ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Κληρώνει για τον εξτρέμ, όλες οι περιπτώσεις που βρίσκονται στο τραπέζι

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο φιλικό του Ολυμπιακού απέναντι στη Σλάβια Πράγας
Ο Πέδρο Μαρτίνς στο φιλικό του Ολυμπιακού απέναντι στη Σλάβια Πράγας EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει στο κάδρο του τον Αντνάν Γιανουζάι, διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας για τον Ντόντι Λουκεμπάκιο, έχει επαφές για τον Φρανσίς Αμούζου, ενώ σχετικά με τον Ζοβάνε Καμπράλ φαίνεται τούτη την ώρα να είναι πιο κοντά στη Μπεσίκτας.

Κοντά στην απόκτηση πλάγιου επιθετικού βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Ορισμένοι δεν αποκλείουν οι ερυθρόλευκοι να καταφέρουν να πετύχουν συμφωνία σήμερα ή αύριο και να προλάβουν να δηλώσουν τον παίκτη στη λίστα της UEFA, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκη (27/7, 20:00, Cosmote Sports 1HD, live από το SPORT24) για τα προκριματικά του Champions League.

Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Αν η πειραϊκή ΠΑΕ φτάσει σε συμφωνία και αποσπάσει τις υπογραφές του παίκτη μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι (19/7), προλαβαίνει να τον δηλώσει στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι στις 27 του μήνα.

Ωστόσο, αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι να γίνει η σωστή επιλογή κι όχι αν ο ποδοσφαιριστής θα κλείσει μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, ο Ολυμπιακός κυνηγάει την έκπληξη με τη μεταγραφή εξτρέμ. Η πειραϊκή ΠΑΕ έχει στοχεύσει σε παίκτη από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αναμένει άμεσα την απάντησή του.

Γι' αυτό στην Πλατεία Αλεξάνδρας προσπαθούν να κρατήσουν τα πάντα πίσω από κλειστές πόρτες και αποφεύγουν να πουν το παραμικρό σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση των ερυθρόλευκων στην επίθεση.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι έχουν στο κάδρο τους τον Αντνάν Γιανουζάι, διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας για τον Ντόντι Λουκεμπάκιο, έχουν επαφές για τον Φρανσίς Αμούζου, ενώ σχετικά με τον Ζοβάνε Καμπράλ φαίνεται τούτη την ώρα να είναι πιο κοντά στη Μπεσίκτας. Όμως, στις μεταγραφές υπάρχουν ανατροπές από μέρα σε μέρα.

Σε ό,τι αφορά στον Γιανουζάι, οι ερυθρόλευκοι έχουν να κάνουν μόνο με τον παίκτη, αφού είναι ελεύθερος και δεν εμπλέκεται κάποια ομάδα. Ο Βέλγος εξτρέμ έχει αποδεσμευτεί από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, κάνει ατομικές προπονήσεις και εκτός από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο εξωτερικό απασχολεί τη Γουέστ Χαμ, τη Νάπολι, την Μπεσίκτας και τη Γαλατασαράι.

Ο 27χρονος επιθετικός εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα ή στην Τουρκία. Θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα που θα πάει, ώστε να συνεχίσει να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για την εθνική Βελγίου ενόψει του Μουντιάλ.

Σχετικά με τον Λουκεμπάκιο, στη Χέρτα κάνουν δεύτερες σκέψεις και θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη μέχρι νεωτέρας.

Η ομάδα του Βερολίνου αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματα που έχει δώσει για την απόκτησή του (20 εκατ. ευρώ από τη Γουότφορντ πριν από τρία χρόνια), ούτε καν τα 7,5 εκατομμύρια με τα οποία κοστολογείται αυτήν τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής.

Ο Ολυμπιακός απευθύνθηκε στη γερμανική ομάδα έχοντας δύο σενάρια, δηλαδή είτε τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή για την επόμενη σεζόν είτε την αγορά των δικαιωμάτων του.

Από τη μεριά του ο γεννημένος στο Βέλγιο -με καταγωγή από το Κονγκό- ποδοσφαιριστής θέλει να έχει βασικό ρόλο κι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στη Χέρτα.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη αναζητά εναλλακτικές λύσεις -έχει μιλήσει με την Μπριζ και την Αντβέρπ- καθώς ο Λουκεμπάκιο επιθυμεί να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Όσο για τον Αμούζου, στο Βέλγιο επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Άντερλεχτ, αλλά για την ώρα υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Ο ατζέντης του παίκτη και γνωστός στους ερυθρόλευκους από τις δύο μετακινήσεις του Κέβιν Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό, είναι σε διαρκείς επαφές και προς το παρόν όλα είναι ανοιχτά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ