ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με αλλαγές στη Λεωφόρο, κλειδί ο Εμβιλά

Ο Εμβιλά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο
Ο Εμβιλά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο INTIME SPORTS

Με αλλαγμένη κατά το ήμισυ την ενδεκάδα του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός την Κυριακή (16/1) στο Απόστολος Νικολαϊδης, σε σχέση με τη νίκη του 4-1 τον περασμένο Μάιο στα play-offs του πρωταθλήματος. Χωρίς οκτώ παίκτες οι ερυθρόλευκοι, αλλά με πίστη για τους τρεις βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παρουσιαστεί διαφορετικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σε σχέση με την τελευταία εικόνα του στο πρωτάθλημα, αλλά και με τα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του απέναντι στους πράσινους.

Καταρχάς, η γκέλα των ερυθρόλευκων στη Ριζούπολη, με την ισοπαλία εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης, έχει πληγώσει τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών. Και αν κρίνει κανείς από την εικόνα τους στις τελευταίες προπονήσεις στο Ρέντη, είναι έτοιμοι να βγάλουν αντίδραση. Άλλωστε, έχουν αποδείξει στο παρελθόν πως, μετά από άτυχα αποτελέσματα, έχουν τον τρόπο να σηκώνουν κεφάλι και να παίρνουν αυτό που θέλουν στο επόμενο παιχνίδι.

Επίσης, η παρουσία του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το ντέρμπι στο Απόστολος Νικολαϊδης, λειτούργησε ως καμπανάκι για τους παίκτες. Το μήνυμα ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Να μην επαναληφθεί άλλη Ριζούπολη, να παίξουν με πάθος, να δείξουν την ποιότητά τους, να φέρουν νίκες και να υλοποιηθούν οι στόχοι που τέθηκαν στο ξεκίνημα της περιόδου.

Επιπλέον, η νίκη εις βάρος του Παναθηναϊκού αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα για τον Μαρτίνς, ο οποίος θέλει να αφήσει πίσω του την λευκή ισοπαλία στον α' γύρο στο Καραϊσκάκης (0-0) και να βαδίσει στην εμφατική νίκη 4-1 τον περασμένο Μάιο στη Λεωφόρο στα play-offs του πρωταθλήματος. Άλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μπροστά του πια έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό.

Οι βασικές σκέψεις για το αρχικό σχήμα

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα εμφανιστεί την Κυριακή (16/1) με αλλαγμένη τη μισή ενδεκάδα του, σε σχέση με εκείνη που παρέταξε ο Μαρτίνς τον Μάιο (16/5/2021) στο Απόστολος Νικολαϊδης. Δεν υπάρχει πια ο Σα κάτω από τα δοκάρια, ούτε ο Σεμέδο και ο Καλογερόπουλος στα στόπερ, ούτε ο Χασάν που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Μπουχαλάκης είναι τραυματίας. Να θυμίσουμε δε, ότι ο Πορτογάλος προπονητής είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς τον Φορτούνη, που δεν είναι διαθέσιμος τώρα, τον Μπρούμα και τον Τιάγκο Σίλβα που αποτελούν παρελθόν από το καλοκαίρι.

Συνεχίζουν όμως στον Ολυμπιακό, ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας, οι οποίοι είχαν πετύχει τα τέσσερα τέρματα εναντίον των πράσινων, και πλαισιώνονται από πολλούς καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Στο αμέσως προηγούμενο ματς στη Λεωφόρο (στις 14/2/2021), όμως, οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί 2-1 από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με συνέπεια να σπάσει το αήττητο σερί τους. Σε εκείνο το παιχνίδι βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα ο Σα, ο Τιάγκο Σίλβα και ο Χασάν που δεν υπάρχουν πλέον στο ρόστερ, ο Μπουχαλάκης και ο Φορτούνης οι οποίοι είναι τραυματίες και ο Σεμέδο που είναι εκτός πλάνων.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, τώρα θα παρουσιαστεί αλλαγμένος σε μεγάλο βαθμό στην ενδεκάδα του, ενώ ο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει πολλές και σημαντικές απουσίες. Ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Σισέ, ο Κούντε, ο Ροντρίγκες και ο Ονιεκούρου βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Μπουχαλάκης και ο Φορτούνης είναι τραυματίες, ενώ ο Σεμέδο δεν υπολογίζεται. Οι ερυθρόλευκοι, δηλαδή, πηγαίνουν στο ντέρμπι χωρίς οκτώ παίκτες.

Μάλιστα, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Σισέ και ο Μπουχαλάκης έχουν προσφέρει συνολικά 9 τέρματα και 4 ασίστ στον Ολυμπιακό την τρέχουσα περίοδο στο πρωτάθλημα και είναι καταλυτικοί στον τρόπο παιχνιδιού της πειραϊκής ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, κομβική για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι θα είναι η απόδοση του Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος χαφ αποτελεί το "κλειδί" για να μπορέσουν οι ερυθρόλευκοι να έχουν ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, για να κυριαρχήσουν στη μεσαία γραμμή, για να αναπτυχθούν σωστά και να φτάσουν στη νίκη. Ταυτόχρονα, είναι η κατάλληλη στιγμή για τον Μαντί Καμαρά να θυμηθεί τον καλό του εαυτό προσφέροντας τις απαραίτητες βοήθειες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ