ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Σκάρπα είναι για να παίξει στους ερυθρόλευκους

Ο Γκουστάβο Σκάρπα με τη φανέλα της Παλμέιρας
Ο Γκουστάβο Σκάρπα με τη φανέλα της Παλμέιρας AP PHOTO/ANDRE PENNER

Ο Γκουστάβο Σκάρπα είναι για να παίξει στον Ολυμπιακό, αν και από τη Βραζιλία κάνουν λόγο για συμφωνία με την Νότιγχαμ. Η υπόθεση θα απασχολήσει ξανά από τον Δεκέμβριο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τον Γκουστάβο Σκάρπα πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι απευθύνθηκαν αρχικά στην Παλμέιρας για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό με δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος σε πεντέμισι μήνες είναι ελεύθερος.

Όμως, όταν η διοίκηση της Βερντάο αποφάσισε να διατηρήσει τον αριστεροπόδαρο επιθετικό στο δυναμικό της, τότε η πειραϊκή ΠΑΕ απευθύνθηκε στον παίκτη με σκοπό να τον κλείσει τούτες τις μέρες ως ελεύθερος με την προοπτική ενσωμάτωσή του τον Ιανουάριο.

Όλο αυτό το διάστημα, οι διαπραγματεύσεις είχαν να κάνουν με τον Ολυμπιακό και τον Σκάρπα και πώς θα υπάρξει συμφωνία για να αγωνιστεί από το χειμώνα στο Καραϊσκάκη. Και από τον Ολυμπιακό επιβεβαίωναν τις επαφές με τον Βραζιλιάνο επιτελικό χαφ και εξτρέμ, με την υποσημείωση ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όλες αυτές τις εβδομάδες, λοιπόν, η κουβέντα ήταν μεταξύ του Ολυμπιακού και του Σκάρπα. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε άλλες προτεραιότητες στις μεταγραφές τις οποίες και υλοποίησε, ενώ άλλες είναι σε εξέλιξη.

Την Κυριακή το μεσημέρι για την Ελλάδα (10/7), δηλαδή ξημερώματα στη Βραζιλία, οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή, σε ανάρτηση στα stories του γραφείου μάνατζερ που έχει εμπλακεί στην υπόθεση, πόσταραν φωτογραφία αγκαλιά με τον 28χρονο επιθετικό, προσθέτοντας μία ελληνική σημαία και αεροπλάνο. Επαναλαμβάνουμε, ελληνική σημαία, όχι αγγλική ή άλλης χώρας.

Λίγες ώρες μετά, οι ατζέντηδες θέλησαν να διαφοροποιήσουν την κατάσταση, κάνοντας νέο ποστ (“ευχαριστούμε για την υποδοχή” έγραψαν), διατηρώντας την ελληνική σημαία και το αεροπλάνο. Παρεμπιπτόντως, το γραφείο μάνατζερ που έχει εμπλακεί στις συζητήσεις για τον Σκάρπα είναι το ίδιο που μεσολάβησε για τις μεταγραφές στον Ολυμπιακό των Άβιλα, Κανέ και Αλίγιαγκιτς.

Το απόγευμα της Κυριακής ώρα Ελλάδας, η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Globo Esporte σε δημοσίευμα της ανέφερε πως "ο Σκάρπα υπέγραψε υπέγραψε προσύμφωνο με την αγγλική Νότιγχαμ Φόρεστ και θα ενταχθεί στη νέα του ομάδα από το 2023”. Πρόσθεσαν δε πως, “ο παίκτης έχει ήδη υπογράψει τη συμφωνία του με την αγγλική ομάδα, σε μια συνάντηση που συνοδεύεται από τους γυμναστές του, τον Felipe D'Emilio, γιο του πρώην παίκτη Mario Sergio, και τον Felipe Tancredi, συνεργάτες στο FFP Agency.

Αν και έγινε κουβέντα για ανανέωση, ο Σκάρπα έχει όνειρο να παίξει στην Ευρώπη. Η Παλμέιρας, μάλιστα, του έδωσε υψηλότερο μισθό από αυτόν που προσφέρει η Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά ο παίκτης θέλει να εκπληρώσει την επιθυμία του και να έχει μια εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο”.

Το βράδυ της ίδια μέρας, η ίδια βραζιλιάνικη ιστοσελίδα επανήλθε, τονίζοντας πως “υπάρχει η εξής συμφωνία: αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στο Champions League, ο Σκάρπα να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Ελλάδα για έξι μήνες παίζοντας στη διοργάνωση”.

Στο δια ταύτα, ο Σκάρπα είναι για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο. Η υπόθεση θα απασχολήσει κυρίως πάλι από τον Δεκέμβριο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ