ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ συνεχίζει τη διαχείριση και το rotation στον Ολυμπιακό με στόχο το "6 στα 6"

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το τέσσερα στα τέσσερα είναι γεγονός για τον Ολυμπιακό με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και πλέον στόχος είναι οι δύο νίκες στα ματς με Παναιτωλικό και Βόλο και το έξι στα έξι.

Ο Ολυμπιακός έκανε το "4 στα 4" με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και στοχεύουν πλέον στο "6 στα 6" μέσα στην εβδομάδα, καθώς θα ταξιδέψουν στο Αγρίνιο για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό την Τετάρτη (28/2, 17:00, Cosmote Sport 1HD, match center από το SPORT24) και θα υποδεχτούν τον Βόλο την Κυριακή στο "Καραϊσκάκης" (3/3, 19:30, Cosmote Sport 4HD, match center από το SPORT24), στο τελευταίο παιχνίδι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Βάσκος τεχνικός άλλαξε τη μισή ενδεκάδα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, σε σχέση με εκείνη που είχε ξεκινήσει στο παιχνίδι ρεβάνς με την Φερεντσβάρος και παρόλο που "δεν ήταν και η πιο επιτυχημένη ενδεκάδα" όπως δήλωσε ο ίδιος χαριτολογώντας, θα συνεχίσει το rotation.

Ο έμπειρος προπονητής αφενός μεν χρειάζεται να δώσει ανάσες σε ορισμένους παίκτες που παίζουν διαρκώς και είναι επιβαρυμένοι, αφετέρου δε, γνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλεπάλληλα παιχνίδια μπροστά του σε Ελλάδα και Ευρώπη τις προσεχείς εβδομάδες.

Η πειραϊκή ομάδα έχει να δώσει έξι αγώνες σε διάστημα 19 ημερών παίζοντας κατά σειρά με τον Παναιτωλικό (28/2), τον Βόλο (3/3), τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο "Καραϊσκάκης" (7/3), την 1η αγωνιστική των playoffs (10/3), τον αγώνα ρεβάνς για το Conference League (14/3) και τη 2η αγωνιστική των playoffs (17/3). Και ήδη οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από συνεχόμενα παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να υπάρξει διαχείριση για την κόπωση βασικών παικτών και οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ για την αποστολή εν όψει Παναιτωλικού είναι αν μη τι άλλο ενδεικτικές των προθέσεων του. Ο Βάσκος τεχνικός άφησε εκτός τέσσερις παίκτες που έχουν τραβήξει μπόλικο κουπί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ο Κώστας Φορτούνης, ο Ροντινέι, ο Νταβίντ Κάρμο και ο Αντρέ Όρτα.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο Μεντιλίμπαρ θα ζητήσει περισσότερα πράγματα από ποδοσφαιριστές όπως οι Καμπράλ, Μασούρας, Ντόη, Αλεξανδρόπουλος, αλλά και από τους Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί στην επίθεση. Επίσης, είναι σημαντικό ότι επιστρέφει σε αποστολή, μετά τον τραυματισμό του, ο Ζέλσον Μαρτίνς και τίθεται για πρώτη φορά στη διάθεση του Μεντιλίμπαρ, από τότε που ανέλαβε ο Βάσκος τεχνικός. Αντίθετα, εκτός για το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες θα μείνει ο Μπιανκόν, που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ενώ για

Βέζο και Ρίτσαρντς στην εξίσωση

Από εκεί και πέρα, ο Ρούμπεν Βέζο στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό είχε πολύ καλή παρουσία παίζοντας ένα ημίχρονο ως αλλαγή στο πλευρό του Κάρμο. Ο Πορτογάλος στόπερ έβγαινε με αποφασιστικότητα στις φάσεις, είχε σωστές τοποθετήσεις, γρήγορες αντιδράσεις και δείχνει πως μπορεί να προσφέρει πράγματα στην πειραϊκή ομάδα.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίστηκε δέκα χρόνια στην Ισπανία με τις φανέλες της Βαλένθια, της Γρανάδα και της Λεβάντε και είχε 180 συμμετοχές σε επίπεδο όπως αυτό της La Liga.

Ο Βέζο σε 45' χρόνου συμμετοχής είχε 33 επαφές με την μπάλα, 3/5 κερδισμένες μονομαχίες, 24/27 (89%) επιτυχημένες πάσες, 1 Key passes, 2/4 μακρινές μπαλιές, ένα σουτ εντός εστίας, ένα φάουλ και δύο τάκλιν.

Ο έμπειρος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είναι ο ένας από τους δύο παίκτες που φαίνεται να "κερδίζει" ο Μεντιλίμπαρ από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και ο δεύτερος είναι ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Ο Άγγλος έπαιξε για πρώτη φορά στη φυσική του θέση ως αριστερός μπακ και έδειξε ότι διαθέτει την ποιότητα και τις αντοχές για να μοιραστεί τον χρόνο με τον Ορτέγκα.

Ο 26χρονος Ρίτσαρντς, οποίος έχει αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (μετράει συνολικά 221 λεπτά συμμετοχής), σε 90' εναντίον των Αρκάδων είχε 80 επαφές με την μπάλα, 50/52 (96%) επιτυχημένες πάσες, 2/2 μακρινές μπαλιές, 1 Key passes, 4/9 κερδισμένες μονομαχίες, μία ντρίμπλα και δύο τάκλιν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ