STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Ολυμπιακός 0-1: Με γκολάρα του Βαλμπουενά απέδρασε από το Πανθεσσαλικό

Βόλος - Ολυμπιακός 0-1: Με γκολάρα του Βαλμπουενά απέδρασε από το Πανθεσσαλικό
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Βόλο για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Ματιέ Βαλμπουενά να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με εκπληκτικό γκολ στο 81ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Πανθεσσαλικό. Οι ερυθρόλευκοι, αν και συνάντησαν δυσκολίες, επικράτησαν 1-0 του Βόλου για την 24η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Ματιέ Βαλμπουενά να γίνεται ο "ήρωας" των ερυθρόλευκων, ο οποίος βρήκε το νικητήριο γκολ στο 81ο λεπτό. Έπειτα από πάσα του Τικίνιο, ο Γάλλος συνεργάστηκε με τον Αραμπί και με ωραίο σουτ στα όρια της περιοχής σκόραρε.

Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές για το γκολ, με τους ερυθρόλευκους να έχουν και δοκάρι με τον Αγκιμπού Καμαρά. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία και τελικά ο Βαλμπουενά ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση.

Πλέον, ο Ολυμπιακός αφού βρήκε την τέταρτη συνεχόμενη του νίκη στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 59 πόντους. Συγκεντρώνεται στη ρεβάνς των μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League απέναντι στην Αταλάντα την Πέμπτη (24/2, 19:45).

Ο Βαλμπουενά έδωσε τη λύση στο 82'

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με αλλαγές, με τον Ονιεκούρου να περνάει στη θέση του Μασούρα και τον Μπαρτόλο αντί του Νίνη. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, όμως δυσκολευόταν να γίνει ουσιαστικός. Μάλιστα, ο Βόλος είχε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ρομέρο στο 60ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά. Ως εκ τούτου ο Μαρτίνς θέλοντας να μεταβάλει την κατάσταση πέρασε τους Εμβιλά και Βαλμπουενά, με τους Καρβάλιο και Μπουχαλάκη να αποχωρούν.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανέβει περισσότερο στο γήπεδο, όμως συνέχιζε να δυσκολεύεται, με τους Θεσσαλούς να κλείνουν τους χώρους. Στο 66' ο Μαντί Καμαρά έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν. Στο 72' ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ονιεκούρου με το κεφάλι έστρωσε στον Βαλμπουενά που δεν νίκησε τον Κλέιμαν.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ακόμη πιο επιθετικό το σχήμα του, με τον Τικίνιο να παίζει στο πλευρό του Αραμπί και τον Βρουσάι να αντικαθιστά τον Λαλά. Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να περάσει μπροστά στο σκορ στο 81ο λεπτό. Ο Τικίνιο εκμεταλλεύτηκε μία βαθιά μπαλιά. Από τα αριστερά, είδε τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος συνεργάστηκε με τον Αραμπί, ο Μαροκινός την έστρωσε στον Βαλμπουενά, ο οποίος με τρομερό σουτ στα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 87' ο Βόλος προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά του Φαν Βερτ που πέρασε άουτ. Μετά το 90' ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές με τον Τικίνιο και τον Εμβιλά να βρουν ακόμη ένα γκολ, με τα κενά στην άμυνα των Θεσσαλών να είναι φανερά. Όμως το 1-0 υπέρ των ερυθρόλευκων έμειναν έως το φινάλε.

Ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και για τις δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι με αλλαγές, με τους Σισέ και Μπα να είναι στο κέντρο της άμυνας, τους Μπουχαλάκη και Μαντί στον άξονα, ενώ στη θέση "10" ξεκίνησε ο Καρβάλιο. Βασικός αγωνίστηκε και ο Αραμπί. Ο Βόλος με 4-5-1, με έναν γεμάτο άξονα και τον Φαν Βερτ κορυφή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλοί ισορρόπησαν και επιχείρησαν να χτυπήσουν τους ερυθρόλευκους. Στο 21' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο. Ο Ρεγκατέν έκλεψε από τον Μπα, έψαξε τον Φαν Βερτ από τα αριστερά της περιοχής, όμως ο επιθετικός του Βόλου, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε για να νικήσει από κοντά τον Βατσλίκ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 25' τροφοδότησε τον Ρομέρο στα αριστερά της περιοχής. Έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Βατσλίκ, ενώ κίνηση προς την μπάλα έκανε και ο Φαν Βερτ, ο οποίος μπορούσε να προλάβει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έκλεψε την μπάλα με τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο νεαρός παίκτης των ερυθρόλευκων έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν, με τον Μασούρα στη συνέχεια της φάσης να αστοχεί σε κενή εστία. Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα, με τον Βόλο να προσπαθεί να γίνει απειλητικός κυρίως από τα αριστερά.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 19:00 για τον μεγάλο τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμποιακός, το All Star Game και το Άρης - ΠΑΟΚ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΒΟΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ