν. Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός είχε 1,04 xGoals, μία μέση τιμή των φετινών του προσδοκώμενων γκολ.

Ο Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Καρβάλιο και έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Ζοάο Καρβάλιο στη θέση "10" και τους Αγκιμπού και Μασούρα στα άκρα της επίθεσης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα θέλοντας να βρει τρόπο να βελτιώσει την ομάδα του στον δημιουργικό τομέα, γύρισε τον Αγκιμπού (22) στη θέση του επιθετικού μέσου, με τον Καρβάλιο (20) να κινείται αριστερά, όπως φαίνεται και στο δίκτυο μεταβιβάσεων της Opta.

Ο 24χρονος Πορτογάλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και φάνηκε να δυσκολεύεται. Στο πρώτο μέρος δεν είχε καταφέρει να συνεργαστεί με κάποιον από τους συμπαίκτες του πάνω από τέσσερις φορές, ενώ είχε 15 ενέργειες με την μπάλα, τις λιγότερες των ερυθρόλευκων.

Στο δεύτερο μέρος πριν να αποχωρήσει προσπάθησε να βελτιωθεί, είχε 14 ενέργειες σε 19 λεπτά και βρέθηκε περισσότερο με τους Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκη και Αγκιμπού. Συνολικά, στα 64 λεπτά που έπαιξε είχε 16 πετυχημένες πάσες, 29 ενέργειες και δύο σουτ (ένα στο στόχο). Φυσικά, βρίσκεται λίγο καιρό στους ερυθρόλευκους και θέλει χρόνο, ώστε να εγκλιματιστεί. Τα λεπτά συμμετοχής που πήρε μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα για τη συνέχεια.

Στο 64' ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την απόφαση που άλλαξε το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος προπονητής αντικατέστησε τον Ζοάο Καρβάλιο με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αποδείχθηκε game-changer. Ο 37χρονος Γάλλος έδωσε άλλον αέρα στον Ολυμπιακό. Μέσα σε 26 λεπτά είχε 26 ενέργειες με την μπάλα, οι δύο στη μεγάλη περιοχή.

Πρώτα απείλησε με σουτ στο 72' (8,26% πιθανότητες για γκολ), ενώ δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε και ένα καταπληκτικό γκολ, έπειτα από τη συνεργασία του με τον Αραμπί. Ακόμη είχε 18 πετυχημένες πάσες, περισσότερες ακόμη και από τον.... πασέρ Γιάν Εμβιλά (16), που πέρασε ως αλλαγή στο ίδιο χρονικό σημείο. Παράλληλα, σε αυτά τα λεπτά που αγωνίστηκε είχε και δύο ανακτήσεις κατοχής.

Ο Βαλμπουενά σκόραρε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα φέτος. Είχε πετύχει το νικητήριο γκολ ξανά απέναντι στον Βόλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, ενώ είχε ανοίξει και το σκορ στο 1ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό. Τι κι αν είναι στα 37 του χρόνια δεν σταματάει να δείχνει την ποιότητά του και να αποδεικνύεται συνεχώς χρήσιμος για τον Ολυμπιακό, όταν καλείται από τον Μαρτίνς να βοηθήσει.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ