ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κούντε έπιασε το "γαϊτανάκι" απ' το τέλος της περσινής σεζόν

Ο Κούντε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ο Κούντε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πιέρ Κούντε ήταν από τα θετικά πρόσωπα στη φιλική νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Έδειξε πως μπορεί να είναι μία χρήσιμη επιλογή για τον άξονα των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός έδωσε το δεύτερό του φιλικό επί αυστριακού εδάφους απέναντι σε μία δυνατή ομάδα της 2. Bundesliga, την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι ερυθρόλευκοι, μετά την ήττα με 2-0 από τη Ριντ, κατάφεραν να πάρουν και την πρώτη τους νίκη επικρατώντας 2-1 των Γερμανών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι χρησιμοποιώντας 4-3-3, τον τρίτο σχηματισμό που δοκιμάζει στα φιλικά της Αυστρίας μετά το 4-2-3-1 και το 4-4-2. Η τριάδα του άξονα απαρτιζόταν από τους Κούντε, Εμβιλά και Μαντί Καμαρά. Με αυτόν τον σχηματισμό πορεύθηκε στο πρώτο μέρος και τα πήγε πολύ καλά.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε από τα μετόπισθεν, επιχειρούσε να πιέζει ψηλά, ώστε άμεσα να επανακτά την κατοχή. Δέχθηκε βέβαια το γκολ από τον Πέτερσον, με τον Μαρτίνς να τονίζει στις δηλώσεις του πως απαιτείται δουλειά στις αντίπαλες αντεπιθέσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε πως είδε καλή εικόνα από την ομάδα του στο πρώτο μέρος.

Μετά το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε πολλές αλλαγές και βρήκε και το γκολ με τον Χασάν. Βέβαια, τα πολλά νέα πρόσωπα επηρέασαν κάπως τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι απειλήθηκαν περισσότερο από τη Φορτούνα, που είχε ένα δοκάρι, αλλά και έχασε πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Τόμας Βατσλίκ. Γενικότερα, όμως η εικόνα των ερυθρόλευκων ήταν βελτιωμένη.

Θετική η παρουσία του Κούντε στον άξονα

Ένα από τα θετικά πρόσωπα του πρώτου μέρους ήταν ο Πιέρ Κούντε. Ο 26χρονος Καμερουνέζος κεντρικός μέσος των ερυθρόλευκων ήταν απών από μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν. Ωστόσο, προς το φινάλε των playoffs εμφανίστηκε ξανά κάνοντας μάλιστα και κάποιες αξιόλογες εμφανίσεις.

Ο Κούντε στο παιχνίδι απέναντι στη Φορτούνα φαίνεται πως έπιασε το "γαϊτανάκι" από το τέλος της περσινής σεζόν και προχώρησε. Ήταν από τους πιο κομβικούς παίκτες στον άξονα των ερυθρόλευκων. Ερχόταν πότε χαμηλά για να πάρει την μπάλα από τον Σισέ, άλλοτε ανέβαινε περισσότερο και μοίραζε το παιχνίδι στα άκρα ή προς τον άξονα, ενώ αρκετές φορές ερχόταν προς τα αριστερά βοηθώντας τον Ρέαμπτσουκ και τον Βαλμπουενά.

Παράλληλα, συμμετείχε στο υψηλό πρέσινγκ των ερυθρόλευκων. Έδινε επιτυχημένες μονομαχίες, προσπαθούσε να κόψει τους αντιπάλους του και να κερδίσει την κατοχή για τον Ολυμπιακό. Η γενικότερη παρουσία του έδειξε έναν παίκτη, ο οποίος έχει όρεξη να αγωνιστεί.

Όπως και για πολλούς ποδοσφαιριστές, έτσι και για τον Κούντε αυτά τα φιλικά στην Αυστρία είναι μία ευκαιρία να δείξουν πράγματα. Με παρόμοιες εμφανίσεις ο Καμερουνέζος μπορεί να αποδειχθεί μία χρήσιμη λύση για το κέντρο του Ολυμπιακού, κάτι βέβαια που προϋποθέτει την παραμονή του. Μην ξεχνάμε πως πριν από λίγες ημέρες το όνομά του φιγούραρε δίπλα από αυτό της Μπόχουμ.

Βρισκόμαστε, βέβαια στην αρχή της σεζόν, όλα ανατρέπονται και τα δεδομένα εύκολα αλλάζουν. Όμως αυτά τα πρώτα φιλικά βοηθούν για τα πρώτα συμπεράσματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ