ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η τελική απόφαση για τον εξτρέμ και ο Τσούμιτς

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten.
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τους εξτρέμ που βρίσκονται στη short list του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θέλει να τσεκάρει και τον 22χρονο Σέρβο, Νίκολα Τσούμιτς, στην προετοιμασία.

Γύρω – γύρω όλοι, στη μέση ο Πέδρο Μαρτίνς και στην άκρη ο Νίκολα Τσούμιτς. Μετά την ηχηρή από κάθε άποψη συμφωνία με τον Τικίνιο, ο Ολυμπιακός φουλάρει για τον αντί-Μπρούμα που η τεχνική ηγεσία θέλει να κλείσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να είναι διαθέσιμος για το ξεκίνημα της προετοιμασίας, η οποία έχει οριστεί για τις 16 Ιουνίου.

Την ώρα που ο χορός των ονομάτων με τους υποψήφιους για τα φτερά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι αρμόδιοι του συλλόγου συνεχίζουν χωρίς… φασαρία την προσπάθεια να κλείσουν τον "εκλεκτό", για του οποίου το όνομα κανείς δεν μπορεί ακόμη να ποντάρει τα λεφτά του με ασφάλεια. Είναι δεδομένο ότι το προπονητικό τιμ και οι άνθρωποι του τμήματος σκάουτινγκ, έχουν ξεχωρίσει γύρω στις δέκα περιπτώσεις εξτρέμ πρώτης γραμμής, προκειμένου να καταλήξουν στον έναν που θα έρθει για να πάρει φανέλα βασικού.

Μέσα στα ονόματα της σχετικής λίστας είναι ο Σενεγαλέζος Εντάο (24) της τουρκικής Καραγκιουμπρούκ, υπόδειξη του Φρανσουά Μοδέστο, ο Γάλλος Ενκουντού (26) της Μπεσίκτας, καθώς και ο Αλγερινός συμπαίκτης του Ρασίντ Γκεζάλ (29, δανεικός από τη Λέστερ). Υπό παρακολούθηση είναι από πέρυσι ο ταλαντούχος πιτσιρικάς (21) Ρις Νέλσον της Άρσεναλ, όπως και ο Γαλλοϊσπανός Ντελ Καστίγιο (25) της Ρεν. Στο ίδιο συρτάρι βρίσκονται κι άλλα ονόματα που έχουν εξεταστεί στο παρελθόν, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" συνηθίζουν να επιστρέφουν στον τόπο της διεκδίκησης, μέχρι να βρουν πρόσφορο έδαφος για deal.

Χωρίς διάθεση υπερβολής και με δεδομένο ότι στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης αρέσκονται να αφήνουν καπνό μακριά από εκεί που βρίσκεται η μεταγραφική… φωτιά, τα ονόματα των μνηστήρων είναι τουλάχιστον άλλα τόσα. Εξετάζονται περιπτώσεις από την Αγγλία, τη Γαλλία μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού κι όχι μόνο Νότια (Βραζιλία – Αργεντινή). Παράλληλα, όπως έχετε διαβάσει στο SPORT24, ο κόουτς έχει απλώσει τα δίχτυα του και στην Πορτογαλία, κυρίως στα ρόστερ της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ, μια αγορά που τη γνωρίζει καλύτερα και από την παλάμη του.

Καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν πως το θέμα του εξτρέμ που αποτελεί βασική προτεραιότητα θα μπει στην ευθεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να "κλείσει" μέσα στην επόμενη, αν πάνε όλα σύμφωνα με το πλάνο και ο Τικίνιο να έχει παρτενέρ τουλάχιστον άλλο ένα νέο πρόσωπο στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας.

Αφού βάλουμε στο τραπέζι την πληροφορία ότι το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας (16 με 25 Ιουνίου) θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και στη συνέχεια για άλλες δέκα μέρες η αποστολή θα ταξιδέψει στο Στανς της Αυστρίας για 5 ή 6 δυνατά φιλικά μέχρι τις 4 Ιουλίου, έχει σημασία να σταθούμε και στις επιστροφές.

Για τους Σισέ και Πέπε, όπως συζητούσαμε και το μεσημέρι της Πέμπτης στο Show Must Go On, η επιστροφή τουλάχιστον για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι δεδομένη. Ανεξάρτητα απ' το τι έκαναν πέρυσι και που θα βρίσκονται στα τέλη του Αυγούστου, οι δανεισμοί τους σε Σεντ Ετιέν και Φαμαλικάο αντίστοιχα ολοκληρώθηκαν, άρα θα πιάσουν δουλειά στα παλιά λημέρια. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να τους ρίξει άλλη μια ματιά, να διαπιστώσει από κοντά το βαθμό βελτίωσης, μέσα από τις συμμετοχές που πήραν σε άλλα πρωταθλήματα και ακολούθως θα αποφασίσει…

Και για τους δύο υπάρχει πρόθεση αν προκύψουν ικανοποιητικές προτάσεις, να πουληθούν και να αντικατασταθούν με την προσδοκία να βρεθεί κάτι καλύτερο, ωστόσο, μέχρι να υπάρξει κάτι οριστικό, ισχύει διαχρονικά το "ποτέ μη λες ποτέ". Σε αυτό το σκέλος έχει ενδιαφέρον η απόφαση του προπονητή να δώσει μια ευκαιρία και στον Νίκολα Τσούμιτς.

Ο 22χρονος Σέρβος, ο οποίος ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού εδώ κι ενάμιση χρόνο, έκανε το αγροτικό του στη 2η κατηγορία της Ισπανίας με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν κι έδειξε διάθεση να… μεγαλώσει. Άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, αγωνίστηκε συνολικά σε 31 ματς (τα μισά βασικός), σκόραρε δύο φορές, έδωσε άλλες τόσες ασίστ, προέρχεται από γεμάτη σεζόν.

Αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης και η τεχνική ηγεσία θέλει να τον τεστάρει μήπως τελικά κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Όπως φαίνεται, άλλωστε, αρκετά από τα συμβόλαια του κλαμπ θα ενταχθούν και στον Ολυμπιακό Β’, με τον Τσούμιτς να έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω ηλικίας (είναι κάτω των 23).

Κεραίες για όλες τις θέσεις στην ενδεκάδα

Από ‘κει και πέρα, είναι ξεκάθαρο ότι οι πρωταθλητές δεν ψάχνουν μόνο για έναν ή δύο εξτρέμ, άσχετα αν η ενίσχυση αυτής της θέσης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Οι κεραίες είναι ανοικτές για όλες τις θέσεις της ενδεκάδας! Στη θέση του τερματοφύλακα είναι (πολύ) πιθανή η πώληση του Σα, αν φέρει πρόταση κοντά στα 10 εκατομμύρια (με τη ρήτρα να βρίσκεται στα 13).

Στο δεξί άκρο της άμυνας, αν ο Λαλά δεν δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, θα έρθει άλλος για βασικός. Αριστερά αναζητείται ήδη συμπαίκτης του Ρέαμπτσιουκ, ανεξάρτητα από το αν θα ανανεώσει ή όχι ο 37χρονος Χολέμπας. Για τα στόπερ αναμένεται τουλάχιστον μία προσθήκη, όπως και στον άξονα, αν πουληθεί ο Καμαρά.

Χθες από τη γαλλική αγορά ακούστηκε το όνομα του 30χρονου Γάλλου Γκρενιέρ που έμεινε ελεύθερος από τη Ρεν (28 παιχνίδια, 4 γκολ, 3 ασίστ). Έμπειρος κεντρικός μέσος με δημιουργικές αρετές, βρίσκεται κι αυτός στο "κόκκινο" συρτάρι, μαζί με αρκετούς ακόμη υποψήφιους...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ