ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Επιδιώκει να ολοκληρώσει μέσα στο επόμενο 48ωρο τη μεταγραφή του Χουάνγκ

Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με τα ΗΑΕ
Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ στην αναμέτρηση της Νότιας Κορέας με τα ΗΑΕ 2021 AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να τελειώσει την απόκτηση του Ιν-Μπέομ Χουάνγκ για τρία χρόνια τη Δευτέρα (25/7) ή την Τρίτη (26/7), προσθέτοντας έναν ποιοτικό κεντρικό χαφ στο δυναμικό του.

Η πρώτη επαφή του Ολυμπιακού με την πλευρά του Ιν-Μπέομ Χουάνγκ έγινε πριν από ένα μήνα. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός μέσος, παρόλο που είχε δεχτεί κρούσεις από την Άουγκσμπουργκ και τη Λοριάν, εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στους ερυθρόλευκους κάνοντας πρωταθλητισμό και έχοντας το δέλεαρ της συμμετοχής του στο Champions League.

Όλο αυτό το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων, ο Ολυμπιακός διατήρησε ανοιχτή γραμμή με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή καταθέτοντας του συγκεκριμένη πρόταση. Ο Χουάνγκ αξιοποίησε τη δυνατότητα που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε ρωσικές ομάδες να συνεχίσουν την καριέρα τους όπου επιθυμούν τη νέα σεζόν, έφυγε από τη Ρουμπίν Καζάν και πριν από μία εβδομάδα συμφώνησε με τη Σεούλ, στην οποία έπαιξε από τον Απρίλιο ως δανεικός. Ωστόσο, ο παίκτης έθεσε ως όρο, ό,τι οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί, μπορεί να φύγει ως ελεύθερος για ομάδα της Ευρώπης.

Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν πως ο Χουάνγκ έχει στα χέρια του πρόταση για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ο οποίος επιδιώκει να “κλειδώσει” τη μεταγραφή μέσα στο επόμενο 48ωρο. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις τη Δευτέρα (25/7) και εντός της ίδιας ημέρας ή την επομένη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα υπογράψει με την πειραϊκή ΠΑΕ.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιας Κορέας και έγραψε σχετικά το SPORT24, o 26χρονος μέσος αποχώρησε από την αποστολή της Eθνικής Νότιας Κορέας από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στο 9ο τουρνουά των χωρών της Ανατολικής Ασίας και επέστρεψε στη Σεούλ ώστε να διευθετήσει "μεταγραφικά θέματα".

Ο Χουάνγκ είναι ένας ποιοτικός κεντρικός χαφ, με καλή τεχνική κατάρτιση και εν ενεργεία διεθνής (35 συμμετοχές, 4 τέρματα). Γεννήθηκε στη Νταεγιόν, στις 20 Σεπτεμβρίου 1996 και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη Νταεγιόν Σίτιζεν, όπου έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της, στο ματς με την Πόχανγκ Στιλς, τον Μάιο του 2015.

Ο Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής έφυγε από την πατρίδα του τον Ιανουάριο του 2019 για λογαριασμό των Βανκούβερ Γουάιτκαπς του Καναδά παίρνοντας μέρος στο πρωτάθλημα MLS. Εκεί, παρέμεινε μόλις μιάμιση σεζόν, καθώς η Ρουμπίν Καζάν κατέβαλε το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ και τον πήρε στο ρωσικό πρωτάθλημα.

Ο Ιν-Μπέομ Χουάνγκ είναι ένας box to box ποδοσφαιριστής, που του αρέσει πάντως να αγωνίζεται περισσότερο ως 8άρι. Είναι κυρίως δημιουργικός επιθετικός χαφ, με καλή κάθετη πάσα, με εξαιρετικές μακρινές μπαλιές ακριβείας, κοφτή ντρίμπλα, απαλλαγή από τον αντίπαλο, γι΄ αυτό κατά καιρούς έχει αγωνιστεί και ως 10άρι.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα είχε χρησιμοποιηθεί και ως εξάρι, καθώς είναι αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του, καλύπτει χώρους, με πολλά τρεξίματα και είναι καλός τακτικά. Επίσης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με καλές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ και πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας ασίστ και γκολ (201 συμμετοχές, 26 τέρματα, 26 ασίστ).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ