ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Πίντο ντα Κόστα, η ανανέωση του Κονσεϊσάο, οι εκλογές της Πόρτο και οι ενδείξεις για τον Κάρμο

Ο Νταβίντ Κάρμο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς κόντρα στον Άρη
Ο Νταβίντ Κάρμο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς κόντρα στον Άρη ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ | EUROKINISSI SPORTS

Η παραμονή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο της Πόρτο σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη επανεκλογή του Πίντο Ντα Κόστα στην προεδρία, αποτελούν καλά σημάδια για την παραμονή του Κάρμο στον Ολυμπιακό είτε μέσω αγοράς ή με επέκταση του δανεισμού του.

Ο Νταβίντ Κάρμο έχει κάνει τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα, προσπαθώντας πολλές φορές να διορθώσει ακόμη και λάθη συμπαικτών του.

Παράλληλα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πορτογάλος στόπερ αγωνίζεται ως δανεικός στους ερυθρόλευκους από την Πόρτο και έχει υψηλή οψιόν αγοράς η οποία ανέρχεται στα 17.500.000 ευρώ. Ωστόσο, όλα για την ώρα είναι ανοιχτά σε ό,τι αφορά την παραμονή του στον Πειραιά και την επόμενη περίοδο.

Πρόσφατα, το αφεντικό της Πόρτο, Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός προτίθεται να κρατήσει τον 24χρονο ποδοσφαιριστή ενεργοποιώντας τη ρήτρα, κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που ευνοούν αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό, σε ό,τι αφορά την παραμονή του νεαρού κεντρικού αμυντικού.

Καταρχάς, ο Κάρμο είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του στην πειραϊκή ομάδα (μετράει ήδη 14 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη), από το γεγονός ότι βρίσκεται με τους ερυθρόλευκους σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, από τον τρόπο δουλειάς στο Ρέντη, από την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Μεντιλίμπαρ, από το επίπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού και από τη ζωή του στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, υπήρξε μία εξέλιξη την Πέμπτη (25/04) που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις επαφές που θα έχει ο Ολυμπιακός με την Πόρτο, είτε για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη με άλλο ποσό είτε για την επέκταση του δανεισμού του για ακόμη ένα χρόνο, καθώς η διοίκηση των "δράκων" ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο έως τον Ιούνιο του 2028.

Κάτι το οποίο, βέβαια, θα ισχύσει εφόσον επανεκλεγεί ο Πίντο ντα Κόστα στην προεδρία της Πόρτο στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο (27/04). Ο 86χρονος βρίσκεται στην προεδρία του πορτογαλικού συλλόγου από τον Απρίλιο του 1982 και έχει ως κυριότερο αντίπαλο στις εκλογές τον Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κάρμο τα είχε "σπάσει" με τον Κονσεϊσάο στο πρώτο μισό της περιόδου, γι΄ αυτό και ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της πειραϊκής ομάδας. Θα πει κάποιος, ότι η Πόρτο μπορεί να πουλήσει τον νεαρό στόπερ σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα αν ικανοποιηθεί οικονομικά. Μπορεί να συμβεί, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς του άσους στο μανίκι που θα βάλει την κατάλληλη στιγμή πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ