ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Μανωλάς και τα πιθανά δίδυμα στην ερυθρόλευκη άμυνα

Ο Μανωλάς στην παρουσίασή του στον Ολυμπιακό
Ο Μανωλάς στην παρουσίασή του στον Ολυμπιακό INTIME

Ο Κώστας Μανωλάς ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ένα γεμάτο οπλοστάσιο στην άμυνά του. Αυτοί είναι οι συνδυασμοί που αναμένεται να δούμε από τον Ιανουάριο με την παρουσία του Ναξιώτη στόπερ.

Ο Κώστας Μανωλάς είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 30χρονος αμυντικός επέστρεψε στους ερυθρόλευκους έπειτα από 7,5 χρόνια στην Ιταλία με πλούσια καριέρα σε Ρόμα και Νάπολι. Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους ερυθρόλευκους.

Ο Έλληνας στόπερ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και πλέον ξεκινάει έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να είναι έτοιμος για τη δύσκολη συνέχεια του Ολυμπιακού μετά τις γιορτές. Φυσικά, στόχος είναι ο Ναξιώτης αμυντικός να είναι έτοιμος στα παιχνίδια με την Αταλάντα για το Europa League.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ο Μανωλάς μαζί με τον Γκάρι Ροντρίγκες ή ακόμη και τον Φορτούνη θα είναι στην ευρωπαϊκή του Ολυμπιακού για τα παιχνίδια απέναντι στους μπεργκαμάσκι. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα παραταχθούν οι ερυθρόλευκοι με τον Μανωλά στην ενδεκάδα τους και ποια θα είναι τα δίδυμα στην άμυνα.

Το δίδυμο με Παπασταθόπουλο

Το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι είναι φυσικά αυτό με τον Παπασταθόπουλο. Πρόκειται για δύο παίκτες πολύπειρους με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και πάντα ιντρίγκαρε να παίξουν οι δύο τους μαζί φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πρόκειται για ένα δίδυμο που λογικά θα δούμε και αρκετά νωρίς, δεδομένου ότι τον Ιανουάριο ο Σισέ θα λείπει για το Κόπα Άφρικα.

Οι δύο τους έχουν υπάρξει συμπαίκτες με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Μαζί έχουν παίξει σε 36 παιχνίδια, τα οποία μεταφράζονται σε 2.760 λεπτά. Στο ενεργητικό τους έχουν 13 νίκες, 11 ισοπαλίες και 12 ήττες σε φιλικά, προκριματικά και τελικές φάσεις.

Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας
Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας INTIME

Μάλιστα, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος ήταν το βασικό δίδυμο της Εθνικής στην τελευταία παρουσία της σε μεγάλη διοργάνωση. Συγκεκριμένα ήταν οι στυλοβάτες της άμυνας της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, όταν οι παίκτες του Σάντος είχαν φτάσει μέχρι και τη φάση των 16, όταν και αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.

Τελευταία φορά έπαιξαν παρεά στις 8 Σεπτεμβρίου του 2019 στο ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λίχτενσταϊν για τα προκριματικά του Euro.

Ο Μανωλάς μαζί με τον Σισέ

Ο Παπέ Αμπού Σισέ είναι φέτος από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπικού. Ο 26χρονος αμυντικός από τη Σενεγάλη φαίνεται πως "ωρίμασε" ακόμη περισσότερο αγωνιστικά μετά τον περσινό δανεισμό του στη Σεντ Ετιέν. Φέτος έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια, το εντός έδρας ματς με την Άιντραχτ και τον αγώνα του Κυπέλλου απέναντι στον Λεβαδειακό που προφυλάχθηκε.

Οι εμφανίσεις του φέτος είναι εξαιρετικές, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όπως και στα δημιουργικά. Μάλιστα, έχει βρει και δίχτυα τέσσερις φορές στη Super League Interwetten.

Έτσι, το δίδυμο Μανωλά με Σισέ είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρον, καθώς η ταχύτητα του Ναξιώτη αμυντικού σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά, αλλά και τη φόρμα του Σενεγαλέζου παίκτη των ερυθρόλευκων, δημιουργούν ένα ισχυρό ντούο. Βέβαια, δεδομένου ότι ο Σισέ θα λείπει τον Ιανουάριο για το Κόπα Άφρικα θα αργήσει να τους δούμε στο ίδιο σχήμα.

Ο Μπα στην ίδια ενδεκάδα με τον Μανωλά

Ο άνθρωπος της ανάγκης είναι φέτος ο Ουσεϊνού Μπα. Ο μέσος από τη Σενεγάλη έχει δηλώσει παρών, όποτε έλειπε ο Παπασταθόπουλος και όταν ήταν απόντας ο Σισέ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ σε αρκετά παιχνίδια ήταν χρήσιμο περνώντας ως αλλαγή.

Εν πάσει περιπτώσει πρόκειται για ένα πολύτιμο γρανάζι στο rotation της άμυνας των ερυθρόλευκων. Όσον αφορά σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο με τον Μανωλά, δεν αποκλείεται να τους δούμε να αγωνίζονται μαζί κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, όταν και ο Σισέ θα λείπει για το Κόπα Άφρικα, εφόσον ο Μπα θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Η πιθανότητα για τριάδα στην άμυνα

Στη συνέχεια του πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει υπεροπλεία στην άμυνά του μετά και την προσθήκη του Κώστα Μανωλά. Έτσι, σε παιχνίδια δύσκολα που ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να θωρακίσει την άμυνά του πιθανό είναι ο Πορτογάλος αμυντικός να παρατάξει και σχηματισμό με τρία στόπερ. Άλλωστε, έχει το υλικό για να το κάνει.

Οι συνδυασμοί που βγαίνουν είναι αρκετοί. Σε έναν πιο επιθετικό σχηματισμό μπορούν να παραταχθούν μαζί οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Σισέ. Ένας ακόμη πιθανός συνδυασμός είναι αυτός των τριών πρώην διεθνών, Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Αβραάμ Παπαδόπουλου. Οι τρεις τους βέβαια δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ μαζί σε κάποιο παιχνίδι της Εθνικής. Τέλος, σε περίπτωση απουσίας Παπασταθόπουλου - Σισέ ή ακόμη και για τακτικούς λόγους, ο Μπα μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν την τριάδα.

Πέρα από τη θεωρία, μένει να δούμε στο μέλλον ποιες θα είναι οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και πώς όλα τα παραπάνω θα λειτουργήσουν στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, όλα εξαρτώνονται από τον Κώστα Μανωλά και πότε θα είναι 100% έτοιμος, ώστε να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του Πορτογάλου προπονητή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ