ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έχει τους λόγους του που εμπιστεύτηκε τον Τζολάκη

Ο Τζολάκης στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Λουντογκόρετς
Ο Τζολάκης στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Λουντογκόρετς EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε εμπιστοσύνη στον Κωνσταντίνο Τζολάκη στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Champions League, με τον Ολυμπιακό να φαίνεται πως έχει ένα πρότζεκτ για τον 18χρονο τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός πλέον θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι μέσω του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν με 4-1 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση) απ' τη Λουντογκόρετς και έτσι θα αντιμετωπίσουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με στόχο την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να κρατήσει πολλά, είτε θετικά, είτε αρνητικά, απ' αυτά τα τέσσερα ματς στα προκριματικά του Champions League, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σίγουρα ένα από αυτά είναι η παρουσία του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 18χρονών στα τέσσερα αυτά παιχνίδια έδειξε μεγάλη ωριμότητα, έκανε τον Πέδρο Μαρτίνς να τον εμπιστευτεί. Επιπλέον, η επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού να βασίσει πράγματα πάνω στον νεαρό γκολκίπερ αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα πρότζεκτ γι' αυτόν.

Ξεκίνησε σαν μία λύση ανάγκης

Ο Τζολάκης άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής απ' τα φιλικά παιχνίδια της Αυστρίας, εξαιτίας της αποχώρησης του Ζοσέ Σα για τη Γουλβς και ενώ εκείνο το διάστημα οι ερυθρόλευκοι βρίσκονταν σε αναζήτηση ενός νέου βασικού τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός τον βρήκε στο πρόσωπο του Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να φτάσει έως τα προημιτελικά του Euro 2020.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι των ερυθρόλευκων για τη σεζόν 2021/2022 κόντρα στη Νέφτσι Μπακού στο Γ. Καραϊσκάκης, ο Τσέχος δεν ήταν έτοιμος. Λύση... ανάγκης ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στη μάχη και δικαιώθηκε. Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Αζέρους, ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν καθοριστικός με καίριες επεμβάσεις και χάρη σ' εκείνον έμεινε ανέπαφη η εστία του Ολυμπιακού στη νίκη με 1-0.

Στη ρεβάνς του Αζερμπαϊτζάν, ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε ξανά τον Τζολάκη. Τον επιβράβευσε για την εμφάνιση του στο πρώτο παιχνίδι και πάλι τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ξανά, όποτε χρειαζόταν ήταν παρών και γι' ακόμη έναν αγώνα κράτησε ανέπαφη την εστία του Ολυμπιακού, ο οποίος πήρε και την πρόκριση για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Μαρτίνς τού έδειξε εμπιστοσύνη παρά το λάθος του

Στο παιχνίδι κόντρα στη Λουντογκόρετς για τον γ' προκριματικό γύρο, ο Βατσλίκ ήταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση δεδομένου πως ήδη βρισκόταν ήδη για αρκετό διάστημα με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε πάλι να δείξει επιστοσύνη στον 18χρονο Κρητικό τερματοφύλακα.

Η Λουντογκόρετς άνοιξε το σκορ στο Καραϊσκάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεσπότοβ στο 50ο λεπτό. Ήταν ένα γκολ, στο οποίο ο Τζολάκης φέρει μερίδιο ευθύνης, δεδομένης και της απειρίας του. Ο νεαρός γκολκίπερ, όμως, άφησε πίσω του γρήγορα αυτό το λάθος, επέδειξε μεγάλη ωριμότητα και στη συνέχεια του αγώνα προέβη σε σημαντικές αποκρούσεις, δεν άφησε τους Βούλγαρους να σκοράρουν δεύτερο γκολ, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά έγραψε το 1-1.

Στη ρεβάνς της Βουλγαρίας, ο Μαρτίνς γι' ακόμη μία φορά εμπιστεύτηκε τον Τζολάκη παρά το λάθος του. Δεν επέλεξε τον πιο έμπειρο Βατσλίκ, έκλεισε τα αυτιά του στην κριτική που ήδη είχε αρχίσει να εμφανίζεται και τον έριξε στην αρένα. Ο Μαρτίνς γνωρίζει ότι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής είναι δεδομένο πως θα κάνει λάθη, όμως μέσα απ' αυτά θα αναπτυχθεί και θα γίνει ακόμη καλύτερος.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε το Champions League στα πέναλτι, όμως αυτές οι βραδιές μπορεί να σκληραγωγήσουν έναν νεαρό ποδοσφαιριστή και να διαμορφώσουν χαρακτήρα. Αυτό κέρδισε ο Ολυμπιακός και ο Τζολάκης απ' το ματς της Τρίτης (10/11).

Πώς θα βρει χρόνο με τον Βατσλίκ

Ο Τόμας Βατσλίκ ήρθε στον Ολυμπιακό για να παίζει. Οι ερυθρόλευκοι τον πήραν για να είναι ο βασικός τερματοφύλακάς τους, ο αντικαταστάτης του Ζοσέ Σα. Ωστόσο, στην ομάδα του Πειραιά, υπάρχει ακόμη ένα πρότζεκτ που λέγεται Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο νεαρός γκολκίπερ έχει αρπάξει τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί απ' τα μαλλιά και είναι ικανός να δώσει λίγο ανταγωνισμό στον Τσέχο.

Ο Βατσλίκ θα είναι βασικός στα περισσότερα παιχνίδια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τζολάκης δεν θα βρει χρόνο. Ο Μαρτίνς γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τέτοιους παίκτες, το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και με τον νεαρό τερματοφύλακα. Ο Τζολάκης θα έχει ξανά τις ευκαιρίες του φέτος και θα κυνηγήσει να δικαιώνει κάθε φορά τον Πορτογάλο προπονητή του.

Πάντως, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ένα σχέδιο για τον Τζολάκη και βάσει της εξέλιξης αρκετών ποδοσφαιριστών στους ερυθρόλευκους (βλ. Τσιμίκας) δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα, ο νεαρός γκολκίπερ να κάνει ακόμη μεγαλύτερο "ξεπέταγμα" και γιατί όχι μετά από κάποια χρόνια να είναι και ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας του Πειραιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ