ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έβγαλε τα συμπεράσματά του για το τι χρειάζεται ενόψει Μακάμπι Χάιφα

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά
Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Αυστρία με την ήττα απέναντι στην Red Bull Ζάλτσμπουργκ. Τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Μαρτίνς και θα τον βοηθήσουν στην προετοιμασία για την Μακάμπι Χάιφα.

Μετά από έξι παιχνίδια σε διάστημα μιάμισης εβδομάδας η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία έφτασε στο τέλος της. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τα ξημερώματα της Κυριακή 3 Ιουλίου στην Αθήνα και από τον Ρέντη θα συνεχιστεί η προπαρασκευή ενόψει των δύο αγώνων απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα για τον β' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τα παιχνίδια στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης με αντίπαλο την ισχυρή Red Bull Ζάλτσμπουργκ. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 3-1 από τους "ταύρους", χωρίς να δείξουν και το καλύτερό τους πρόσωπο, αν και κατά διαστήματα οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλαν κάποια πράγματα στο τερέν.

Η δήλωση του Πορτογάλου τεχνικού στην COSMOTE TV μετά την αναμέτρηση συνοψίζει την πραγματική αξία αυτού του παιχνιδιού, όπου το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία: "Είναι ένα παιχνίδι που ταιριάζει με αυτό με την Μακάμπι που έχει ρυθμό. Κρατάω τα θετικά συμπεράσματα, όπως και τα αρνητικά".

Το υψηλό πρέσινγκ και ο θετικός Κανέ

Πέρα από την ήττα, ο Ολυμπιακός έδειξε και καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Ένα από αυτά ήταν το υψηλό πρέσινγκ ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Οι ερυθρόλευκοι την περσινή σεζόν δεν πρέσαραν στον ίδιο βαθμό με τον οποίο το έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Το high press, όπως φαίνεται, ο Μαρτίνς θέλει να είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της φετινής του ομάδας.

Όπως συνέβη και στα περισσότερα φιλικά στην Αυστρία, έτσι και κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ το έκανε καλά. Όταν οι ποδοσφαιριστές των Ταύρων είχαν την μπάλα, πρώτοι πρώτοι πίεζαν οι Αραμπί και Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στη συνέχεια τη δουλειά έκαναν οι Κανέ και Εμβιλά. Μάλιστα, το γκολ των ερυθρόλευκων ήρθε με αυτόν τον τρόπο. Ο Αγκιμπού δημιούργησε πίεση στον αντίπαλο κεντρικό αμυντικό, ο Αραμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα.

Να τονιστεί πως καλή εικόνα είχε ο Μαμαντού Κανέ. Ο 25χρονος κεντρικός μέσος από την Γουινέα είχε τρεξίματα, έπεφτε πάνω στους αντιπάλους του και προσπαθούσε να κλέψει μπάλες για τον Ολυμπιακό. Ήταν ένας πολύ καλός παρτενέρ του Εμβιλά και με τις κινήσεις του βοηθούσε και τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ άφησε το ρόλο του 8αριού και επέστρεψε στη φυσική του θέση ως 10άρι.

Στα θετικά του αγώνα απέναντι στους Αυστριακούς ήταν και ο Άβιλα. Ο 24χρονος δεξιός μπακ είχε συνεχή ανεβάσματα, έψαχνε τρόπο να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή και παρείχε βοήθειες στον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, τόσο δείχνει τις αρετές του και αναμένεται να ασκήσει κάποια... πίεση στον Σίμε Βρσάλικο, ο οποίος ανακοινώθηκε το Σάββατο (2/7).

Τα προβλήματα στην άμυνα και το ελαφρυντικό

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε για δεύτερο σερί παιχνίδι προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του. Αν και στο ματς κόντρα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ παρατάχθηκε με ενδεκάδα δοκιμών, αυτές περιορίστηκαν απέναντι στους ταύρους. Στο πρώτο γκολ της Ζάλτσμπουργκ ο Σίμιτς βρέθηκε σχεδόν μόνος του από την κεφαλιά του Σέσκο.

Στο δεύτερο γκολ ο σκόρερ του πρώτου τέρματος ταλαιπώρησε την άμυνα και έστρωσε το σουτ στον Καμερί, ενώ στο 3-1 ο Φερνάντο δεν κόπηκε από κάποιον παίκτη πάτησε εύκολα περιοχή και με ωραία προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. "Κάναμε λάθη από τα οποία προήλθαν τα γκολ", παραδέχθηκε ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του.

Το αμυντικό κομμάτι είναι ένα από αυτά που αναμένεται να ρίξει βάρος ο Ολυμπιακός το επόμενο διάστημα και στη δουλειά που θα γίνει στον Ρέντη. Το πρόβλημα ήταν εκεί στα περισσότερα παιχνίδια, ιδιαίτερα στις γρήγορες μεταβάσεις του αντιπάλου από την άμυνα στην επίθεση, με τις επιστροφές να είναι αργές.

Πάντως, ένα ελαφρυντικό θα μπορούσε να είναι η κούραση. Οι προπονήσεις είναι διπλές και δυνατές, τα φιλικά πολλά και συνεχόμενα, επομένως η κόπωση είναι κάτι φυσιολογικό να εμφανιστεί.

Η δουλειά συνεχίζεται στον Ρέντη με Βρσάλικο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε λοιπόν την προετοιμασία του στην Αυστρία, ωστόσο η δουλειά δεν σταματάει. Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν στον Ρέντη να προετοιμάζονται. Σιγά σιγά όσο περνούν οι μέρες η δουλειά αυτή θα γίνεται όλο και πιο εξειδικευμένη. Άλλωστε, τα κρίσιμα ματς κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα πλησιάζουν. Στις 20 του Ιουλίου είναι προγραμματισμένο το πρώτο ματς στο Ισραήλ με τη ρεβάνς επτά μέρες αργότερα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πλέον έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια του από τα έξι φιλικά και τις μέρες που διένυσε στην Αυστρία. Ο Άβιλα, ο Ζινκερνάγκελ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στο κλίμα και φυσικά στην εξίσωση θα εισέλθει τις επόμενες μέρες και ο Σίμε Βρσάλικο.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει μπροστά του περίπου δύο εβδομάδες για να μπορέσει να ενσωματώσει τον πολύπειρο πρώην ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο. Γι' αυτό τον λόγο φυσικά έχει προγραμματιστεί ματς κόντρα στην Αλκμάαρ στις 9 Ιουλίου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και στόχος είναι η πραγματοποίηση ενός ακόμη φιλικού πριν από το ταξίδι στο Ισραήλ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ