ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κάρμο, η σταθερά και τα δίδυμα στο κέντρο της άμυνας στην εποχή του Μεντιλίμπαρ

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -    (  / EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντάβιντ Κάρμο αποτελεί την σταθερά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην άμυνα του Ολυμπιακού. Δείτε όλα τα δίδυμα στα στόπερ που έχει χρησιμοποιήσει ο Ισπανός προπονητής.

Ένα από τα κύρια μελήματα του Μεντιλίμπαρ στις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό ήταν η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας των ερυθρόλευκων. Εγχείρημα διόλου εύκολο, καθώς είναι ένας τομέας που "πονάει" τους Πειραιώτες τις τελευταίες δύο σεζόν.

Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε να βελτιώσει την κατάσταση, αν και οι παθογένειες δεν φεύγουν από την μία μέρα στην άλλη, κάτι που φάνηκε από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και από τα τρία κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η εικόνα είναι βελτιωμένη.

Ο Ντάβιντ Κάρμο παίζει κομβικό ρόλο στη βελτιωμένη άμυνα της εποχής του Μεντιλίμπαρ. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Πόρτο (οψιόν 18 εκατομμύρια ευρώ), αποτελεί την σταθερά στη θέση του στόπερ στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ποιοι έχουν παίξει στο κέντρο της άμυνας

Στα εννέα παιχνίδια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Ντάβιντ Κάρμο είναι εκείνος με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, δεν έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο από τα τελευταία εννέα παιχνίδια κα έχει παίξει συνολικά 660 λεπτά.

Στην δεύτερη θέση έρχεται ο Παναγιώτης Ρέτσος με 453 λεπτά. Ο Έλληνας στόπερ ήταν εκείνος που σήκωνε το μεγαλύτερο βάρος στο πρώτο μέρος της σεζόν και τώρα έχει βρει τον παρτενέρ του μετά την άφιξη του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού. Στην τρίτη θέση έρχεται ο Μπιανκόν, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο rotation και έχει αγωνιστεί 262 λεπτά.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως ο Μπιανκόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν και τιμωρημένος στην πρεμιέρα των playoffs.

Από εκεί και πέρα ο Βέζο έχει συμπληρώσει 134 λεπτά και έχει παίξει μόλις σε δύο παιχνίδια και βρίσκεται πίσω στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ, ο Ντόη έχει παίξει κάτι περισσότερο από 90 λεπτά, ενώ ο Νέλσον Άμπι επίσης ένα 90λεπτο.

Αναλυτικά τα δίδυμα στο κέντρο της άμυνας

  • Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος: Κάρμο 90' - Ντόη 90'
  • ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Κάρμο 90' - Μπιανκόν 87' / αλλαγή ο Ρέτσος 3'
  • Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός: Κάρμο 90' - Ρέτσος 90'
  • Ολυμπιακός - Αστέρας: Μπιανκόν 45' / αλλαγή ο Βέζο 45' - Κάρμο 90'
  • Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: Ρέτσος 90' - Βέζο 89' / αλλαγή στις καθυστερήσεις Ντόη 1'
  • Ολυμπιακός - Βόλος: Άμπι 90' - Ρέτσος 60' / αλλαγή ο Μπιανκόν 40'
  • Ολυμπιακός - Μακάμπι: Ρέτσος 90' - Κάρμο 90'
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μπιανκόν 90' - Κάρμο 90'
  • Μακάμπι - Ολυμπιακός: Κάρμο 120' - Ρέτσος 120'

Η σκέψη για τριάδα στο κέντρο της άμυνας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε αυτά τα εννέα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό χρησιμοποιεί δίδυμα στο κέντρο της άμυνας και δεν έχει ξεκινήσει με τριάδα. Είναι, βέβαια, κάτι το οποίο εξετάζει και δεν αποκλείεται να συμβεί.

Συγκεκριμένα, ήταν κάτι το οποίο δοκίμαζε πριν από τη δεύτερη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ τριάδα χρησιμοποίησε στο φιλικό με τη β' ομάδα την περασμένη Παρασκευή (22/3).

Μένει να φανεί πότε θα δοκιμάσει τριάδα στην άμυνα από το ξεκίνημα του αγώνα σε αγωνιστικές συνθήκες και ποια θα είναι η επίδρασή της στο παιχνίδι που εφαρμόζει ο Μεντιλίμπαρ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ