FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί έκανε πάρτι στην περιοχή της ΑΕΚ

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Αραμπί έκανε μία μεγαλειώδη εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ, σκόραρε τρία γκολ, έκανε πάρτι όταν πατούσε στην αντίπαλη περιοχή και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ανατροπή στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη σεζόν με τον πιο δυνατό τρόπο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Μετά την γιορτή για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία του ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον πιο δυναμικό τρόπο.

Τι κι αν η Ένωση προηγήθηκε δύο φορές, οι Πειραιώτες έβρισκαν τρόπο να απαντήσουν και εν τέλει γύρισαν το παιχνίδι με το γκολ του Αραμπί στο 87'. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν από τα πιο απειλητικά παιχνίδια στη σεζόν. Συγκεκριμένα απέναντι στην ΑΕΚ είχαν 2.69xG. Χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι, μόνο στο ματς με τον Παναιτωλικό στην 21η αγωνιστική ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη επίδοση (2.93xG).

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς από το πρώτο μέρος της αναμέτρησης πατούσαν πάρα πολύ εύκολα στην περιοχή της ΑΕΚ. Ήταν και από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ο Ολυμπιακός μπόρεσε να κάνει την ανατροπή. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι είχαν 35 ενέργειες με την μπάλα στην περιοχή της Ένωσης, τέταρτη καλύτερη επίδοση τη φετινή σεζόν για τους Πειραιώτες.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω γράφημα της Opta/Stats Perform ο Ολυμπιακός ήταν δραστήριος σε όλο το μήκος και το πλάτος της περιοχής της Ένωσης. Από την άλλη, η ΑΕΚ είχε μονάχα 12 ενέργειες. Επιπλέον, οι ερυθρόλευκοι είχαν 22 τελικές στο παιχνίδι και οι 16 εξ αυτών ήταν μέσα από την περιοχή, δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος για τους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός σούταρε με μεγαλύτερη συχνότητα εκτός περιοχής στο α' μέρος, μόλις το μείωσε βρήκε και τα γκολ της ανατροπής.

Ο Αραμπί μόνιμος επισκέπτης στην περιοχή της ΑΕΚ

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν φυσικά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός στράικερ ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό, πέτυχε χατ-τρικ και μαζί την ανατροπή με το γκολ του στο 87'. Η παρουσία του πρώτου σκόρερ των ερυθρόλευκων ήταν εξαιρετικές. Πέρα από τα γκολ αρκετές οι φορές, ειδικά στο α' μέρος, γυρνούσε πίσω περισσότερο για να βοηθήσει την ομάδα του δίνοντας χώρος κυρίως στον Βαλμπουενά ή στους Βρουσάι-Φορτούνη. Κάτι τέτοιο φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα με ενέργειες σε όλο το γήπεδο.

Φυσικά, το κύριο πεδίο δράσης του ήταν στην περιοχή της ΑΕΚ. Μάλιστα το έκανε πάρα πολύ καλά και στις στιγμές που χρειάστηκε περισσότερο στην αναμέτρηση. Από τις 29 ενέργειες του στο παιχνίδι, οι 10 ήταν στην περιοχή της Ένωσης. Δεν έχει πιο πολλές σε άλλο παιχνίδι φέτος ο Μαροκινός, ενώ είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση γενικά φέτος μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού (μαζί με την δική του κόντρα στον ΟΦΗ και του Ροντρίγκες απέναντι στον Παναιτωλικό).

Ο Αραμπί είχε συνολικά έξι τελικές στο παιχνίδι, όλες μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ. Κανείς παίκτης φέτος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να περάσει αυτόν τον αριθμό (των τελικών μέσα από την περιοχή). Σημαντικό επίσης ότι ο Μαροκινός πέτυχε τα τρία γκολ στην μικρή περιοχή, ενώ είχε άλλη μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν κίνδυνος-θάνατος για την ΑΕΚ, όταν πατούσε στην περιοχή της, ενώ οι κινήσεις του μέσα σε αυτήν πρόσθεσε περισσότερη πίεση στους παίκτες της Ένωσης και εν τέλει έγινε και η ανατροπή. Έτσι, έκλεισε τη σεζόν με 16 γκολ στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός (όπως και ο Μαροκινός) ελπίζει να τον έχει στο ρόστερ του και την επόμενη σεζόν.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ