ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά στέλνει τον Αγκιμπού Καμαρά στα πλάγια της επίθεσης

Ο Γιαν Εμβιλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Γιαν Εμβιλά με τη φανέλα του Ολυμπιακού INTIME

Ο σχηματισμός (4-3-3 ή 4-1-4-1) και οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού απέναντι στην Άϊντραχτ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Αλλάζει το "τσιπάκι" ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21/10, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) στο Europa League. Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει στο σύστημα που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός συνήθως στα εκτός έδρας παιχνίδια του στην Ευρώπη και έχει ένα λόγο παραπάνω να το πράξει, λόγω και της παρουσίας του Γιαν Εμβιλά.

Οι ερυθρόλευκοι παρατάσσονται συνήθως με σχηματισμό 4-3-3 (και με αυτό λειτούργησαν καλύτερα και την περασμένη Κυριακή στα Γιάννινα), ενώ στην Κωνσταντινούπολη, στην σπουδαία νίκη 3-0 εναντίον της Φενέρμπαχτσε, ο 51χρονος είχε ξεκινήσει το ματς με 4-1-4-1. Με τον Μπουχαλάκη στο “1” και μπροστά του τον Μαντί και τον Αγκιμπού Καμαρά ως εσωτερικούς μέσους.

Ο Εμβιλά η βάση μπροστά στα στόπερ

Τότε, όμως, απουσίαζε ο Εμβιλά. Πλέον, ο Γάλλος είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενδεκάδα και ειδικά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ο Πορτογάλος κόουτς έχει ανάγκη από την εμπειρία, την ποιότητα και την παρέμβαση του έμπειρου χαφ. Ο Μαρτίνς δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για την ενδεκάδα και αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού τη Δευτέρα (16/10) οι ποδοσφαιριστές έκαναν αποθεραπεία, αλλά υπάρχουν σκέψεις για φρεσκάρισμα.

Όλα δείχνουν πως ο Εμβιλά θα αποτελέσει τη βάση μπροστά από τα στόπερ, έχοντας μπροστά του σε ρόλο δεξιού εσωτερικού χαφ τον Μ. Καμαρά και αριστερά τον Μπουχαλάκη. Η επιστροφή του Γάλλου πιθανότητα θα στείλει τον Α. Καμαρά στην δεξιά πλευρά της επίθεσης και τον Μασούρα στη θέση του αριστερού εξτρέμ, ενώ υπάρχει δίλημμα σχετικά με τον σέντερ φορ. Ο Ελ Αραμπί και ο Τικίνιο ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, αν και ο Μαροκινός δείχνει αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Βραζιλιάνο στράικερ.

Κατά συνέπεια, στο 4-3-3, την τριάδα των χαφ αναμένεται να αποτελέσουν ο Εμβιλά, ο Μπουχαλάκης και ο Μ. Καμαρά. Εάν επιλεγεί το 4-1-4-1, όπως στην Κωνσταντινούπολη, ο Εμβιλά θα είναι μπροστά από τα στόπερ και την τετράδα πίσω από το κεντρικό επιθετικό τον Ελ Αραμπί ή τον Τικίνιο λογικά θα απαρτίζουν (από δεξιά προς αριστερά) ο Α. Καμαρά, ο Μ. Καμαρά, ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας.

Σε ό,τι αφορά τα μετόπισθεν, δεν αναμένονται αλλαγές, δηλαδή, ο Ολυμπιακός αναμένεται να πορευτεί με τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Οι δύο τελευταίες προπονήσεις στο Ρέντη (Τρίτη 19/10 και Τετάρτη 20/10) θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για το αρχικό σχήμα.

Οι λόγοι που η τελευταία προπόνηση δεν θα γίνει Γερμανία

Παρεμπιπτόντως, με απόφαση του Μαρτίνς, οι ερυθρόλευκοι δεν θα γυμναστούν στο γήπεδο “Deutsche Bank Park”την παραμονή του αγώνα. Αυτό για δύο λόγους, όπως έχει εξηγήσει ο Πορτογάλος σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις. Πρώτον, θέλει να κάνει πιο άνετα το δίτερμα στο Ρέντη παρουσία όλων των παικτών, δηλαδή, μαζί με εκείνους που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπως, για παράδειγμα, ο Ροντρίγκες και ο Κινκουέ.

Δεύτερον, δεν επιθυμεί η τελευταία δοκιμή να γίνει υπό το αδιάκριτο βλέμμα των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας και στη συγκεκριμένη περίπτωση του επιτελείου της Άιντραχτ.

Επίσης, ο Ολυμπιακός θα έχει τον κόσμο του στο πλευρό του την Πέμπτη (21/10) μετά από σχεδόν δύο χρόνια σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη. Η πειραϊκή ΠΑΕ έχει λάβει 2.000 εισιτήρια τα οποία ήδη διαθέτει.

Η τελευταία φορά που οι ερυθρόλευκοι οπαδοί έδωσαν το "παρών" στις εξέδρες σε ματς εκτός συνόρων ήταν στη σπουδαία νίκη-πρόκριση 2-1 του Ολυμπιακού εις βάρος της Άρσεναλ στο Emirates, στις 27 Φεβρουαρίου 2020. Τότε, ο Σισέ και ο Ελ Αραμπί (στην παράταση) είχαν σκοράρει και οδηγήσει τους Κόκκινους του Πειραιά στους 16 του Europa League. Τώρα, οι δυο τους και οι συμπαίκτες τους έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα σημαντικό βήμα στη Γερμανία για να παραμείνει η πειραϊκή ομάδα στην πρώτη θέση του ομίλου της και να έρθει πιο κοντά στην απευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ