ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς "έδειξε" Ρέαμπτσιουκ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με τον Γιούρι Κοβάλεβ σε αναμέτρηση Λευκορωσίας και Μολδαβίας
Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με τον Γιούρι Κοβάλεβ AP PHOTO/SERGEI GRITS

Επιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς για παπούτσι από τον τόπο του και μετά τους Ζαϊντού, Ματέους Ρέις που επέλεξαν να μείνουν Πορτογαλία, προτιμά τον Μολδαβό αριστερό μπακ της Πάσος Φερέιρα, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι προπονητής που αλλάζει εύκολα αποφάσεις ή συνήθειες ακόμη και τα Χριστούγεννα. Είναι άνθρωπος σταθερός σε αρχές και επιλογές κι αυτή η συνταγή δεν αλλάζει. Αυτός ο απλός κανόνας ζωής, άλλωστε, του επιτρέπει να κάνει σταθερά κι ανοδικά βήματα στην καριέρα του, όπως διαπιστώσαμε και στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του Ολυμπιακού, ως ένας από τους μακροβιότερους -πλέον- κόουτς στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

Ο πρόλογος απαραίτητος για να φτάσουμε και στο σήμερα. Ο 50χρονος τεχνικός πάει στα σίγουρα, τουλάχιστον όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται, και στο μεταγραφικό σκέλος. Στην διάρκεια του καλοκαιριού στη λίστα που είχε παραδώσει/εγκρίνει για το αριστερό άκρο της άμυνας των "ερυθρολεύκων", στις πρώτες γραμμές, ήταν τρία ονόματα. Το πρώτο ήταν του 23χρονου Νιγηριανού Ζαϊντού, με την προσφορά των "ερυθρολεύκων" να ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ, αλλά ο ποδοσφαιριστής προτίμησε να μετακινηθεί στην Πόρτο, όπου πλέον αποτελεί βασική επιλογή ενδεκάδας.

Ο δεύτερος ήταν ο Βραζιλιάνος Ματέους Ρέις, με τον Ολυμπιακό να τα βρίσκει μαζί του, να πιέζουν παρέα τη διοίκηση της Ρίο Άβε, αλλά ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας προτίμησε να τον βάλει στο ψυγείο παρά να ανάψει το πράσινο φως σε αυτή τη μετακίνηση. Τελικά ο Ρέις, θα μετακινηθεί με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας του εντός των προσεχών ημερών στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι…

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ

Στην τρίτη θέση της καλοκαιρινής λίστας ήταν ο Μολδαβός Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος θα μπορούσε να έχει έρθει και από το ξεκίνημα της σεζόν στον Πειραιά, αλλά τον πρόλαβε στην τελική ευθεία η πρόταση για δανεισμό του Βινάγκρε, ο οποίος έριξε τελικά άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι, αλλά για πολύ λίγο, καθώς δεν προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις κι ας είχε -θεωρητικά- το πιο καλό πακέτο.

Πλέον μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών για τις οποίες διαβάσατε αναλυτικά και χθες στο SPORT24, o Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να παραμένει σταθερός. Προτιμά τον επόμενο της δικής του λίστας και η διοίκηση είναι αποφασισμένη να του κάνει το χατίρι, έστω κι αν πάλι θα πρέπει να δαπανηθεί ένα ποσό που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα Γενάρη μήνα.

Πριν από μερικές ώρες οι Πορτογάλοι έγραψαν ότι η Πάσος Φερέιρα τον παραχωρεί… μόλις με 3,5 εκατομμύρια. Βέβαια, από αυτά τα χρήματα τα μισά προορίζονται για το δικό της ταμείο, τα υπόλοιπα θα πάνε στην Πόρτο που διατηρεί 50% των δικαιωμάτων του. Πλέον βρισκόμαστε σε ένα διπλό μέτωπο με τον Ολυμπιακό να μιλά παράλληλα και με τις δύο ομάδες, έχοντας εξασφαλίσει το "ναι" του ποδοσφαιριστή.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Γίνεται προσπάθεια να πέσουν τα ποσά στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, καθώς δεν συμβαίνει συχνά μια ελληνική ομάδα και με τα έσοδα φέτος κουτσουρεμένα λόγω covid 19, να προσφέρει πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για έναν αριστερό μπακ, όσο καλός κι αν είναι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πορτογαλία, αυτή η υπόθεση έχει μπει σε νέα φάση με τον Ολυμπιακό να πιέζει προκειμένου να κλείσει άλλη μία εισήγηση του Πορτογάλου προπονητή.

Το τι τελικά θα συμβεί θα το γνωρίζουμε εντός των προσεχών ημερών. Εκείνο που μοιάζει δεδομένο είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς "έδειξε" τον Ρέαμπτσιουκ μεταξύ των άλλων επιλογών (Μπιόρκαν, Μπαμπά Ραχμάν, Νταλμπέρτ) και η διοίκηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να του φέρει στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποδώσει άμεσα.

Ο Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος διαθέτει και καλά επιθετικά προσόντα στο παιχνίδι του σε λιγότερο από έναν μήνα γίνεται 23 (16 Ιανουαρίου), είναι 24 φορές διεθνής, ενώ φέτος έχει 12 συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Εν αναμονή...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ