ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ μαζί με τους Τούχελ και Ραούλ Κούπερ μετά την πρόκριση στον τελικό

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ μαζί με τους Τούχελ και Ραούλ Κούπερ μετά την πρόκριση στον τελικό
INTIME

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ που συμπεριλαμβάνει πλέον πέντε προπονητές.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Ολυμπιακό στις 11 Φεβρουαρίου και τρεις μήνες αργότερα τον οδήγησε στον τελικό του Conference League, αλλά και τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της Stoiximan Super League.

Ο 63χρονος Βάσκος τεχνικός προκρίθηκε στον δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του και έγινε μόλις ο πέμπτος προπονητής που το κάνει με διαφορετική ομάδα.

Πρώτος το πέτυχε ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον που κατέκτησε το Κύπελλο UEFA με την Γκέτεμποργκ το 1982 και ένα χρόνο μετά ηττήθηκε στον τελικό στην ίδια διοργάνωση με την Μπενφίκα. Ακολούθησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, γνώριμος στα ελληνικά λημέρια μας από το πέρασμά του στον πάγκο του Άρη.

Ο Αργεντινός τεχνικός έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1999 με τη Μαγιόρκα και επίσης ηττήθηκε, ενώ ένα χρόνο μετά έφτασε με τη Βαλένθια στον τελικό του Champions League το 2000. Η διαφορά με τον Κούπερ (αλλά και τους άλλους τέσσερις προπονητές που θα γίνει αναφορά σε αυτό το κομμάτι) είναι ότι ο Αργεντινός πήγε και σε τρίτο τελικό (πάλι με τη Βαλένθια) στο Champions League, τον οποία μάλιστα κέρδισε.

Τρίτος που το κατόρθωσε είναι ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός τεχνικός κατέκτησε το 2004 το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια και ένα χρόνο μετά το Champions League με τη Λίβερπουλ. Ο πιο πρόσφατος που έφτασε σε δύο σερί τελικούς με δύο διαφορετικές ομάδες είναι ο Τόμας Τούχελ. Το 2020 η Παρί έφτασε στον τελικό του Champions League υπό τις οδηγίες του και ηττήθηκε από την Μπάγερν, ενώ ένα χρόνο μετά ο Γερμανός πήρε την εκδίκησή του αφού κατέκτησε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά με την Τσέλσι.

Έτσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε ο πέμπτος της λίστας. Την περσινή σεζόν κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη στα πέναλτι κόντρα στη Ρόμα και φέτος είναι με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League.

Δείτε την Game Night

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ