STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Ιωνικός 1-0: Ο Μασούρας έδωσε τη λύση και μόνοι πρώτοι οι ερυθρόλευκοι

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - Ιωνικός
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ στο Ολυμπιακός - Ιωνικός EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Ιωνικού χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 17ο λεπτό για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten με τους ερυθρόλευκους να είναι στην κορυφή στο +3 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την ήττα της Πέμπτης στο Europa League. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Ιωνικού με τον Γιώργο Μασούρα να είναι ο πρωταγωνιστής, σκοράροντας το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης στο 17ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, ωστόσο μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μόνος του και είναι στο +3 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός στη 10η αγωνιστική φιλοξενείται από την Ένωση στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι κορυφής. Ο Ιωνικός μετά από αυτή την ήττα έμεινε στους εννέα πόντους.

Ο Ολυμπιακός είχε τρεις αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι, καθώς έφυγαν με ενοχλήσεις από τον αγωνιστικό χώρο οι Κούντε, Παπασταθόπουλος και Γκάρι Ροντρίγκες.

Με Μασούρα απέκτησε προβάδισμα στο σκορ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την πρώτη του καλή στιγμή στο 3ο λεπτό. Έπειτα από πάσα του Αγκιμπού, ο Μασούρας έκανε το κοντρόλ, σούταρε, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε. Ο Ιωνικός απάντησε έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 5ο λεπτό. Ο Τουράμ πάτησε στην περιοχή, έπειτα από πάσα του Ματσούκα και ο Βατσλίκ απέκρουσε.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η κίνηση των παικτών του Ολυμπιακού στον άξονα ήταν διαρκής. Ο Μασούρας έπαιζε πιο κεντρικά με τον Ρέαμπτσιουκ να ανεβαίνει, ενώ πίσω ερχόταν και ο Τικίνιο για να πάρει την μπάλα. Έτσι έψαχνε τον τρόπο να απαντήσει στο 4-5-1 του Ιωνικού ο Πέδρο Μαρτίνς.

Στο 17ο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν την μπάλα. Ο Αγκιμπού Καμαρά έψαξε τον Γκάρι Ροντρίγκες στα δεξιά μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε την μπάλα, η μπάλα κόντραρε και ο Μασούρας πλάσαρε κάνοντας το 1-0.

Έπεσε ο ρυθμός στη συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους

Στη συνέχεια μετά το γκολ του Ολυμπιακού, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Στο 23ο λεπτό ο Ιωνικός θέλησε να απαντήσει στο γκολ των ερυθρόλευκων. Ο Ιωνικός έφυγε γρήγορα στην κόντρα, ο Τουράμ είδε τον Καμπράλ, ο Βατσλίκ βγήκε δείχνοντας να ελέγχει, όμως ο Ολλανδός κατάφερε να κάνει το σουτ και από δύσκολη γωνία την έστειλε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό. Κρατούσε την κατοχή, κυκλοφορούσε, ενώ όποτε έχανε την μπάλα φρόντιζε να οργανώνεται στα μετόπισθεν.

Μάλιστα, είχε και δύο ευκαιρίες. Στο 29' ο Ροντρίγκες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λαλά κινήθηκε σαν φορ, έκανε το πλασέ στην κίνηση στην περιοχή, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Στο 32' ο Τικίνιο άφησε στον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού να αποκρούει πάλι. Οι ερυθρόλευκοι πριν από το ημίχρονο έχασαν τον Κούντε που βγήκε ως αναγκαστική αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον έλεγχο και το αποτέλεσμα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να κρατήσει την μπάλα, με τον Ιωνικό να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Στο 49' ο Τικίνιο έψαξε με ωραίο τρόπο τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά και εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 62ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έχασαν και τον Γκάρι Ροντρίγκες με ενοχλήσεις στον ιγνυακό τένοντα του αριστερού ποδιού. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε ρυθμό. Στο 74' ο Ονιεκούρου πάτησε στην περιοχή, άφησε στον Ανδρούτσο, ο οποίος δεν σούταρε όπως θα ήθελε, ο Αραμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας, όμως από πλεονεκτική θέση δεν νίκησε τον Χουτεσιώτη. Στο 75' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού κάποιοι δεν δημιουργήθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία με τον Ολυμπιακό να κρατάει εύκολα το προβάδισμά του και στο τέλος πανηγύρισε το τρίποντο.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και το Ολυμπιακός - Ιωνικός για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ