ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με την αύρα των Ελ Αραμπί, Μασούρα, Φορτούνη των εννέα γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Μασούρας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό
Ο Μασούρας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό INTIME

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (17/04, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) ποντάροντας (και) στην παράδοση των Ελ Αραμπί, Μασούρα και Φορτούνη κόντρα στο "τριφύλλι", την ίδια στιγμή που αρκετοί παίκτες του θα έχουν έξτρα κίνητρο για το ματς.

Αυτό που έλειψε περισσότερο από τον Ολυμπιακό κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Απόστολος Νικολαϊδης ήταν η καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού και κυρίως το γκολ. Οι ερυθρόλευκοι δεν κινδύνευσαν σοβαρά αμυντικά, αλλά υστέρησαν αρκετά επιθετικά με συνέπεια το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να μείνει στο 0-0.

Η εικόνα του αγώνα στον α´ γύρο του πρωταθλήματος στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν διαφορετική. Η πειραϊκή ομάδα είχε 18 τελικές προσπάθειες, δοκάρι με τον Κένι Λαλά αλλά και τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις, με κοινό παρανομαστή όμως το 0-0.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θέλει τούτη τη φορά να το αλλάξει αυτό. Είτε παίξουν καλά είτε λιγότερο καλά, το κύριο ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές είναι η πειραϊκή ομάδα να βρει πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα την Κυριακή (17/04, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24). Όπως έκαναν την περασμένη περίοδο, όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν με το εμφατικό 4-1 των πρασίνων στη Λεωφόρο, στις 16 Μαϊου 2021. Πρωταγωνιστές εκείνης της αναμέτρησης ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Γιώργος Μασούρας οι οποίοι είχαν πετύχει από δύο τέρματα.

Μάλιστα, τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει στις υπηρεσίες και ενός ποδοσφαιριστή που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και όχι όποιον και όποιον, αλλά τον ποιοτικό, έμπειρο και διψασμένο για ποδόσφαιρο Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είναι έτοιμος από κάθε άποψη.

Οι τρεις παραπάνω επιθετικοί έχουν πετύχει συνολικά εννέα γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Αραμπί έχει πέντε τέρματα και μία ασίστ. Ο Μασούρας δύο γκολ και μία ασίστ (και άλλο ένα τέρμα με τον Πανιώνιο). Και ο Φορτούνης μετράει δύο γκολ και τρεις ασίστ. Η ποιότητα, η εμπειρία, η δημιουργία και η εκτελεστική δεινότητα των τριών ποδοσφαιριστών μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη Λεωφόρο και να αποτελέσουν τα “κλειδιά” του Ολυμπιακού για τη νίκη. Είτε βρίσκονται στο αρχικό σχήμα είτε περάσουν στον αγώνα ως αλλαγή.

Ο Μαροκινός κέρδισε έδαφος το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Ο Αραμπί ανέβασε στροφές το τελευταίο διήμερο στο Ρέντη, δείχνει σε καλή κατάσταση και η προϊστορία που έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό βάζει σε δίλημμα τον Μαρτίνς. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας το προβάδισμα για την ενδεκάδα είχε ο Τικίνιο Σοάρες, αλλά από χθες φαίνεται να είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Πλέον, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Μαροκινός σέντερ φορ ξεκινήσει στο ματς.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους πράσινους στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου και ο Τικίνιο είχε μπει ως αλλαγή στο ξεκίνημα του β´ ημιχρόνου (στη θέση του Λόπες), αλλά ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και χωρίς “δεκάρι” κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει τώρα.

Το έξτρα κίνητρο των Τικίνιο, Αγκιμπού, Βατσλίκ, Ροντρίγκες και Καρβάλιο

Ο Τικίνιο, πάντως, όπως και ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Καρβάλιο και ο Βατσλίκ έχουν επιπλέον λόγους που θέλουν ο Ολυμπιακός να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το ντέρμπι, για να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της περιόδου αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Από την άλλη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα έπαιξε μόνο στο πρώτο ματς καθώς στο δεύτερο απουσίαζε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Επίσης, ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν βασικός και στους δύο αγώνες κόντρα στους πράσινους κρατώντας το μηδέν στην εστία του και ευελπιστεί να τα καταφέρει και τώρα. Επιπλέον, ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι επιθετικός δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γιατί είχε μόλις δύο εβδομάδες στον Ολυμπιακό και στο δεύτερο ματς έλειπε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Όσο για τον Πορτογάλο κεντρικό μεσοεπιθετικό αυτό θα είναι το πρώτο του ντέρμπι αιωνίων, καθώς ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη Ιανουαρίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ