THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Χουάνγκ έφυγε από την αποστολή της εθνικής Νότιας Κορέας, ώστε να ρυθμίσει τη μεταγραφή του

Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ με τη φανέλα των Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ με τη φανέλα των Βανκούβερ Γουάιτκαπς 2019 AP PHOTO/JOHN RAOUX

Αποχώρησε από την εθνική Νότιας Κορέας ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ ώστε – όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας – να διευθετήσει τη μεταγραφή του και παρότι δεν ονοματίζεται ο Ολυμπιακός είναι πρόδηλο ότι η συμφωνία των δύο πλευρών βρίσκεται στο τελικό, διεκπεραιωτικό, στάδιο.

Μπορεί από τον Ολυμπιακό να μην επιβεβαιώνουν/σχολιάζουν το παραμικρό αναφορικά με τη σεναριολογία περί συμφωνίας με τον Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, ωστόσο όπως όλα δείχνουν τα πάντα είναι διευθετημένα, ή έστω, στην τελική ευθεία προκειμένου να συντελεστεί η επισημοποίηση του deal.

Ενδεικτικό το ότι ο 26χρονος μέσος αποχώρησε από την αποστολή της εθνικής Νότιας Κορέας από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στο 9ο τουρνουά των χωρών της Ανατολικής Ασίας (οι Νοτιοκορεάτες στην πρεμιέρα τους, την Τετάρτη επικράτησαν της Κίνας με 3-0 έχοντας βασικό τον Χουάνγκ) και επέστρεψε στη Σεούλ ώστε να διευθετήσει "μεταγραφικά θέματα", όπως ανακοίνωσε σχετικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιας Κορέας, εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού της συγκροτήματος είναι ο αλλοτινός προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πάουλο Μπέντο.

"Μετά από συζήτηση με το προπονητικό επιτελείο σχετικά με την προοπτική της μεταγραφής του στην Ευρώπη (σ.σ. δεν προσδιορίζεται η ομάδα), η παρουσία του Χουάνγκ Ιν Μπέομ στην αποστολή της εθνικής Νότιας Κορέας ακυρώθηκε. Θα επιστρέψει στη Σεούλ", η χαρακτηριστική ενημέρωση της κορεατικής ομοσπονδίας για τον Χουάνγκ, ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο είχε ανακοινωθεί από την Seoul FC.

Εκεί είχε επιστρέψει στα μέσα της άνοιξης αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε ρωσικές ομάδες για να ολοκληρώσουν την περυσινή σεζόν όπου επιθυμούσαν. Από την στιγμή μάλιστα που οι αποφάσεις των FIFA και UEFA διεύρυναν και για τον επόμενο χρόνο την εν λόγω δυνατότητα, ο Χουάνγκ συμφώνησε να παραμείνει στην ομώνυμη ομάδα της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πριν μία εβδομάδα

Με την χρήσιμη όμως σχετική σημείωση για το πως τελικά προέκυψε και επιτεύχθηκε η συμφωνία με τον Ολυμπιακό να αναφέρει πως σε περίπτωση που εμφανίζονταν πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα, ο Χουάνγκ θα ήταν ελεύθερος να αποχωρήσει από τη Seoul FC ανά πάσα ώρα και στιγμή, εφόσον φυσικά το επιθυμούσε χωρίς – εννοείται – ο κορεατικός σύλλογος να αξιώσει το παραμικρό αντίτιμο σε τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως δηλαδή και έγινε.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ